AVANCRONICĂ | O altă fostă prim-divizionară vine la Hunedoara. Reîntâlnire cu Rafael Garutti

Pentru prima dată în acest sezon, echipa noastră închide o rundă a ligii secunde. „Corbii albaştri” evoluează de abia luni, de la ora 16:00, pe teren propriu, în compania celor de la CS Mioveni, formație care vine după două rezultate pozitive la rând și care a pierdut doar o dată în actuala stagiune, 0-1, chiar la Mioveni, cu CSC Dumbrăvița.


În rest, argeşenii au un succes „afară”, la Piatra Neamţ (0-1), o victorie în runda precedentă, 3-1 cu Progresul Spartac şi patru remize: de trei ori, 0-0, cu Gloria Buzău, FC Argeş şi FK Csikszereda şi o dată, 1-1, cu Unirea Slobozia. Antrenorul gazdelor, Florin Maxim, știe bine acest lucru și se așteaptă la o replică solidă din partea argeșenilor: „E o echipă care marchează puţin, dar care primeşte la fel de puţine goluri. I-am studiat zilele acestea, am şi jucat cu ei un amical în cantonament (0-0, la Mioveni), o formaţie care e dornică să propună fotbal. O grupare reactivă, periculoasă pe contraatac, au şi făcut acest lucru, foarte bine, la Piatra Neamţ, unde după ce au marcat s-au apărat foarte bine şi au plecat cu toate punctele. Au un lot echilibrat, numeros, cu jucători cu experienţă, o formaţie care, momentan, nu are niciun fel de presiune. Cred că va fi un meci plăcut”.


De aceeaşi părere este şi fundaşul nostru stânga, Mihai Velisar, care a prefaţat întâlnirea de pe arena „Michael Klein”, raportându-se însă şi la atmosfera bună din sânul lotului nostru, după victoria din Cupă, cu Chindia. „Chiar se vede şi se simte că avem un grup unit, ne pregătim bine, nu lăsăm nimic la voia întâmplării şi, da, avem o atmosferă bună acum, nu neapărat doar după victoria cu Chindia. Cât despre jocul cu CS Mioveni, trebuie să fim atenţi, victoria de la Piatra Neamţ – unde e greu să câştigi – trebuie să ne pună în gardă. Ştiu că s-au reorganizat după retrogradare, dar tocmai asta îi va face să demonstreze că merită să fie în plutonul fruntaş. Noi trebuie să ne facem jocul şi să dăm totul pentru a ţine toate punctele acasă. Au trecut şapte etape, mai avem 12 jocuri, trebuie să rămânem concentraţi, să scoatem maximum din fiecare joc şi sunt convins că finalul de sezon regular ne va prinde pe loc de play-off!”.


Reîntâlnire cu Rafael Garutti


Duelul de la Hunedoara va prilejului revenirea lângă Castel a brazilianului Rafael Garutti. Fundașul central de 24 de ani a bifat prima sa experiență în România chiar la Hunedoara și a fost om de bază în echipa noastră timp de două sezoane la rând. Purtătorul tricoului cu numărul 4 s-a acomodat însă rapid şi la Mioveni unde este titular în centrul defensivei echipei lui Constantin Schumacher. Şi tehnicianul argeşenilor a prefaţat duelul de pe arena „Michael Klein”: „jucăm cu o echipă care evoluează de patru ani împreună, nu a pierdut acasă de foarte mult timp, sperăm să o facă acum! Are în componență jucători care au evoluat la nivelul Ligii 1 și Ligii 2. Sunt aceiași jucători și antrenor de mult timp, echipa are automatisme de joc, foarte bine puse la punct, dar eu sper ca echipa mea să se adapteze și să facem un joc bun. Am mai avut teste de maturitate, cu echipe care vor promovarea și în play-off, dar jucăm cu o echipă bună acum, am jucat și amical contra ei, știm ce vrea, dar important e cum ne vom prezenta noi. Corvinul e o echipă care nu a pierdut acasă de foarte mult timp, dar dacă noi vom fi atenți pe ceea ce am pregătit, pe organizare, cred că vom face un rezultat bun”.


Echipa noastră are doar un singur absent pentru această întâlnire. Este vorba de Nicolae Pîrvulescu, care a părăsit accidentat terenul în victoria cu Chindia şi va fi indisponibil aproximativ 30 de zile, după o fractură suferită la metatarsiene.


Meciul cu CS Mioveni începe la ora 16:00, iar accesul în stadion va fi permis cu o oră şi jumătate înainte. Preţul unui tichet este de 20 de lei, iar elevii au intrare gratuită. Cei care nu pot ajunge la stadion pot urmări confruntarea, în direct, pe Digisport 1 şi Prima Sport.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *