AVANCRONICĂ | Deplasare dificilă, pe terenul unei echipe care a pierdut doar o dată, până acum

Etapa a șaptea aduce o deplasare în Gorj, pe terenul celor de la Viitorul Pandurii Târgu Jiu, formație pe care o vom întâlni, în premieră, într-un meci oficial. Duelul cu echipa pregătită de Călin Cojocaru are loc mâine, de la ora 11:00 și va putea fi urmărit, exclusiv, pe canalul nostru de youtube. 

Dacă echipa noastră abordează duelul de la Târgu Jiu de pe locul secund, gazdele noastre de mâine ocupă, înaintea acestei runde, locul 13, cu șapte puncte, obținute după un succes și patru remize. De altfel, singura victorie de până acum a fost înregistrată chiar etapa precedentă, pe terenul „lanternei” Progresul Spartac. A fost 2-1 pentru Viitorul Pandurii, după „dubla” lui Alexandru Gîrbiţă care, cu aceste reuşite, a urcat pe locul secund în topul marcatorilor, cu 4 goluri, unul mai puţin decât liderul ierarhiei, Bogdan Chipriliu, de la CSA Steaua. În vârstă de 23 de ani, mijlocaşul ofensiv al gorjenilor este cel mai vechi jucător din lotul lui Cojocaru, ajungând la Târgu Jiu de la echipa de juniori a celor de la CSU Craiova.

Trei meciuri la rând fără eşec

Adversarii noştri de mâine au ajuns la 270 de minute de invincibilitate, în afara succesului de la Buftea, înregistrând două remize identice, 1-1, cu CSC Dumbrăviţa şi FK Csikszereda – cu menţiunea că în jocul cu formaţia din Miercurea Ciuc au reuşit să egaleze când evoluau în inferioritate, graţie aceluiaşi Gîrbiţă! În rest, până acum, gorjenii au mai bifat două egaluri, 1-1 cu Unirea Slobozia şi 0-0 cu FC Argeş, singurul eşec fiind suferit, pe teren propriu, în faţa celor de la Ceahlăul Piatra Neamţ (0-2, în urmă cu trei etape). Trebuie spus că întâlnirea de mâine, de pe Stadionul „Municipal – Constantina Diță” va fi prima oficială între cele două echipe care s-au mai întâlnit, până acum, doar amical, la începutul acestui an, chiar la Târgu Jiu. A fost 2-2 atunci, pentru corvinişti marcând Elton Da Silva (la prima sa apariţie în tricoul nostru) şi Andrei Hergheligiu, în vreme ce reuşitele gazdelor au venit de la Dragu şi Răsdan

Deplasare aparte pentru Elton

„Primul meci la revenirea în România a fost chiar la Târgu Jiu, am şi marcat şi, cine ştie, poate o să o fac şi în această partidă! Au fost doi ani frumoşi pe care i-am petrecut la Târgu Jiu, sigur, la cealaltă echipă Pandurii, dar am legat prietenii acolo… a fost prima mea experienţă în România. Era alt stadion, altă perioadă, cu totul diferită. Acum, lucrurile stau altfel… întâlnim o echipă solidă a campionatului, va trebui să muncim la fel de mult pentru a pleca cu toate punctele, dar ştiu că putem acest lucru, am demonstrat şi cred că vom trece cu bine şi peste această partidă”, a prefaţat duelul de mâine, fundaşul central brazilian, care în urmă cu 10 ani îmbrăca tricoul Pandurilor. Şi antrenorul nostru, Florin Maxim, a vorbit despre confruntarea din Gorj: „Băieţii sunt bine, avem tot lotul complet, după ce Lică şi Elton au revenit, chiar i-am simţit în regulă la antrenamente, focusaţi, ca de obicei. Vom avea în faţă o echipă care pierde greu, mai ales pe teren propriu… am văzut şi meciul cu Csikszereda, când au egalat în inferioritate. Sunt o echipă combativă, o echipă care îţi poate pune probleme atunci când îi laşi spaţii, cu jucători tehnici. Recent au schimbat şi sistemul… mi s-a părut o formaţie bună şi atunci când am jucat acel amical. O formaţie cu energie bună, nu au o presiune foarte mare, se bucură de condiţii bune, au şi câţiva tineri intersanţi, chiar formează una dintre echipele bune ale Ligii a doua”

Duelul de la Târgu Jiu este primul dintr-o serie de trei partide programate în 10 zile. Dincolo de acesta vom mai intra în teren, miercuri, de la ora 17:00, acasă, împotriva Chindiei, în grupele Cupei României şi apoi luni, 2 octombrie, tot pe teren propriu, în campionat, cu CS Mioveni (ora 16:00, Digisport 1).

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *