AVANCRONICĂ | Chindia, primul adversar din grupele Cupei României

Primul meci din grupele Cupei României aduce la Hunedoara un adversar puternic. Este vorba de Chindia Târgoviște, fosta prim-divizionara pregătită, actualmente, de Vasile Miriuță. Duelul cu gruparea dâmbovițeană este mâine, de la ora 17:00, pe arena „Michael Klein”.

Oaspeţii noştri au ajuns în fazele grupelor după două partide în care au marcat de opt ori fără să primească gol. În turul trei, roş-albaştrii au depăşit, la pas, divizionara terţă CS Blejoi, cu 5-0 – graţie „dublelor” lui Boţogan şi Blejdea şi reuşitei lui Călin. Însă, imediat după succesul categoric, târgoviştenii s-au despărţit de Dragoş Militaru, antrenorul cu care începuseră sezonul. A urmat, apoi, un duel la Lugoj, cu Phoenix Buziaş, o altă formaţie din Liga a treia, de care trupa lui Vasile Miriuţă – cel care l-a înlocuit pe Militaru – a trecut cu 3-0, în urma reuşitelor lui Golofca, Bogaciuc şi Şerban

În campionat, doar două victorii

În paralel, fosta prim-divizionară a bifat, până acum, doar două succese: 2-0 cu FC Argeş şi 4-0 cu CSC Dumbrăviţa, victorie consemnată chiar runda precedentă, după golurile lui Călin, Jah, Boţogan şi Moldoveanu. În rest, Chindia a bifat patru remize, cu CSA Steaua, CSM Slatina, Gloria Buzău şi Ceahlăul, fiind depăşită doar de Unirea Slobozia (0-1, pe 3 septembrie). În ceea ce priveşte lotul pe care îl are la dispoziţie Vasile Miriuţă (care revine la Hunedoara, după barajul disputat de echipa noastră cu Minaur Baia Mare, unde a îndeplinit rolul de director tehnic şi apoi antrenor), printre jucătorii care poartă tricoul roş-albastru în acest sezon se numără Cătălin Golofca, Nasser Chamed, Matteo Fedele sau Florin Plămadă – care au evoluat, în ultimii ani şi la nivelul primei ligi – dar şi tineri precum Claudiu Negoescu, Ionuţ Anişorac (împrumutaţi de la UTA) sau Ricky Gneba şi Mustapha Jah, jucători veniţi, tot sub împrumut, de la CFR Cluj.

Şansa reabilitării

Antrenorul nostru principal, Florin Maxim, şi marcatorul golului corvinist la Târgu Jiu, Marius Chindriş, au prefaţat întâlnirea de mâine cu Chindia (declaraţiile lor complete, pe canalul nostru de youtube). „De aceea e frumos fotbalul, pentru că la doar câteva zile după ce am pierdut primul meci, la Târgu Jiu, putem face uitat acest rezultat. E un meci cu o echipă care are în componenţă jucători cu experienţă, cu meciuri în primele două ligi şi cred că va fi un duel interesant. Noi ne propunem să câştigăm şi să debutăm cu dreptul în grupe. Având în vedere că jucăm de două ori pe teren propriu şi o dată în compania unui adversar din Liga a treia, cred că avem şanse să ieşim din grupe, dar trebuie să rămânem capacitaţi şi atenţi. Aşteptăm cât mai multă lume la meci, până la urmă e un joc de Cupă şi meciurile de acest gen pot fi foarte spectaculoase”, a declarat mijlocaşul echipei noastre.

„I-am urmărit cu atenţie în ultimele meciuri, iar după jocul cu Dumbrăviţa mi-am luat câteva informaţii de la Cosmin Stan (n.n. – antrenorul timişenilor). Formează o echipă cu reacţie, pentru că nu au început chiar foarte bine jocul cu ei… Au însă calitate, au jucători care au bifat minute şi în Liga I, jucători buni de Liga a doua, s-au închegat în această vară şi probabil mai durează până vor fi la capacitate maximă, dar au calitate, au câteva meciuri în care au tot revenit pe final, cum a fost la Piatra Neamţ, cu CSA Steaua… Totuşi, jucăm acasă, cu o echipă de acelaşi nivel, vom avea publicul în spate şi îmi doresc să obţinem un nou succes”, a spus şi antrenorul nostru, Florin Maxim.

Preţul unui bilet de intrare la meciul cu Chindia este de 30 de lei (abonaţii şi minorii au intrarea gratuită), iar porţile stadionului se vor deschide cu o oră şi jumătate înainte de primul fluier. Duelul va fi, de asemenea, în direct, pe platforma FRF TV.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *