Remiză mincinoasă. Goluri nu, ocazii mari, da!

Echipa noastră se întoarce la Hunedoara cu un punct din prima deplasare a noului sezon din liga secundă. A fost 0-0 la Dumbrăvița, la capătul unui duel disputat pe o suprafață de joc aproape impracticabilă, dar în care corviniștii au avut cel puțin trei ocazii imense de a obține victoria!

Cea mai scurtă deplasare din actuala stagiune n-a căzut deloc bine pentru formația noastră, în condițiile în care lucrările de modernizare a suprafeței de joc de la Dumbrăvița au lăsat urme vizibile. Introducerea sistemului de drenaj pe arena „Ștefan Dobay” a făcut ca, la ora jocului cu alb-verzii, terenul să fie brăzdat de șanțuri, făcând ca pasele simple, „la firul ierbii” să fie, în multe cazuri, o utopie! În aceste condiții, jocul din județul Timiș a fost unul tern, de luptă – cum anticipase și Florin Maxim – mai ales în prima parte, când ocaziile clare au lipsit aproape în totalitate. S-a apelat la mingi lungi, fie direct pe vârfuri, fie în benzi, astfel că unicele oportunități notabile au venit de la Pîrvulescu (în două rânduri) și de la Neacșa – din lovitură liberă, faze la care Trifon a fost la post. La buturile opuse, apărate de tânărul Roman, singurele emoții ale primei părți au venit de la lovitura liberă executată plasat de Gladun (25). Fragmentările și faulturile repetate au fost la „ordinea zilei” într-un prim act prelungit cu șase minute, după ce Martinov s-a accidentat la un duel aerian cu Lupu și a fost nevoie și de intervenția medicilor de pe ambulanță.

A doua repriză, lucrurile au stat ceva mai diferit. Corvinul a ținut și mai strâns frâiele partidei și a forțat golul care să închidă definitiv conturile, în condițiile în care gazdele l-au trimis în teren pe Lalic – fundașul central luându-i locul în avanposturi lui Plokhotnyuk, fostul jucător al Ripensiei având, de altfel, singura șansă de gol, în minutul 65, când a tras din poziție favorabilă, în blocajul lui Pop. Ultimele 20 de minute au aparținut, în totalitate, echipei noastre, care a ratat însă, cu nonșalanță, câteva ocazii rarisime. Cea mai mare, cea a lui Lupu, din minutul 71, marcatorul golului victoriei cu Ceahlăul trimițând alături, din cinci metri, deși nu era marcat! L-a „secondat” Manolache, a cărei lovitură de cap din opt metri a trecut puțin pe lângă vinclu, pentru ca mai apoi Sebastian Ion și Hergheligiu, să treacă, pe rând, pe lângă gol, cu execuții din interiorul careului. Pe final, Coman a avut șansa victoriei, șutul său din 14 metri fiind respins din drumul spre poartă de un fundaș advers, după ce Trifon fusese bătut. În minutele de prelungire, Lică a trecut și el pe lângă golul victoriei, nereușind să împingă în poartă o centrare ajunsă la colțul lung (90+3). S-a încheiat 0-0, după un joc în care Corvinul merita toate cele trei puncte.

Miercuri, „corbii albaștri” revin pe teren, la Petroșani, pentru confruntarea din Cupă cu Jiul. Duelul din turul 3 al competiției începe la ora 17:30 și este transmis pe platforma FRF TV.

„Suprafața de joc n-a fost în cele mai bune condiții, dar a trebuit să ne adaptăm. În primul rând, mă bucur că nu am luat gol… în a doua repriză am intrat mult mai bine în joc, am avut acele ocazii foarte bune de a marca. Îmi pare rău că nu au funcționat fazele fixe, cu atât mai mult cu cât noi stăteam bine la acest capitol, iar azi era o soluție potrivită pentru condițiile în care s-a jucat. Per ansamblu sunt însă mulțumit de punctul obținut și de faptul că rămânem fără gol primit. Defensiv am stat bine, nu am avut emoții… trebuie însă să fructificăm ocaziile pe care le avem, dar nu pot fi supărat pe băieți, au alergat, s-a văzut că au încercat, dar cu răbdare ne vor ieși și lucrurile care, azi, poate nu au fost cum ne-am fi dorit. Vreau să le mulțumesc suporterilor care și astăzi au asigurat fondul sonor, sunt de apreciat pentru faptul că vin în număr mare și în deplasări. Îi așteptăm și la Petroșani și apoi la Hunedoara, pentru a umple din nou stadionul în meciul de runda viitoare!”, a spus, la final, antrenorul nostru, Florin Maxim.

„Urmează, desigur, o săptămână mai încărcată, dar și eu când jucam îmi doream să o fac din trei în trei zile. Mă bucur că, la o primă vedere, nu avem parte de jucători cu probleme medicale, astfel că putem aborda optimiști și următoarele două partide. Știu că meciul de la Petroșani e mai aparte pentru fani, dar am mai spus-o și cu altă ocazie, ne dorim să ajungem în grupe, în Cupă, și vom face tot ce ține de noi pentru a îndeplini acest prim obiectiv”, a mai adăugat tehnicianul Corvinului.

CSC Dumbrăvița (antrenor Cosmin Stan): Trifon – Gîsă, Zurbagiu (cpt.), Țieranu – Paulevici (78, Zaluschi), Olaru (59, Amariei), Cibi, Salhi, Gladun – Martinov (33, Nortey), (78, Tănase), Plokhotnyuk (59, Lalic)

Corvinul Hunedoara (antrenor Florin Maxim): Roman – Pop (85, S. Ion), Lică, Manolache, Velisar – Lupu (78, Hergheligiu), Neacșa (cpt.) (78, Chindriș), Hrezdac, Antonov (59, Bradu), Pîrvulescu – Coman

Un comentariu

  1. Clar, meritam cele 3 puncte. In repriza a doua Dumbravita nu a avut nici un sut la poarta.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *