Greu de doborât acasă, indiferent de competiţie! 

„Corbii albaştri” s-a reabilitat rapid după eşecul suferit la Târgu Jiu şi au depăşit, mai clar decât o arată scorul, 2-0 (1-0), Chindia Târgovişte, în primul meci al grupei A a Cupei României. Echipa noastră a dominat, de la un capăt la altul, partida cu una dintre pretendentele la promovare în liga secundă.

În faţa a peste 3.500 de spectatori, băieţii lui Florin Maxim au început extrem de curajos jocul cu fosta prim-divizionară şi după patru minute aveau deja avantaj pe tabelă! Coman a primit o minge în adâncime, a plecat de la limita ofsaidului, l-a întors pe Gîţ în două rânduri şi a înscris cu un şut în colţul lung. Forcing-ul amfitrionilor a continuat şi în minutul 10 Iacob a avut şansa lui 2-0, dar a tras în Popescu, după o cursă pe dreapta. A urmat o oportunitate şi pentru Neacşa, al cărui şut de la 20 de metri a trecut puţin peste, pentru ca la poarta cealaltă, Cojocaru şi Zivkovic să rateze întâlnirea cu mingea, din doar câţiva metri, la singura (!) ocazie a oaspeţilor. Repriza s-a încheiat tot cu Corvinul în avanposturi, iar Hrezdac a avut „pe frunte” golul doi, dar a trimis peste poartă, din doar câţiva metri.

Actul secund a început cât se poate de prost pentru Chindia, care a fost „pedepsită” de două ori în aceeaşi fază! Coman a scăpat singur cu portarul, a trimis pe lângă el, iar goalkeeper-ul dâmboviţenilor l-a agăţat în careu, „centralul” Mircea Ardelean dictând penalty şi „galben” pentru proteste, portarului oaspeţilor. Neacşa a transformat, fără probleme, de la punctul cu var, Popescu şi-a continuat protestele şi a văzut al doilea avertisment, fiind trimis mai repede la vestiare! De aici încolo, Corvinul a pus şi mai multă stăpânire pe joc, iar Lupu a fost aproape, în două rânduri, de 3-0, şuturile sale fiind intuite de rezerva Brînzea. La buturile opuse, primul şut pe direcţia lui Lefter a venit doar în minutul 84 (!), singura şansă veritabilă de gol a vizitatorilor fiind de abia în al patrulea minut suplimentar, când Matiş a ţintit bara dintr-o lovitură liberă. S-a încheiat 2-0, o victorie meritată, care ne aduce primele trei puncte în grupele Cupei României. 

„Am început foarte bine meciul, cu gol în primele cinci minute, le-am şi spus băieţilor că trebuie să începem sus, să le dăm motive şi suporterilor să rămână în spatele nostru. S-a întâmplat asta, mă bucur şi cred că, după eliminarea portarului lor în a doua repriză, lucrurile au fost şi mai clare. Au avut primul şut pe spaţiul porţii de abia în ultimele minute, asta spune multe. Am lăsat meciul pierdut la Târgu Jiu în urmă şi cred că asta s-a văzut şi în atitudinea băieţilor de astăzi. O victorie muncită, meritată pe deplin”, a declarat, la final, Florin Maxim, antrenorul Corvinului. 

Antrenorul nostru a vorbit şi despre protestele oaspeţilor, care au acuzat maniera de arbitraj a brigăzii conduse de arădeanul Mircea Ardelean: „Au rămas cramponaţi la acea fază în care am marcat primul gol, cerând ofsaid… au protestat într-una, trebuie să fie preocupaţi de jocul lor, nu de brigada de arbitraj… până la urmă, ce i-a oprit să nu ne învingă cu 3-1?! Cred că aşa ar trebui să răspundă o echipă cu pretenţii cum e cea a Chindei. Mi s-a părut că au protestat mult prea mult, la fiecare decizie, dar e strict treaba lor. Am auzit că au spus, la final, că vor sta lucrurile diferit pe 21 octombrie (n.n. – când ne vom întâlni în campionat)… au transferat ceva nou şi nu ştiu eu?! Au un lot stufos, au de unde alege, dacă aşa au considerat să abordeze meciul de astăzi, e strict problema lor. Să ne vedem cu bine, cu toţii, la meciul din campionat!”.

Corvinul Hunedoara (antrenor Florin Maxim): Lefter – Iacob (63, Pop), Lică, Manolache, Velisar – Pîrvulescu (30, Lupu), Hrezdac (79, Hergheligiu), Bradu (63, Antonov), Neacşa (cpt.), S. Ion – Coman (79, Chindriş)

Chindia Târgovişte (antrenor Vasile Miriuţă): Popescu (cpt.) – L. Manolache (59, Albu), Gîț, Rutjens, Ad. Ioniță, Golofca (87, Pătulea), Matiș, Bogaciuc (87, Tache), Cojocaru, Militaru (64, Brînzea), Zivkovic (59, Ursu)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *