Suferim prima înfrângere pe teren propriu, după doi ani şi jumătate!

Echipa noastră a cedat, astăzi, pentru prima dată în faţa propriilor fani, din aprilie 2021! CS Mioveni s-a impus cu 2-0, la capătul unui joc în care alb-albaştrii au condus ostilităţile, dar oaspeţii au fost mai pragmatici şi au marcat la singurele oportunităţi avute.


Aproximativ 3.000 de fani hunedoreni au luat parte la jocul care a închis runda a opta, iar favoriţii lor au început, după cum i-au şi obişnuit, în jumătatea adversă. Doar că, spre deosebire de partida cu Chindia, de la mijlocul săptămânii trecute, primele douăzeci de minute ale confruntării de pe „Michael Klein” n-au ieşit de sub „umbrela” prudenţei şi tatonării, în ambele tabere, astfel că ocaziile au lipist – înlocuite şi de (mult) prea desele întreruperi. Prima jumătate de ocazie a venit la poarta Mioveniului, în minutul 24, după o centrare din corner a lui Neacşa şi o reluare modestă cu capul a lui Lică, respinsă de defensivă, pentru ca primul şut pe poartă să vină 120 de secunde mai târziu, de la Coman, care a tras din întoarcere, dar Croitoru a respins în faţă.


Corviniştii au rămas la conducerea jocului şi Bradu a avut şansa unei super-reuşite, dar execuţia sa, de la 20 de metri, a trecut puţin pe lângă vinclul porţii oaspeţilor, zece minute mai târziu. Alb-albaştrii au continuat în acelaşi ritm şi au mai avut o şansă imensă de a mişca tabela, în minutul 43, când şutul lui Lupu, din 18 metri, s-a dus în bara din stânga porţii lui Croitoru, astfel că, la pauză, s-a intrat fără goluri. Ospeţii au avut nevoie de 53 de minute pentru a expedia primul şut pe poartă, dar au fost aproape de a da lovitura prin Cărăuş, al cărei execuţii de la 20 de metri a fost scoasă din vinclu de Lefter. Iar la faza imediat următoare, vizitatorii au şi reuşit să înscrie, după un corner (primul) executat direct în şase metri, de unde Dandea a înscris cu capul, nemarcat!


Replica n-a întârziat să apară şi Coman a trimis, din cădere, în portar, după o minge aruncată peste defensivă, acelaşi vârf al Corvinului repetând „figura” şi în minutul 65. Florin Maxim i-a aruncat în luptă, pe rând, pe Chindriş, Antonov şi Hergheligiu, iar alb-albaştrii s-au năpustit în atac. Doar că Mioveniul s-a baricadat pe două linii – mai abitir decât o făcuseră până să deschidă scorul – şi gazdelor le-a fost tot mai greu să îi desfacă. Pe final, Sebastian Ion a fost aproape să îl surprindă pe Croitoru cu un şut-centrare, scos de sub bară de goalkeeperul argeşenilor. Iar atunci când n-au avut de face cu astfel de execuţii, oaspeţii au apelat la toate tertipurile pentru a pleca cu toate punctele spre Mioveni. Mingile au fost repuse tot mai greu în joc, faulturile s-au înmulţit, iar nervii gazdelor şi precipitarea în atac a acestora au crescut direct proporţional. Chiar dacă, în prelungiri, tehnicianul hunedorenilor l-a trimis ca vârf (!) pe Elton da Silva, mingile au ajuns rar spre deloc spre brazilian, iar vizitatorii au „omorât” meciul în al patrulea minut suplimentar, când Cărăuş a înscris, simplu, din careu, cu un şut la firul ierbii, provocând primul eşec Corvinului pe teren propriu, după 39 de partide!


„Cred că am coborât cu picioarele pe pământ, s-au resetat statisticile, am pierdut şi în deplasare, acum şi acasă, începe viaţa reală! Nu pot să spun că nu am fost mulţumit de joc… am măcinat adversarul din primul minut, băieţii au încercat să pună în practică ce am pregătit. A venit însă acea fază fixă, în a doua repriză, ne-am pierdut marcajul – e prima dată când jucătorii şi-au ales oamenii cărora să le facă marcaj şi n-a fost de bun augur. Nu sunt neapărat dezamăgit, dar trebuia să evităm astfel de momente, să fim mai atenţi, pentru că în liga a doua altfel stau lucrurile! Trebuie să învăţăm din greleşi, să ne maturizăm şi să creştem”, a declarat, la final, Florin Maxim.


„Ei şi-au văzut interesul, s-au apărat pe două linii, aşa au gândit strategia, nu am de ce să fiu frustrat pentru acest lucru. Am încercat, pe final, şi cu Elton ca vârf, mă gândeam dacă să îl introduc pe el sau pe Mitran, am sperat că poate se schimbă ceva, dar asta este… Mi-aş fi dorit să tratăm cu mai multă atenţie fazele fixe, atât defensiv, cât şi ofensiv. Noi, în prima repriză, avem acea ocazie cu Lică, ei marchează dintr-o fază identică… Aici s-a făcut diferenţa, dar sper să învăţăm din acest lucruri”, a adăugat tehnicianul nostru.
„La meciul trecut l-am pierdut pe Nicky (n.n. – Pîrvulescu), acum sper ca accidentarea lui Velisar să nu fie serioasă… începem să suferim, băieţii mi s-au părut un pic încărcaţi, sunt meciuri dese, suntem pe două fronturi, avem un lot de 21 de jucători, dar suferim la acest capitol. Dar, trebuie să ne revenim, să ne refacem şi să ne întoarcem de la Tunari cu toate punctele”, a mai precizat Florin Maxim.


Echipa noastră rămâne pe locul 4 şi va juca, peste exact o săptămână, în deplasare, la Tunari, tot de la ora 16:00, în transmisiune directă pe Digisport şi Prima Sport.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *