Cine e pe primul loc, cine e pe primul loc?! Corvinul e, Corvinul e!

Fraza de mai sus s-a auzit la finalul celei mai categorice victorii de la revenirea în liga secundă. Echipa noastră s-a impus cu 4-0 în fața Unirii Dej și, cel puțin pentru 24 de ore, „corbii albaştrii” zboară la înălţime!

Dans în ploaie! Aşa a arătat, în mare parte, jocul amfitrionilor la doar câteva zile după ce aceiaşi „actori” învingeau deţinătoarea Cupei României, Sepsi Sfântu Gheorghe. Pe o vreme deloc prietenoasă, băieţii lui Florin Maxim şi-au făcut singuri meciul mai uşor după ce au reuşit să marcheze în minutul 12, Marius Coman profitând de o eroare a goalkeeper-ului vizitatorilor, la una din primele acţiuni consistente ale echipei noastre. Iar de aici încolo, oaspeţii – cu Dragoş Militaru revenit pe banca tehnică – au încercat, dar nu au mai putut ţine pasul cu alb-albaştrii.

Neacşa a fost aproape de 2-0, dar şutul său de la 18 metri a trecut de puţin pe lângă (22), lucru care s-a întâmplat şi în minutul 34, la reluarea spectaculoasă a lui Bradu, din marginea careului – după o incursiune „made by China”, în flancul drept. Repriza bună a Corvinului s-a încheiat cu încă o şansă bună de gol, Coman trimiţând puternic spre colţul lung, o minge venită peste apărare de la „dirijorul” Neacşa (44).

Nici în repriza secundă „corbii albaştri” n-au luat piciorul de pe acceleraţie şi Hrezdac a trimis, cu capul, din câţiva metri, peste poartă, o centrare venită din corner, de la acelaşi Neacşa. L-a „secondat” Lică, al cărui şut violent de la 35 de metri a trecut puţin peste „transversală”, suficient cât să anunţe golul (meritat) de 2-0. Venit după o lovitură liberă executată imepcabil de Alexandru Neacşa, de la 16 metri (56). „Dansul” a continuat şi în minutele ce au urmat, cu corviniştii în prim-plan, Iacob fiind aproape şi de el gol, pentru ca finalul să se joace, în preponderenţă, în careul oaspeţilor. Care au mai scos mingea din plasă încă o dată, după un contraatac de manual al echipei noastre, plecat după un corner al oaspeţilor, în urma căruia Coman a finalizat o acţiune construită în doar 5 pase, pe axa Lică-Bradu-Lupu (82)! Ultimele minute au fost ale „junilor”, cu Mitran reuşind primul său gol în Liga a doua, după o pasă „luminoasă” a lui Chindriş (87), în vreme ce la fel de tânărul Predică şi-a trecut în cont primele minute la acest eşalon, având chiar şansa de a marca la una dintre primele atingeri! 

S-a încheiat 4-0, cea mai clară victorie a echipei noastre de la promovare – una care duce Corvinul pe primul loc în Liga a doua după 12 etape! 

„O victorie pe deplin meritată, după o săptămână foarte încărcată pentru noi – din toate punctele de vedere. Ne-am propus să scoatem maximum din fiecare meci, indiferent de condiţii. Am câştigat la Clinceni, a venit prestaţia cu Sepsi şi acum acest succes, exact ceea ce ne propusesem pentru această perioadă. E multă muncă în spate, băieţii au făcut un efort considerabil, azi am făcut doar o singură schimbare în primul 11, apoi prima modificare dincolo de minutul 70. Sunt foarte mulţumit de cum sunt băieţii, fizic, mental, ca grup. Aşa trebuie să arătăm mereu!”, a spus antrenorul nostru, Florin Maxim.

„N-a fost uşor să ne refacem aşa cum trebuie după meciul cu Sepsi, şi clubul a făcut eforturi ca să nu ne lispească nimic şi băieţii au fost receptivi. Ştiu că uneori ne placem să ne ascundem în spatele unor clişee, dar aici chiar suntem toţi împreună. Şi asta se simte şi acum se şi vede în clasament. Nu ne rămâne decât să fim la fel şi de aici încolo, să ne bucurăm de ce realizăm, dar să fim atenţi la ceea ce urmează, pentru că mai avem câteva jocuri foarte importante până să tragem concluziile la final de an”, a mai adăugat tehnicianul nostru.

Maxim a vorbit, la final, şi despre reuşita lui Mitran şi despre debutul în Liga a doua al lui Alexandru Predică: „Chiar le-am spus celor de pe bancă, simţeam că trebuie să spargă gheaţa, pentru că a mai avut şanse şi în alte meciuri. E un copil în care noi credem foarte mult, cu calitate, un copil bun, care munceşte mult. A avut un blocaj, o perioadă, pentru că pentru juniori saltul de la o ligă la cealaltă este cam mare, poate cam abrupt. E alt ritm, alte contacte, altă intensitate. Sper ca cu această reuşită să prindă încredere. Cât despre Alex, e alături de noi de ceva vreme, i-am spus să fie răbdător, i-a venit momentul şi lui, un băiat cu talie, care s-a pus la punct din punct de vedere fizic, a înţeles ce vrem de la el şi mă bucur pentru debutul său. E un produs al Academiei şi sper să mai avem astfel de oportunităţi de a promova tineri din Hunedoara şi în viitor”.

Corvinul 1921 Hunedoara (antrenor Florin Maxim): Lefter – Iacob, Lică, Manolache, Velisar – Hrezdac (81 Antonov), Bradu (88, Predică) – S. Ion (69, Mitran), Neacşa (cpt.) (69, Chindriş), Lupu – Coman (81, Hergheligiu)

Unirea Dej (antrenor Dragoş Militaru): Chindriş – Negrea (60, Zamfirescu), Kereki, D. Pop, Şuteu – Ad. Pop (cpt.), Chira, Stancovici (81, Pruteanu), Blaj (60, Ciocan), Piftor (75, Fulga) – Golda

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *