Atunci când visele capătă aripi! Invingem deţinătoarea Cupei şi suntem aproape de „sferturi”!

Echipa noastră a reuşit o performanţă greu de egalat. Elevii lui Florin Maxim au învins cu 1-0 deţinătoarea Cupei României şi sunt la 90 de minute de sferturile de finală ale Cupei României!

Sub privirile a peste 5.500 de fani (record de asistenţă în acest sezon), alb-albaştrii au început prudent, dar în acelaşi timp, cu pieptul în faţă jocul de la Hunedoara, iar în minutul 9, prima mare ocazie a meciului i-a aparţinut lui Lupu! Plecat de la limita offside-ului, “şeptarul” Corvinului a scăpat doar cu Niczuly, dar a tras în blocajul acestuia. Replica deţinătoarei trofeului a venit în minutul 16, la lovitura liberă a lui Bălaşa, de la 30 de metri, respinsă în corner de Lefter, într-un moment în care oaspeţii şi-au pierdut unul dintre jucătorii responsabili cu creativitatea, Cosmin Matei, înlocuit cu Kallaku.

Cu un ritm bun, fazele importante au continuat să alterneze de la o poartă la alta. Mai întâi, în minutul 18, Coman a şutat din întoarcere, din careu, dar Niczuly a fost la post, pentru ca la faza imediat următoare, Ştefănescu să şuteze puternic, puţin pe lângă vinclul porţii corviniste. Au urmat câteva minute bune în care Corvinul a stat în jumătatea adversă, “biciuită” de public, iar Lupu a trimis peste poartă, după o incursiune în viteză a lui Iacob (32). La fel de aproape a fost şi Velisar, la o urcare în flancul stâng, trimiţând alături, aproape de pauză. Totul, pe fondul unei prudenţe, pe alocuri, exagerate a oaspeţilor, pentru care varianta victoriei era singura pretabilă pentru calificarea în sferturile de finală!

Şi actul secund a început sub aceleaşi auspicii, cu Corvinul la cârmă şi Sepsi în expectativă – fond pe care “corbii albaştri” au mai avut o ocazie mare de gol, în minutul 51, prin Iacob, care a şutat pe portar, după o fază la care au combinat rapid Coman şi Lupu! N-a fost decât scânteia care a aprins meciul, pentru că în minutul 57, Corvinul a deschis scorul prin Manolache, care a reluat, superb, cu capul, în colţul lung, un corner executat, cu efect, de Neacşa! Cu sabia deasupra capului, oaspeţii au ieşit la joc şi au avut o şansă mare de a egala în minutul 70, dar Lefter a scos din vinclu o lovitură liberă executată bine de Alami. Iar de ieşirile pe contră ale covăsnenilor a fost la doar câţiva centimetri să profite Lupu, care a trimis din şase metri pe lângă stâlpul din stânga, o centrare impecabilă a lui Iacob (72). 120 de secunde mai târziu, acelaşi Lupu şi-a ridiculizat adversarul direct, a ţintit colţul lung, dar Niczuly a fost la post, din nou. Avântul teribil al “corbilor albaştri” a continuat, şi în minutul 83, Coman a centrat în forţă în careu, dar acelaşi Lupu nu a putut ajunge mingea pentru a “lovi” decisiv. Energia venită din tribune le-a mai umplut “rezervorul” alb-albaştrilor, iar Coman a avut şansa de a închide meciul în minutul 88, dar nu a mai avut forţă să trimită pe poartă o minge de la Neacşa. În minutele suplimentare (şapte la număr!), Hergheligiu a fost şi el blocat, în ultimă istanţă, de goalkeeper-ul oaspeţilor, dar n-a mai contat pentru că fluierul final a însemnat startul fiestei alb-albastre, echipa noastră fiind la 90 de minute de o performanţă remarcabilă: calificarea în „sferturile” Cupei, după o pauză de mai bine de trei decenii!

„Nu prea sunt multe de vorbit despre acest meci. A fost o atmosferă superbă, am lansat şi imnul – moment de bun augur, oamenii au fost alături de noi, din primul minut şi cred că am mai scris o filă frumoasă din povestea acestei echipe. Am propus un joc curajos, chiar dacă, să fiu sincer, nu am avut chiar atât de mult timp la dispoziţie să analizăm în detaliu adversarul… băieţii au înţeles însă foarte bine ce le-am cerut împreună cu colegii mei… De exemplu, Ştefănescu, poate cel mai în formă jucător al lor nu cred că a avut vreo şansă de gol… Merită toţi felicitaţi, am fost un adevărat grup, aşa cum trebuie să fim mereu. Cred că, cu excepţia primului sfert de oră când cred că le-am arătat prea mult respect decât se cuvenea, i-am dominat pe cei de la Sepsi, am mai avut situaţii de gol, cred că am oferit spectacol şi celor din tribune şi mă bucur că am avut posibilitatea să facem oamenii fericiţi”, a spus Florin Maxim.

„A fost o victorie cu inima, da! Am avut şi un plan tactic bine pus la punct, ne-au ieşit toate, aşa trebuie să arăţi dacă vrei să îţi îndeplineşti obiectivele. Mai avem un pas până a ne califica, nu trebuie să sărbătorim excesiv, ci să rămânem cu picioarele pe pământ. Calificarea în sferturile de finală este obiectivul nostru, da, dar aş vrea să fim precauţi şi să ne bucurăm de munca noastră după ce încheiem meciurile din grupă”, a mai adăugat tehnicianul nostru.

Declaraţiile complete ale lui Florin Maxim, precum şi cea a omologului său, Liviu Ciobotariu, dar şi a marcatorului golului decisiv, Antoniu Manolache, sunt disponibile pe canalul nostru de youtube.

Corvinul Hunedoara (antrenor Florin Maxim): Lefter – Iacob, Lică, Manolache, Velisar – Hrezdac, Bradu, Chindriş – Lupu, Neacşa (cpt.) – Coman (90, Hergheligiu)

Sepsi Sf. Gheorghe (antrenor Liviu Ciobotariu): Niczuly – Aganovic, Bălaşa, Ninaj, Fl. Ştefan (55, Dobozi) – Renta (55, Debeljuh), Rodriguez – Ştefănescu, Matei (14, Kallaku) (55, Alimi), Gh. Ion – Safranko (67, Damaşcan)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *