Gata de jocul din judeţul vecin. Florin Maxim: „Ne aşteaptă un meci de angajament”

Antrenorul nostru principal, Florin Maxim, și fundașul central, Viorel Lică, au prefațat întâlnirea de mâine de pe terenul celor de la CSC Dumbrăvița, din etapa a doua a ligii secunde. Startul meciului e programat de la ora 11:00, iar confruntarea este, în direct, pe FRF TV  și la Radio Timişoara. 

Deplasarea din apropierea Timişoarei este prima şi, totodată, cea mai scurtă din acest sezon, dar corviniştii o privesc cu încredere şi, în acelaşi timp, cu precauţie. În continuare, redăm declarațiile cele mai importante oferite de cei doi:

FLORIN MAXIM:

„Vreau să cred că atmosfera e una bună, asta mi-au şi arătat băieţii la antrenamente, unde au fost foarte implicaţi, mai ales după primul joc la Liga a doua. Am suferit puţin fizic după partida cu Ceahlăul, pentru că duelurile sunt de o altă intensitate în Liga a doua… am şi discutat pe această temă cu jucătorii, dar eu spun că suntem pregătiţi pentru această primă deplasare. Chiar dacă e, într-adevăr, cea mai scurtă din acest sezon, o tratăm cu aceeaşi seriozitate, cu acelaşi gând, acela de a ne impune şi de a ne întoarce, acasă, cu toate punctele”.

„După meciul amical disputat la Hunedoara, mă aştept la un meci de angajament. Formează o echipă arţăgoasă, bine pusă la punct din punct de vedere fizic şi tactic, au şi unele trasee bine-împământenite din sezonul trecut de Cosmin (Cosmin Stan, antrenorul Dumbrăviţei) – pe care îl şi cunosc bine, pentru că am fost colegi pe vremea când am evoluat la UMT. Eu zic că va fi un meci de luptă. Nu cred că va conta foarte mult faptul că nu au jucat în prima etapă, sunt familiarizaţi cu Liga a doua, iar pe teren propriu sunt o echipă incomodă, redutabilă, dar vom vedea la ora jocului. Cât despre starea gazonului, am înţeles că nu va fi chiar în cele mai bune condiţii, dar şi noi şi ei jucăm pe acelaşi teren. Dacă tu ai calitate şi tehnică superioară, se presupune că ai nevoie de mai puţine atingeri pentru a controla mingea, aşa că nu cred că va fi un avantaj sau un dezavantaj pentru ei sau noi”.

VIOREL LICĂ:

„O deplasare scurtă, foarte bine că e aşa scurtă acum. Mergem acolo foarte încrezători, pentru că ne-am pregătit foarte bine toată săptămâna şi îmi doresc să ne întoarcem acasă cu toate punctele. Mă aştep la un meci de luptă, eu am mai jucat acolo… cunosct bine şi suprafaţa de joc, dar eu zic că dacă aplicăm ceea ce am pregătit zilele acestea vom reveni de la Dumbrăviţa cu toate punctele. Nu ştiu dacă va conta sau nu faptul că ei nu au jucat un meci oficial până acum, nici nu îmi place să mă gândesc prea mult la adversari, important e ce facem şi cum suntem noi la ora meciului. Avem încredere în noi, în puterile noastre. Ce ştiu cu certitudine e că şi ei vor veni încărcaţi pozitiv, dornici să debuteze cu dreptul, în faţa unei nou-promovate, dar în acelaşi timp în faţa unui nume cum e cel al Corvinului”.

„Diferenţa în Liga a doua o face grupul. Cunosc destul de bine nivelul şi consider că vom avea un parcurs bun, pentru că avem o echipă închegată, un lot solid, noi cei care am ajuns în această vară ne-am adaptat bine şi repede, asta graţie şi colectivului şi staff-ului şi celor din conducere… Tot timpul omogenitatea e cheia. Mai adăugăm aici şi experienţa, mai ales în cazul nostru, pentru că avem jucători care au evoluat şi în liga a doua şi ma sus şi, fireşte, în micile detalii, în atenţia la ele, atât în ceea ce priveşte pregătirea meciului de către noi, cât şi la adversarii noştri”.

Declaraţiile în format VIDEO se găsesc pe canalul nostru de youtube

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *