Următorul adversar: FK Csikszereda, una dintre cele mai solide grupări ale eşalonului

A doua formație care ne vizitează în acest sezon de liga a doua este FK Csikszereda. Gruparea din Miercurea Ciuc vine la Hunedoara după o victorie concludentă cu Progresul Spartac în campionat și o calificare în turul trei al Cupei României, fiind recunoscută ca una dintre cele mai organizate echipe de la nivelul celui de-al doilea eșalon.

Antrenaţi de Robert Ilyes, ciucanii au trecut repede peste startul ratat de sezon. După ce au pierdut în primul joc, 0-3, cu Concordia Chiajna, roş-negrii au administrat acelaşi rezultat celor de la Progresul Spartac, în primul meci pe teren propriu din actuala stagiune. Vereş, Andrezly şi Makrai au înscris pentru Csikszereda, care putea câştiga şi mai clar duelul cu echipa din capitală.

Continuă (şi ei) aventura din Cupă

La mijlocul acestei săptămâni, gruparea din Harghita a intrat pe teren şi în turul trei al Cupei, acolo unde au întâlnit „rivala” din Odorheiu Secuiesc. FK Miercurea Ciuc a făcut o primă repriză bună, în care a dominat și chiar putea marca mai mult de un gol. Cu toate acestea, la pauză tabela de marcaj arăta doar 1-0, în urma reușitei semnate de Richard Jelena, în minutul 17. În partea a doua, divizionara a treia a pus stăpânire pe joc şi a fost aproape de a trimite meciul în prelungiri, spre nemulţumirea tehnicianului Robert Ilyes: „Nu pot accepta că o echipă de ligă inferioară ne pune sub o asemenea presiune. Am jucători de la care mă aștept la mai mult. Nu pot exista scuze în privința calității terenului, că nu am putut juca, din moment ce adversarul a jucat și el pe acest teren. Singurul aspect pozitiv este calificarea, vreau să uit cât mai curând acest meci”

Proiect solid: de cinci ani în liga a doua

Harghitenii se află la a cincea participare consecutivă în liga secundă, timp în care au reuşit să acceadă doar o singură dată în play-off-ul întrecerii. Sezonul precedent, harghitenii au încheiat şi lucrările de modernizare ale bazei din oraş, aceasta numărându-se printre cele mai moderne de la nivelul primelor două ligi din România! Revenind la palmaresul roş-negrilor, cea mai importantă performanţă a clubului se leagă (tot) de Cupa României, în sezonul de dinaintea promovării în liga secundă. Ciucanii au ajus atunci până în sferturile competiţiei (!), depăşind Dinamo în „optimi”, pentru ca mai apoi să fie eliminaţi de CSU Craiova.

Lot format, în preponderenţă, din jucători de etnie maghiară

Lotul oaspeţilor noştri din jocul de mâine este format, în preponderenţă, din jucători de etnie maghiară, o parte dintre aceştia venind la Miercurea Ciuc chiar din primele două ligi din ţara vecină. În ceea ce priveşte banca tehnică, FK Csikszereda este antrenată, de la mijlocul sezonului trecut, de Robert Ilyes, care înainte de a prelua postul de „principa” a fost secund la Sepsi Sfântu Gheorghe, în Superliga. în vârstă de 49 de ani, tehnicianul este originar din Miercurea Ciuc, oraş unde şi-a început cariera de jucător. Ilyes are peste 400 de meciuri în primele două ligi ale României şi un palmares în care se regăsesc cinci trofee cu Rapid: un campionat, două Cupe şi două Supercupe. Fostul mijlocaş s-a referit, scurt, la jocul de la Hunedoara: „Întâlnim o echipă care a început bine campionatul, care a făcut o figură frumoasă şi în Liga a treia şi care ştie bine ce vrea de la fotbal, mai ales în jocurile de la Hunedoara. E o deplasare destul de lungă, dar va trebui să gestionăm bine lucrurile, şi după meciul din Cupă, pentru a ne întoarce cu toate punctele la Miercurea Ciuc. Mă aştept la o confruntare echilibrată, dar deschisă”.

Duelul Corvinul 1921 Hunedoara – FK Csikszereda este mâine, de la ora 12:00. Preţul unui bilet de intrare este de 20 de lei (elevii beneficiază de gratuitate), iar jocul va putea fi urmărit şi pe Digi Sport şi Prima Sport.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *