Corvinul, calificare en-fanfare în grupele Cupei României!

Echipa antrenată de Florin Maxim continuă să uimească! „Corbii albaştri” şi-au asigurat calificarea, în premieră, în grupele Cupei României, după o victorie concludentă, 4-2, cu FK Csikszereda. După doar 25 minute, calificarea era „rezolvată”, Corvinul având 3-0 pe tabelă!

Ploaia căzută înaintea jocului de la Hunedoara a însemnat belşug pentru amfitrioni, care au început perfect meciul cu gruparea din judeţul Harghita, în faţa a peste 5.000 de suporteri.

După exact 120 de secunde, Hrezdac a „mişcat” tabela cu un şut superb, în vinclu, de la 25 de metri! „Năuciţi” de execuţia mijlocaşului arădean, oaspeţii au mai încasat o „lovitură”, cinci minute mai târziu, când Coman a înscris, din interiorul careului, printre fundaşii adverşi. Au urmat apoi alte două şanse mari de gol pentru Corvinul, însă Lupu a fost blocat de goalkeeper-ul advers, după o pasă superbă a lui Neacşa, în vreme ce Pîrvulescu a trimis, din zece metri, pe lângă, deşi era singur în careul ciucanilor. Au fost oportunităţile care au anunţat golul trei: contraatac-şcoală al hunedorenilor, dus în doar doi jucători – Bradu şi Pîrvulescu, primul e agăţat în careu de Pinter, iar penalty-ul acordat e transformat, cu siguranţă, de Manloache – care a dedicat prima sa reuşită în alb-albastru memoriei socrului său, dispărut recent. Repriza s-a încheiat cu încă o ocazie a gazdelor, Neacşa trimiţând plasat din lovitură liberă, dar Karacsony a scos de sub bară (43).

În actul secund, oaspeţii au ieşit la joc, în încercarea de a reintra în meci şi la nici 60 de secunde de la reluare au redus din diferenţă, prin Jelena, a cărei lovitură de cap l-a depăşit pe Roman, însă strădania celor din Miercurea Ciuc a fost anulată de reuşita lui Lupu, care a reluat, cu noroc, din cinci metri, o centrare venită din flancul stâng. 4-1 şi zarurile erau deja aruncate! Până la final, nou-intratul Mitran a avut şansa golului cinci, dar a trimis alături, singur cu portarul advers, iar harghitenii au „închis” tabela, în prelungiri, prin Jebari, care a executat bine o lovitură liberă de la 18 metri şi l-a surprins pe Roman. 4-2 pentru „corbii albaştri”, care îşi deschid larg aripile şi în Cupă, acolo unde aşteaptă formaţii de primă ligă, odată cu noul format de disputare al competiţiei. 

„Un meci trăit intens, pentru că am avut parte de un adversar puternic, ştiam că va fi un joc greu, pentru că ei au avut şi o zi în plus de odihnă, pe când noi am făcut drumul către Bucureşti dus-întors, iar băieţii s-au resimţit puţin. Dar, până la urmă, a ieşit un joc frumos, ne-a ajutat foarte mult publicul, ca de obicei, ne-a împins de la spate, ne-a ajutat şi faptul că terenul a fost udat de ploaie, am intrat bine de tot în meci, iar după primul gol ne-am descătuşat şi s-a văzut că şi băieţilor le-a făcut plăcere! Mi-a fost teamă de accidentări, unii jucători au avut ceva probleme, dar în cele din urmă mă bucur că ne-am îndeplint obiectivul şi vom avea grupe de Cupă aici la Hunedoara. Avem însă un timp scurt să ne refacem, pentru că sâmbătă ne aşteaptă un meci la fel de greu, dacă nu mai dificil, cu Concordia, una din echipele puternice ale campionatului, şi ne dorim să continuăm seria bună!”, a spus, la final, antrenorul gazdelor, Florin Maxim

Declaraţiile complete ale antrenorului nostru, precum şi cea a lui Antoniu Manolache, se găsesc pe canalul nostru de youtube

Vă reamintim, sâmbătă, de la ora 11:00, Corvinul primeşte vizita celor de la Concordia Chiajna, pe arena „Michael Klein”, în etapa a cincea a ligii secunde.

Corvinul Hunedoara (antrenor Florin Maxim): Roman – Iacob (60, A. Nicolae), Pop, Manolache, Velisar (78, S. Ion)  – Neacșa (cpt.) (68, Chindriş), Hrezdac, Bradu, Pîrvulescu (68, Mitran) – Coman (78, Hergheligiu), Lupu

FK Csikszereda (antrenor Robert Ilyes): Karacsony – B. Szabo (46, Vita), Berkeczi, Apro, Gondor (46, Leczki), B. Pinter (46, Jebari), Veres (cpt.), Nagy, Gal-Andrezly  (72, Babati), Jelena, Magyari (67, Makrai)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *