AVANRCONICĂ | Duel în nuanțe alb-albastre, în etapa a XII-a

După succesul de la începutul săptămânii, obținut în Cupa României în fața celor de la Sepsi Sfântu Gheorghe, revenim la jocurile din campionat. În etapa a XII-a primim vizita Unirii Dej, formație care ocupă locul 18 în ierarhia ligii secunde, dar care vine la Hunedoara cu o nouă bancă tehnică și după un prim succes după șase etape fără victorie în liga secundă. Meciul are loc mâine, de la ora 11:00 și va putea fi urmărit pe canalul nostru de youtube. 

Clujenii s-au impus, runda precedentă, 1-0, cu ultima clasată, Progresul Spartac – unicul gol al întâlnirii de la Dej fiind reușit de bănățeanul Denis Golda. În rest, până la această partidă, Unirea mai bifase doar două succese și avea la activ șase runde consecutive în care a strâns doar un singur punct, după 0-0 cu Unirea Slobozia. De altfel, parcursul modest din actuala stagiune a adus schimbări la nivelul tehnic și administrativ. Oaspeții noștri s-au despărțit de Dacian Nastai, antrenorul cu care începuseră sezonul și l-au readus la Dej pe Dragoș Militaru, cel care reușise promovarea în liga secundă, dar și accederea în play-off-ul ediției trecute de campionat – din postura de revelație a sezonului!

(Re)debutul lui Dragoș Militaru

Dragoș Militaru (33 de ani) s-a întors astfel la Dej la 5 luni distanță de la plecarea sa la Chindia Târgoviște. cel mai tânăr antrenor de la nivelul primelor două ligi a stat pe banca dâmbovițenilor doar două luni, fiind demis după doar trei meciuri, în care echipa sa nu pierduse. În aceste condiții, jocul de mâine reprezintă re-debutul său la Dej. Oaspeții noștri compun una dintre cele mai tinere formații de la nivelul acestui an, cu o medie de vârstă de 22.8 ani, iar printre jucătorii obișnuiți cu acest eșalon se numără Claudiu Zamfirescu – fost la Ripensia, Adrian Pop, Rareș Pop – fost la Oțelul Galați, Alexandru Piftor – fost la CSC Dumbrăvița și Ripensia sau Denis Golda – fost la Unirea Slobozia și Ripensia.

Scurt istoric

Înființată în 1921, Unirea Dej nu a evoluat niciodată la nivelul primei ligi, cea mai importantă performanță din istoria clubului fiind, până la calificarea în play-off stagiunea trecută,  între anii 1995-1997 când, sub conducerea regretatului Nicolae Manea, alb-albaștrii se clasau pe locul 3, respectiv 5, în cel de-al doilea eșalon. Dejenii au revenit la acest nivel după 14 ani, chiar în anul în care au sărbătorit centenarul! Un alt amănunt interesant este cel legat de faptul că, până la înfrângerea suferită de formația noastră cu CS Mioveni (0-2, pe 2 octombrie), Unirea Dej a fost ultima echipă care pleca cu toate cele trei puncte de la Hunedoara, tocmai pe 10 aprilie 2021, în Liga a treia. De la acel joc până la eșecul cu argeșenii lui Constantin Schumacher trecueseră 42 de meciuri!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *