Florin Maxim: „Traversăm o perioadă fastă, dar nimic nu e întâmplător!”

Formaţia noastră a bifat al cincilea succes consecutiv, în toate competiţiile, după 2-0 la Turnu Măgurele, împotiva celor de la CSM Alexandria şi pauza de două săptămâni, prilejuită de meciurile echipelor naţionale, ne prinde pe locul secund în ierarhie, cu 27 de puncte, trei mai puţine decât liderul CSC Şelimbăr, grupare pe care o vom găzdui, peste două săptămâni, la Hunedoara!

Antrenorul nostru principal, Florin Maxim, a tras concluziile după victoria din sudul ţării şi vorbeşte şi despre perioada pe care o traveresează echipa, dar şi despre aşteptările pe care le are de la ultimele trei jocuri oficiale din acest an.

O victorie destul de confortabilă la Turnu Măgurele, dar în multe momente din joc aţi arătat că putea fi şi mai concludentă. Cum a fost jocul de astăzi?

Am început bine jocul, chiar foarte bine, cu acel gol la prima fază legată a noastră, apoi am ţinut bine de minge şi a venit şi golul doi, dintr-o fază fixă, ceea ce mă bucură foarte mult. La pauză, le-am transmis băieţilor să facem tot posibilul să mai marcăm, am avut acea perioadă foarte bună, cu şase-şapte ocazii mari de a face 3-0, am ajuns uşor şi repede la poartă… dar nu am finalizat cum trebuie. De aici vine şi singura mea nemulţumire legată de acest joc. Dincolo de asta, am avut un joc destul de consistent.

Pe de altă parte, a părut că, spre deosebire de alte meciuri în care aţi condus, adversarul nu vă putea pune probleme în niciun moment. 

Aşa a fost, da. Cu excepţia primelor cinci minute, nu cred că au fost momente în care să ne pună probleme, deşi au încercat să joace, să paseze, să pună presiune. Am stat bine defensiv, mai ales în momentele când i-am lăsat deliberat să ajungă în apropierea treimii noastre, pentru a-i surprinde pe contraatac. Per total însă, nu  cred că se supără nimeni când spunem că am dominat, cel puţin în a doua repriză, destul de clar.

A apărut astăzi, între buturi, în premieră, Cristian Blaga. Iar odată cu titularizarea lui, ai dat credit tuturor jucătorilor pe care îi ai la dispoziţie!

Chiar la începutul săptămânii discutam despre faptul că el se pregăteşte foarte bine şi că nu a apucat să debutez în Liga a doua pentru noi. Dar am fost şi sunt foarte mulţumit de modul în care se antrenează, de modul în care vede fotbalul şi iată că acum i-a venit rândul. Chiar dacă, la prima vedere, a părut că nu a avut mult de lucru, ce a fost în perimetrul său a „rezolvat” cum trebuie, joc bun de picior, cu sigurtanţă, sper că e o prestaţie de care să fie şi el mulţumit!

Traversăm o formă foarte bună. E al cincilea succes la rând şi totodată al treilea joc consecutiv fără gol încasat, aspect care, sigur, te mulţumeşte.

Chiar am discutat în vestiar, la pauză, că îmi doream să terminăm şi acest meci fără gol primit. Băieţii au fost receptivi, implicaţi, simt şi ei momentul bun pe care îl traversăm, dar nu e un moment deloc întâmplător, pentru că muncim zilnic, toţi sunt conştienţi de ceea ce realizează, sunt din ce în ce mai încrezători şi cumva rezultatele au venit normal. 

E o pauză de câteva zile pentru băieţi, acum. Dar gândul tău merge la duelul de peste două săptămâni cu CSC Şelimbăr. E un derby?

Nu ştiu dacă îl putem numi aşa… poate doar din perspectiva locurilor ocupate în clasament. Dacă vrei să te referi la faptul că pentru mine poate fi un joc mai aparte, aşa este. E echipa de la care am venit la Hunedoara, am avut realizări şi acolo, dar, în acelaşi timp, îl tratez ca pe orice alt joc de până acum. Vreau să câştigăm şi să continuăm pe trendul bun pe care ne aflăm!

Apropo de acest lucru, mai avem trei meciuri oficiale până la finalul lui 2023. Iar la finalul primei săptămâni din decembrie există posibilitatea ca echipa noastră să fie lider şi calificată în „sferturile” Cupei. Cum vezi această situaţie?

Ştii bine că îmi place să iau lucrurile pas cu pas, dar ar fi, într-adevăr o încununare a muncii noastre, a tuturor, aici la Hunedoara. Consider că am crescut sănătos, corect, aşa cum trebuie să arate o echipă cu adevărat profesionistă şi, de ce să mint, ar fi ceva foarte frumos. Dar mai avem de muncit, e la îndemâna noastră, normal, dar deocamdată îmi doresc ca toţi băieţii să fie bine şi hai să ne auzim după meciul viitor…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *