Ne întoarcem cu un punct din deplasarea de la Tunari

Echipa noastră a obţinut doar o remiză pe terenul celor de la CS Tunari, după 1-1,  în apropierea Capitalei. Alb-albaştrii au avut meciul în mână, dar două greşeli venite pe final de joc au făcut ca alb-albaştrii să bifeze al treilea joc la rând fără victorie în campionat.

Nu s-a jucat prea mult fotbal în primele zece minute din sudul ţării şi nu neapărat pentru că niciuna dintre cele două formaţii n-a fost prea inspirată, ci pentru că suprafaţa de joc de la Tunari arată chiar ca una… comunală. Chiar şi aşa, Corvinul s-a instalat treptat în jumătatea adversă şi după câteva „raiduri” a şi modificat tabela. În minutul 12, Lupu a urmărit o degajare înaltă de pe lina de fund, a pătruns în careu, a lăsat în urmă doi fundaşi şi a înscris, cu stângul, în colţul scurt! La scurt timp, Iacob – folosit în premieră ca mijlocaş dreapta – l-a ridiculizat pe Leca, dar a trimis în blocajul portarului ilfovenilor, din doar câţiva metri. Rămaşi în preajma porţii apărate de Isvoranu, „corbii albaştri” au mai avut o şansă bună, în minutul 22, dar Bradu a trimis peste poartă, dintr-o lovitură liberă de la 17 metri. 

Dominarea clară a hunedorenilor a continuat, iar Neacşa a fost aproape de o nouă reuşită superbă, dar a trimis, cu stângul, puţin peste, din 16 metri, după o minge „ţopăită” venită de la Coman. Au urmat apoi câteva minute confuze, cu gazdele reuşind să mai echilibreze balanţa, dar fără să pună mare presiune pe poarta corvinistă, în condiţiile în care mingile înalte, trimise pe vârfuri, au fost cele mai uzitate variante, pe un teren extrem de greu. Astfel că ilfovenii au încheiat primul mitan fără să expedieze vreun şut pe poarta tânărului de 17 ani, Darius Roman

La reluare, tot Corvinul a avut prima şansă bună de gol, irosită cu nonşalanţă de Iacob, care a trimis, din unghi, paralel cu poarta, deşi scăpase unu la unu cu Isvoranu. Alb-albaştrii au continuat să preseze, iar Bradu a fost şi el aproape de 0-2, dar şutul său cu stângul, din unghi închis, a fost parat de Isvoranu, în minutul 65. Cvasi-apetitul ofensiv al vizitatorilor s-a stins, pe măsură cu trecerea timplui, şi pentru că aceştia au intrat pe „modulul” economic şi pentru că adversarii lor n-au arătat, aproape deloc, că pot periclita poarta lor, astfel că fotbalul a dispărut aproape complet de pe radar. „Fitilul” s-a mai aprins însă în ultimele zece minute, când Iacob a văzut al doilea cartonaş galben, pentru trageri de timp, iar gazdele au împins jocul către poarta unui Roman uşor nesigur. Care a şi gafat, câteva secvenţe mai târziu, faultându-l pe Dragoş Gheorghe, la o ieşire complet hazardată din poartă, dându-i şansa lui Ivanovski să transforme penaltiul dictat de central! „Tunarii” au simţit momentul bun şi au forţat şi mai mult în ultimele minute, iar nou-intratul Licsandru a fost aproape de a da lovitura, la a doua atingere de balon, dar şutul său din 16 metri, din drop, s-a dus peste poartă. S-a încheiat 1-1, în ciuda numeroaselor mingi „aruncate” în careul hunedorean, în ultimele secvenţe, iar „corbii albaştri” rămân cu doar un punct din ultimele trei jocuri din campionat. 

„Prefer să rămân cu lucrurile bune din acest meci. Am avut oportunitatea de a închide jocul mult mai devreme, în prima repriză, dar şi în a doua, dar aşa a fost să fie. A venit acea nesincronizare în defensivă, a rămas jucătorul lor liber în stânga, a centrat, Darius nu şi-a făcut paşii bine şi a venit acelo gol. Din nou, dintr-o fază care nu anunţa mare lucru. Totuşi, pentru un meci jucat în deplasare, pe un teren despre care s-a tot vorbit, e un rezultat ok. Pe de altă parte, e frustrant când adversarul nu îţi pune multe probleme, dar în loc să câştigi, sfârşeşti prin a lua gol. Dar fiecare meci trebuie luat ca o lecţie, şi trebuie să învăţăm din toate aceste lucruri, pentru a ne întâri”, a spus Florin Maxim.

Antrenorul nostru a explicat şi faza eliminării lui Flavius Iacob şi a vorbit şi despre problemele medicale care au dus la înclocuirea lui Marius Lupu, în repriza a doua. „Trebuie să îi dea puţin lui de gândit, pentru că modul în care a luat al doilea galben e doar din vina lui. A primit îngrijiri medicale, nu a aşteptat acceptul arbitrului de a reveni în joc şi a fost sancţionat. Trebuie să îi dea puţin de gândit pentru că suntem în etapa a noua şi a primit două cartonaşe roşii… Legat de problema medicală a lui Marius, va trebui să vedem mâine cât de serioasă e. Avem probleme de efectiv, s-a adunat şi o oarecare oboseală, dar trebuie să strângem rândurile. Din acest considerent, pauza care vine ne va prinde bine, pentru că se tot adună accidentările. E un campionat dur, se joacă tare, se joacă pe unele suprafeţe de calitate îndoielnică şi toate aceşti factori se adună”, a completat antrenorul nostru.

După nouă etape, ocupăm locul 6 în clasament, cu 15 puncte. Campionatul se întrerupe timp de două săptămâni, pentru meciurile echipelor naţionale, iar următoarea întâlnire cu fotbalul la Hunedoara va fi duminică, 22 octombrie, când vom întâlni Chindia Târgovişte, de la ora 11:00.

CS Tunari (antrenor Ştefan Odoroabă): Isvoranu – Al. Gheorghe (46, D. Gheorghe), Leca, Fustar (6, Stoian), Sin (46, Sima) – Plumbuitu (90, Licsandru), Mihăescu (cpt.), V. Constantin, Mitrică – Tache (46, Barfă), Ivanovski

Corvinul Hunedoara (antrenor Florin Maxim): Roman – Pop (71, S. Ion), Lică, Manolache, Velisar – Bradu, Hrezdac – Iacob, Neacşa (cpt.), Lupu (77, Chindriş) – Coman (90+2, Hergheligiu)

Eliminat: Iacob (83)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *