Des-că-tu-şa-re! Câştigăm în minutul 90 şi rămânem pe loc de play-off

Echipa noastră a obținut prima victorie după aproape 30 de zile. Alb-albaștrii s-au impus în fața aceluiași adversar împotriva căruia obținea ultimele trei puncte: Chindia Târgoviște. După succesul din Cupă, acum formația lui Florin Maxim s-a impus cu 2-1 în fața dâmbovițenilor, în campionat, după un meci în care a revenit de la 0-1 și a marcat golul victoriei în minutul 90!

Aproximativ 3.500 de fani au „populat” arena „Michael Klein”, pentru capul de afiş al rundei a zecea, dar şi pentru a fi aproape de echipă în încercarea „corbilor” de a ieşi din mini-criza de rezultate din ultima perioadă. Doar că după primele 20 de minute se părea că amfitrionii nu pot să se „scuture” de pasa mai puţin favorabilă. Oaspeţii au deschis scorul în minutul 16, prin Prejmereanu, care a înscris cu un şut bine-plasat, de la 20 de metri, în zonă centrală. Corviniştii au rămas în posesie şi după golul încasat, au dus mingea de câteva ori în careul advers, însă au avut doar jumătăţi de ocazii, la încercările lui Coman (28) şi Mitran (42).

În actul secund, Florin Maxim a „mutat” cu S. Ion şi Hergheligiu, în locul lui Mitran şi Antonov, trecându-l, totodată, pe Neacşa în zonă centrală, din banda stângă, mutare care s-a dovedit a fi câştigătoare. „Decarul” Hunedoarei a „filtrat” toate atacurile alb-albastre şi terenul s-a „înclinat” şi mai mult spre poarta lui Isvoranu. Lupu a irosit o şansă imensă, din centrul careului, în minutul 56, pentru ca şase minute mai târziu să se revanşeze, cu o lovitură de cap imparabilă, în colţul lung, după o centrare a lui Neacşa! 1-1 şi, din acest moment, cu mici excepţii, pe teren a rămas doar o echipă. Corvinul a presat, acelaşi Neacşa l-a „întins” serios pe Isvoranu în două rânduri (69,75), pentru ca golul să vină în ultimul minut regulamentar. Căpitanul nostru a centrat din stânga, Hergheligiu i-a luat fața lui Anişorac, i-a pus mingea în şase metri lui Marius Coman, care a trimis, din prima, sub transversală!

S-a încheiat 2-1 şi, la jumătatea sezonului regular, corviniştii sunt pe loc de play-off, din postură de nou-promovată! „În ultimele săptămâni am lucrat şi la acest aspect, ca băieţii să îşi recapete încrederea în ei. În prima repriză, n-au făcut asta, le-au oferit cam prea mult respect adversarilor, a venit golul lor, dar până la urmă, după pauză au jucat aşa cum trebuie. E un succes muncit şi meritat, părerea mea, care vine într-un moment în care chiar aveam nevoie. Apreciez foarte mult aportul fanilor, faptul că ne susţin, dar aş vrea în acelaşi timp, ca în momentele grele să fie şi mai mult în spatele jucătorilor, să îi facă să simtă acest lucru, nu în momentul în care nu traversăm o fază bună să îi admonsestăm din tribună. Ştiu că au aşteptări mari, dar e Liga a doua, e altă poveste. Şi dacă nici noi, nici colegii mei şi nici eu nu ne dorim să câştigăm, atunci cine?!”, a spus, la final, Florin Maxim, antrenorul nostru.

„Alex este un jucător care poate destabiliza defensivele adverse, l-am urcat din nou pe poziţia sa, unde ar fi jucat în mod normal, dacă nu aveam problemele de lot pe care le ştim. Aşa am gândit jocul, cu Velisar în banda dreaptă, cu Antonov în zonă centrală. Am riscat poate puţin cu Sebastian Ion ca fundaş lateral stânga în a doua parte, dar s-a descurcat foarte bine. Mă bucură însă că toţi cei care au intrat pe parcurs şi-au făcut datoria şi merită felicitaţi pentru efort”, a mai spus „principalul” nostru.

„Avem 18 puncte, după 10 meciuri, eu zic că suntem foarte bine. Pe de altă parte, cred că am pierdut multe puncte nemeritat, dar aceasta este Liga a doua, e un campionat tare, echilibrat, în care nimic nu e jucat de la început. Repet, ştiu că sunt aşteptări mari, ştiu că tot noi i-am obişnuit pe fanii noştri cu meciuri câştigate mai uşor, dar nivelul e mai ridicat, e altă intensitate, suntem pentru prima dată în această postură după 15 ani… trebuie să clădim în continuare”, a mai spus Maxim.

Corvinul Hunedoara (antrenor Florin Maxim): Lefter – Velisar (74, Pop), Lică (87. A. Nicolae), Manolache, Neacşa (cpt.) – Hrezdac (69, Chindriş), Antonov (46, Hergheligiu) – Lupu, Bradu, Mitran (46, S. Ion) – Coman

Chindia Târgovişte (antrenor Vasile Miriuţă): Răilean – Gîţ, Plămadă, Marc, Anişorac – D. Şerban (46, Cojocaru), Prejmerean (cpt.) (57, Fedele), Matiş, Boţogan (46, A. Călin) (89, Tache) – Golofca (80, Ursu), Moldoveanu 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *