AVANRCONICĂ | La nici o lună de la duelul din Cupă, primim, din nou, vizita Chindiei

La 25 de zile de la duelul din Cupa României, echipa noastră primește, din nou, vizita Chindiei Târgoviște, de data aceasta în campionat. Duelul din runda a zecea a Ligii a doua are loc duminică, de la ora 11:00, pe arena „Michael Klein”.

Pe 27 septembrie, în primul meci din grupele Cupei României, învingeam gruparea dâmboviţeană condusă de Vasile Miriuţă cu 2-0, grație golurilor marcate de Marius Coman şi Alexandru Neacşa. De atunci, ambele echipe au mai disputat două jocuri în campionatul ligii a doua. Formația noastră a pierdut, acasă, 0-2, cu CS Mioveni și a remizat, 1-1, în deplasare, cu CS Tunari, în vreme ce dâmbovițenii au cedat, 0-1, la Miercurea Ciuc și au câștigat, acasă, 3-0 cu Progresul Spartac. Golofca a reușit o „dublă” în succesul cu ultima clasată, lista marcatorilor fiind completată de Moldoveanu.

Depunctaţi, pentru datorii către foşti jucători

Cu toate acestea, fosta prim-divizionară vine la Hunedoara cu două puncte în minus, din cauza unui litigiu cu fostul portar Cătălin Căbuz, actualmente la FC Hermannstadt. Depunctarea a fost pusă în aplicare de Federația Română de Fotbal, iar Chindia apare acum în clasamentul Ligii a doua cu 11 puncte după nouă etape, la fel ca FC Argeș, altă retrogradată în vară din prima ligă. Conform liga2.ro, portarul Cătălin Căbuz (27 de ani) a fost ultima dată la Chindia în perioada iulie 2021 – iunie 2023, în cele două sezoane fiind titularul echipei, cu 30, respectiv 34 de jocuri disputate în prima ligă. El a mai evoluat pentru trupa din Târgoviște în sezonul 2016-2017 de Liga 2, când a avut 8 apariții. Căbuz, legitimat acum la FC Hermannstadt, a fost primul jucător care a depus memoriu împotriva fostei sale echipe, după retrogradarea acesteia în Liga 2, în vară. 

Antrenorul nostru principal, Florin Maxim, a prefaţat întâlnirea de duminică, referindu-se şi la acest aspect: „Sunt lucruri interne pe care noi nu le ştim, am aflat din presă despre această decizie. Cred că nu e uşor pentru un jucător să îţi fie luate din punctele pe care le-ai obţinut pe teren, e frustrant, pentru că ei au şi un obiect clar: promovarea. Presiune există şi pentru ei, cum există şi pentru noi, pentru că ne dorim să scoatem maximum din fiecare meci. Va fi un meci cu încărcătură, pentru că şi noi venim după trei meciuri fără victorie, ei la fel, cu toate luptele interne, cu schimbările avute la nivel administrativ… dar totul depinde de jucători şi de cum se exprimă pe teren”. 

Antrenorul nostru consideră că vom avea parte de un meci tu totul diferit faţă de cel din Cupă. „Am mai jucat o dată, dar după cum a declarat antrenorul lor, la acea vreme, au menajat mai mulţi jucători la partida din Cupă… a fost strict decizia lor, nu ne priveşte strategia aleasă. Ştiu doar că nu va fi nici acum un meci simplu. Formează o echipă agresivă, au încercat la fiecare meci să pună presiune pe adversar, fac un pressing foarte bun, au calitate şi experienţă pe linia de fund. O echipă bună, o echipă formată clar pentru a promova, din nou, în Superligă. Dar au slăbiciuni, de care sper să profităm. Am avut o săptămână cu antrenamente bune, ne-a prins bine pauza după jocul de la Tunari, i-am simţit bine pe băieţi, motivaţi şi hotărâţi să arate că am avut doar o perioadă puţin mai dificilă, dar că nu această este adevărata faţă a echipei”, a mai adăugat Florin Maxim. 

Şi fundaşul nostru central, Viorel Lică, a prefaţat duelul cu Chindia, cu atât mai mult cu cât cunoaşte bine echipa din Târgovişte. „Am citit în presă despre depunctarea lor, dar pe noi nu ne privesc aceste lucruri. Ba din contră, aş spune că ne ambiţionează, pentru că cu un succes îi vom ţine în spatele nostru. Totul e la îndemâna noastră. Cunosct mai bine de jumătate din lotul lor, formează o echipă puternică şi vor veni aici hotărâţi să plece cu toate punctele. Dar am încredere în forţa noastră de grup, în colegii meci, pentru că ne-am pregătit bine în această perioadă, ne-a prins bine pauza după jocul de la Tunari şi cred că vom avea parte de un meci greu, dar frumos”, ne-a declarat fotbalistul nostru în vârstă de 28 de ani. 

Corvinul – Chindia Târgovişte va putea fi urmărit, în transmisiune directă, pe Digisport şi Prima Sport, dar şi în format audio, la Radio Timişoara, respectiv în format live-text, pe liga2.ro. 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *