Cedăm în deplasarea de la Târgu Jiu. Primul eşec după 472 de zile! 

Echipa noastră a suferit prima înfrângere după mai bine de 15 luni! „Corbii albşatri” au cedat, 1-2 (1-1), pe terenul Viitorului Pandurii Târgu Jiu, după un meci în care două erori în defensivă au fost hotărâtoare. Ultimul eşec data din 8 iunie 2022, de la acel 1-4, cu Minaur Baia Mare. 

Cu Elton da Silva (revenit după mai bine de o lună pe teren), Chindriş şi Sebastian Ion – titulari, în premieră, în acest sezon – Corvinul a început uşor şovăielnic duelul de la Târgu Jiu, Jorzic având prima incursiune în careu după nici 120 de secunde. A urmat şutul lui Neacşa, respins în faţă de Geantă (6), pentru ca după exact 10 minute, Gîrbiţă să deschidă scorul după un aut (!) al gazdelor, şutând puternic din zece metri şi profitând astfel de o „aşezare” a lui Aziz şi de lipsa de marcaj. Replica hunedoreană a venit patru minute mai târziu, când Elton l-a lansat pe Iacob, acesta a întors, cu capul, în 14 metri pentru Pîrvulescu, dar şutul acestuia a lovit bara din dreapta portarului! Treptat, corviniştii s-au aşezat în jumătatea adversă şi, după ce au scăpat cu faţa curată la „transversala” lui Acolatse (28), au egalat, după o nouă fază fixă: corner Neacşa, minge retrimisă cu capul în careul mic de Manolache, reluare pe sub portar al lui Chindriş! Repriza s-a încheiat tot în nota de dominare a echipei lui Florin Maxim, însă nici Pîrvulescu şi nici Coman nu au mai găsit drumul spre poartă.

Părea însă că jocul se va regla după pauză, însă nici debutul reprizei secunde n-a fost tocmai de bun augur. Mai întâi, Lefter s-a întins serios şi a scos, din vinclu, o lovitură liberă de la 30 de metri, executată de Gîrbiţă, pentru ca golgheterul gazdelor să stea şi la originea reuşitei de 2-1, cornerul executat de el fiind  transformat în gol de Brînzan, după o deviere scurtă a lui Acolatse (53). Putea fi 2-2, zece minute mai târziu, dar reluarea lui Manolache, din centrul careului, a fost scoasă de sub bară de Geantă, în vreme ce la poarta opusă, Lefter a scos, spectaculos, o reluare din demi-vole a lui Aziz (79). Finalul a însemnat tot mai multe mingi trimise în careul gazdelor, acolo unde Mitran şi Hergheligiu au ratat două ocazii imense, în minutele 84 şi 89, ultimele secvenţe fiind apoi marcate de mai multe momente de întrerupere – printre acestea şi pentru acordarea unor îngrijiri medicale lui Elton, care a ieşit „şifonat” bine după un duel aerian cu Aziz, vârful camerunez aplicându-i un cot în figură care i-a spart pometele, însă pentru care a văzut doar „galben”. 

S-a încheiat 2-1 pentru Viitorul Pandurii, primul eşec stagional pentru formaţia noastră. Declaraţiile celor doi antrenori se găsesc pe canalul nostru de youtube.

„Corbii albaştri” revin la joc, miercuri, pe teren propriu, când primesc replica celor de la Chindia Târgovişte, în primul meci din grupele Cupei României. Duelul de la ora 17:00 are loc pe arena „Michael Klein”.

Viitorul Pandurii Târgu Jiu (antrenor Călin Cojocaru): Geantă – Tiihonen, Mrsulja (86, Savu), Core, Godja – Andreaş (67, Geană), Jozic, Acolatse (86, Moisie), Brînzan (cpt.) (60, Vulpe), Gîrbiţă – Aziz

Corvinul Hunedoara (antrenor Florin Maxim): Lefter – Iacob, Elton, Manolache, Velisar (84, Antonov) – Chindriş (78, Pop) – Pîrvulescu (60, Lupu), Neacşa (cpt.), Bradu, S. Ion (60, Mitran) – Coman (84, Hergheligiu)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *