Nici o emoţie în Vale! Avansăm în play-off-ul Cupei României!

Echipa noastră a acces în play-off-ul Cupei României după 4-1 (2-0), astăzi, pe terenul celor de la CSM Jiul Petroșani. „Corbii albaştri” au dominat autoritar jocul din Valea Jiului având alte ocazii importante de a marca, trimiţând mingea în bară în patru rânduri!

Duelul de pe arena „Petre Libardi” a început, practic, de la 1-0! După ce au avut o primă ocazie de gol în primele 20 de secune, băieţii lui Florin Maxim au „mişcat” tabela în minutul trei, prin Lupu, care l-a învins pe Popescu, cu o „scăriţă” din doar câţiva metri. Replica gazdelor a venit de la Lovas, al cărui şut din interiorul careului a fost respins în corner de Lefter, iar de aici încolo s-a jucat, în mare, doar la poarta Jiului. Neacşa a lovit bara cu un şut în cros (14), apoi Popescu s-a întins şi-a scos din faţa lui Bradu şi Lupu, pentru ca după aceea să nu mai aibă ce să facă la şutul-centrare al lui Iacob (19), 0-2. Neacşa a mai avut alte două şanse de a înscrie, fiind „copiat” şi de Mitran, în două din cele trei ipostaze, tânărul Popescu fiind providenţial!

În actul secund, deşi a mutat ofensiv cu Dănăilă şi Gaşpar, Jiul n-a fost „tăioasă” decât pe contre, prin activii Ferhaoui şi June, însă ocaziile mari de gol tot la poartă alb-negrilor au apărut. Mitran a şutat în Popescu din câţiva metri după două pase cu călcâiul (!) ale lui Hergheligiu şi Neacşa (54), Lică a reluat, cu capul, în bară, după un corner (56), iar Velisar a avut şansa unui gol de kinogramă, dar şutul său trimis, din drob, cu exteriorul, de la 16 metri, a izbit „transversala” (59)! „Joaca de-a ocaziile” a continuat, Bradu şi Lupu având alte două oportunităţi bune, pentru ca golul să cadă, de data aceasta, în poarta lui Lefter: Chindriş i-a făcut „cadou” o minge lui June, iar acesta a pătruns în careu şi a tras pe sub goakeeper-ul corvinist, pentru 1-2 (71). A fost doar un simplu „foc de paie”, pentru că Pîrvulescu – intrat în actul secund – a făcut 3-1 cu un şut plasat în colţul lung, în vreme ce Bradu a „închis” meciul cu o reuşită superbă: şut violent în vinclu, de la 14 metri (89). 

1-4 şi echipa noastră face pasul spre play-off-ul Cupei României, unde se va regăsi alături de alte 31 de formaţii: 23 calificate din Turul 3 și opt formații care joacă acum în prima ligă, adică Politehnica Iaşi, SC Oțelul Galați, Dinamo (nou-promovate), UTA Arad, FC Hermannstadt, FC Botoşani, Universitatea Cluj și FC Voluntari (echipa situate pe locurile 3-7 în ediția trecută a play-out-ul primei ligi).

Rezultatele complete din turul trei pot fi consultate aici. Meciurile din Play-off sunt stabilite în jurul datei de 30 august.

Florin Maxim, concluzii după victorie:

„Am început foarte bine jocul, am marcat repede de două ori, s-a jucat puţin pe contre, dar tot noi am avut ocaziile mai mari. Mai puteam marca până la pauză, dar şi după şi m-a nemulţumit puţin golul primit, pentru că nu aveam voie să ne relaxăm, din mai multe motive. Unul, pentru că obiectivul este să ajungem în grupe, al doilea pentru că avem un meci greu sâmbătă acasă şi nu trebuie să ne complicăm singuri viaţa. Pe de altă parte, băieţii au avut dispoziţie de joc, ne-am creat multe ocazii… m-aş mai fi bucurat, pe de o parte, dacă reuşeau şi cei tineri să marcheze, Mitran şi Sebastian Ion au avut şansa să o facă, dacă nu au făcut-o meciul acesta, să o facă pe viitor”.

Despre atmosferă şi obiectivul din Cupă

„Am spus-o că ne dorim să aducem echipe cu nume la Hunedoara în această competiţie. Cu toţii avem în minte acel meci frumos cu FCSB, de aceea are farmecul ei această competiţie. Sper să ajungem în grupe, pentru că acesta este obiectivul nostru, dar mai avem de trecut un hop, trebuie să vedem ce ne rezervă tragerea la sorţi. Mi-aş dori foarte mult pentru toţi suporterii noştri – cărora le mulţumesc, încă o dată, pentru sprijin – să se bucure de meciuri şi, implicit, amintiri frumoase din această competiţie. Cât despre atmosferă, una bună, aprinsă, cum e în Valea Jiului, ştiam că există şi această rivalitate la nivelul galeriilor, poate s-a resimţit puţin şi pe teren, dar în general ne-am văzut de treabă şi am ieşit bine din acest joc”.

Corvinul 1921 Hunedoara (antrenor Florin Maxim): Lefter – Iacob, Lică (60, Pop), Manolache, Velisar (72, A. Nicolae) – Mitran (60, S. Ion), Chindriş (cpt.), Bradu, Neacşa (60, Pîrvulescu), Hergheligiu (60, Coman) – Lupu

CSM Jiul Petroşani (antrenor Flavius Boroncoi): Popescu – Ciubotariu (46, Dănăilă), Stancu, Paliu, Filip (46, Gaşpar) – Ferhaoui (89, Iftimie), Jurcuţ, Pencea, June (76, Marincat), Lovas – Velici (76, Iorgulescu)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *