AVANCRONICA | E derby pe „Michael Klein”! „Corbii albaştri”  versus „călăreţii roşii”

Ultima partidă de pe teren propriu din acest an este sinonimă și cu cel mai interesant duel din runda a 14-a: cel al primelor două clasate. Înfruntăm liderul CSC Șelimbăr, într-o partidă care poate decide, în mare măsură, cine va ocupa prima poziție în ierarhia Ligii a doua la finalul lui 2023.

Stau față în față două dintre cele mai în formă echipe din acest eșalon. Echipa noastră este lider într-un clasament al meciurilor câștigate pe teren propriu, în vreme ce oaspeții noștri au cele mai multe puncte adunate pe teren străin. În plus, duelul de pe arena „Michael Klein” opune formaţiile cu al doilea cel mai bun atac din campionat şi a doua cea mai bună defensivă – sibienii având doar şase goluri primite până acum!

Un singur eşec în 13 meciuri

„Călăreţii roşii” vin la Hunedoara din postura de lider, loc pe care l-au ocupat mai bine de 90 la sută din timp, de la startul actualei stagiuni şi până acum. Echipa antrenată de Claudiu Niculescu a avut un început de campionat excelent, cu doar două remize în primele opt meciuri! Singurul eşec stagional a venit la începutul lunii trecute, acasă, în faţa unui alt fost lider, Unirea Slobozia. A fost 1-0 atunci pentru echipa lui Adrian Mihalcea, unicul gol al meciului de la Cisnădie fiind marcat de Afalna. De la acea sincopă, sibienii au mai adunat 10 puncte din următoarele 12 puse în joc, singura remiză venind după un joc fără goluri la Piatra Neamţ. Au urmat trei victorii, toate la limită: 1-0 cu CSC Dumbrăviţa şi 2-1 cu FK Csikszereda şi Progresul Spartac. 

Defensivă greu de străpuns

Oaspeţii noştri au scos mingea din plasă doar de şase ori în actualul campionat, singurii care stau mai bine la acest capitol fiind cei de la Unirea Slobozia, care au primit cu doar un gol mai puţin. Practic, doar o singură echipă a reuşit să înscrie de două ori, într-un joc, cu CSC Şelimbăr: CSA Steaua, în eşecul 2-3, din etapa a cincea! Cu o defensivă ermetică, echipa lui Claudiu Niculescu are, de asemenea, doar o singură partidă în care se poate lăuda cu o victorie la două goluri diferenţă. Se întâmpla în a doua rundă, când sibienii învingeau cu 2-0 Unirea Dej. Cel mai bun marcator al celor de la Şelimbăr este juniorul Raul Rotund, care la doar 18 ani a adunat deja patru reuşite pentru echipa sa, asta deşi se află la prima experienţă în cel de-al doilea eşalon (jucător crescut de „U” Cluj). Îl secondează spaniolul Rodri Hernando, cu 3 goluri, în vreme ce Ionuţ Năstăsie a punctat de două ori.

Doar al doilea meci direct

Până acum, cele două echipe au stat faţă în faţă doar o singură dată. Se întâmpla pe 7 septembrie 2021, în turul al patrulea al Cupei României, la Hunedoara. A fost 2-2 în timpul regulamentar, după ce echipa noastră a avut 2-0 pe tabelă şi a fost egalată în minutul 90, calificarea fiind decisă la penalty-uri, unde alb-albaştrii se impuneau cu 8-7, din postura echipei de eşalon inferior, victoria contra sibienilor făcând posibilă aducerea la Hunedoara a celor de la FCSB, în turul următor. Duelul din etapa a 14-a este unul special pentru antrenorul nostru principal, Florin Maxim, care a promovat gruparea din Şelimbăr în Liga a doua, după un parcurs fără înfrângere (!), ajungând ulterior pe banca tehnică a echipei noastre. De asemenea, antrenorul nostru cu portarii, Cristi Eugen Preda, preparatorul fizic Cătălin Ojiga, dar şi Marius Chindriş şi Alexandru Neacşa au apărat, în trecut, culorile grupării din localitatea aflată în imediata vecinătate a Sibiului. 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *