Deşi cu om în plus, scăpăm printre degete trei puncte mari!

Echipa noastră rămâne neînvinsă în Liga a doua și după etapa a cincea. Alb-albaștrii au remizat, astăzi, 2-2 (1-1), cu Concordia Chiajna, la capătul unui meci în care au întors rezultatul, dar în care au avut superioritate numerică aproape 60 de minute și nu au reușit să profite pentru a ține toate punctele la Hunedoara.  

Peste 4.500 de fani au venit să vadă la lucru Corvinul, în fața uneia dintre cele mai puternice echipe din eșalonul secund. Cu Tamaș, Ispas sau Bălan printre titulari și cu fostul căpitan al Universității Cluj, Romario Pires, intrat în repriza secundă, ilfovenii și-au arătat forța din primele minute. Iar la prima oportunitate avută, au și deschis scorul, în minutul 3! Corbu a aruncat în careu o minge, după o lovitură liberă din flanc, Codrea a retrimis cu capul în fața porții, iar balonul a sărit, cu noroc la Bălan, care l-a împins dincolo de linie. 

Hunedorenii s-au regrupat, dar au reușit să fie ceva mai tăioși, doar prin reluări de la distanță, semnate fie de Neacșa, ori Manolache, fie după șuturi expediate de Lică, alături – în urma unor cornere. Imboldul l-au primit însă la 30 de minute de la golul Chiajnei, odată cu eliminarea lui Codrea – care a văzut, corect, al doilea avertisment din partea centralului Marius Omuț, după un cap aplicat în figură lui Neacșa, la centrul terenului. A fost semnalul după care amfitrionii au pornit atacurile și cu patru minute înainte de pauză, au restabilit egalitatea. Neacșa a executat lung o lovitură liberă din dreapta, iar Hrezdac a trimis cu capul în colțul lung! 

La reluare, după cum era de așteptat, „corbii albaştri” s-au aruncat în atac, iar la nici 120 de secunde de la restart au întors rezultatul: Iacob a centrat bine, la firul ierbii, iar Coman n-a iertat din careul mic, cu un şut în colţul scurt! Au urmat alte câteva secvenţe de pressing la poarta lui Oncescu, dar ocaziile cu adevărat mari nu s-au mai arătat. În plus, ilfovenii au profitat de apatia echipei noastre şi au împins jocul către poarta lui Lefter, reuşind să egaleze, în minutul 67, după o fază care, iniţial, nu anunţa nimic. O minge aruncată în careu, respinsă greşit în faţă de Hrezdac i-a permis lui Ispas să şuteze, imparabil, de la 18 metri, în colţul lung, pentru 2-2.

Finalul de meci n-a fost la fel de aprins pe cum era de aşteptat, corviniştii nereuşind să îşi mai creeze şanse de a marca, deşi cu un om în plus, şi în ciuda celor aproape 8 minute suplimentare. S-a încheiat 2-2, prima remiză pe teren propriu pentru echipa noastră, care rămâne însă fără eşec în primele şapte jocuri oficiale ale verii.

Remiza de astăzi a fost disecată, la final, într-o manieră categorică, de antrenorul nostru, Florin Maxim: „Un egal obţinut în alt context m-ar fi bucurat mai mult, dar după cele întâmplate pe teren astăzi, 11 contra 10, nu mă poate mulţumi. Primim gol din fază fixă, deşi am studiat atent acest lucru în această săptămână… Apoi, golul egalizator, toţi colegii îi strigă lui Denis – care e un copil pe care îl laud, dar care nu trebuie să se mulţumească cu faptul că a marcat gol şi azi şi în partidele precedente – să respingă în lateral, el scoate mingea în faţă… Le-am vorbit băieţilor după joc, sper să îmi fi înţeles mesajul. Nu e vorba că nu accept să pierd un meci, sau să facem un egal, dar vreau de la ei ca 90, 93, 97 de minute să fie conectaţi la joc. E a doua oară când avem om în plus şi nu ştim ce trebuie să facem pentru a ţine de rezultat… Iaraşi ne-am bucurat când a fost eliminat adversarul, iarăşi am luat gol, azi am pierdut şi puncte! Discutăm ceva la pauză, cum să îi desfacem, reuşim să dăm gol dintr-o fază pe care am lucrat-o, apoi începem cu artificii tehnice, cu luat adversarii la mişto… 

Recunosc, când am văzut acest lucru, m-am întors la bancă spre colegii mei şi le-am spus că o să ne pedepsească Cel de Sus, dacă nu suntem serioşi… n-am ţinut de minge, n-am făcut o temporizare, mie nu îmi plac astfel de gesturi, atitudinea delăsătoare. Cu mine nu merge aşa… dacă pierzi, să merite adversarul, să spun la final, da, au fost mai buni, nu să ne păcălim singuri. Cu tot respectul pentru oaspeţi, o echipă bună, care ne-a blocat pe alocuri construcţia şi aşa mai departe, dar azi e despre noi.

Mie nu îmi place teama, nu am teamă nici acum, nici când eram jucător, le dau încredere unora, îi trimit în teren şi ei joacă cu teamă. Păi ce încredere mai mare să îţi dau decât introducându-te ca titular?! 

Dacă am propus un lucru la pauză, hai să încercăm să îl respectăm, asta mă nelinişteşte… sunt chestiuni tactice pe care le-am pregătit, pe care le ştiam, nu avem voie să facem astfel de erori… vreau mai mult de la toţi, de la cei tineri, la cei mai experimentaţi, cât oi sta eu la Corvinul am nevoie de atitudine, nu de altceva! 

Azi trebuia să fie ziua noastră, după eliminarea lor, după începutul de repriza a doua, apoi ne-am retras ca la Buftea, cu o temporizare fără noimă, am fost lenţi, previzibili… Nu mă interesează câte puncte puteam avea, poziţia în clasament, pe mine mă interesează să văd că ceea ce muncim se pune în practică. Altfel, degeaba jucăm!”.

Declaraţiile în format VIDEO sunt pe canalul nostru de youtube.

Corvinul Hunedora (antrenor Florin Maxim): Lefter – Iacob, Lică (77, Pop), Manolache, Velisar (70, S. Ion) – Mitran (70, Lupu), Neacşa (cpt.), Bradu, Hrezdac (70, Chindriş), Pîrvulescu – Coman.

Concordia Chiajna (antrenor Erik Lincar): Oncescu – Corbu, Tamaş, Ispas, Achim – Tucaliuc (76, Burcea), Lazăr, Codrea (cpt.), Dulca (34, Pires), Ghimfuş (89, Dumbravă) – Bălan (89, Cocoş).

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *