Am dat startul pregătirii noului sezon din Liga a doua!

Echipa noastră s-a reunit, astăzi, la arena „Michael Klein”, pentru primul antrenament al verii. 18 jucători a avut la dispoziţie staff-ul tehnic pentru prima sesiune de antrenament, înaintea sezonului în care Corvinul se întoarce în liga a doua, după 15 ani!

Au fost prezenţi toţi jucătorii cu care clubul nostru a bifat promovarea, cu câteva excepţii: Paul Mercioiu (care s-a întors la UTA, club de la care era împrumutat), respectiv Darius Roman (absent motivat) şi Rafael Garutti (fotbalist care aparţine de CS Mioveni şi care aşteaptă o hotărâre în ceea ce îi priveşte angajamentul, din partea clubului argeşean).

La primul antrenament condus de Florin Maxim a luat parte şi Viorel Lică, fundaş central de 28 de ani care, sezonul trecut, a evoluat la Politehnica Iaşi. În carierea sa, fundașul bucureștean a mai jucat pentru Dinamo 2, ACS Berceni, Sportul Snagov, Farul Constanța (actuala Unirea Constanța) și Petrolul Ploiești.

Lotul prezent la reunire:

Portari: Ştefan Lefter, Cristian Blaga

Jucători de câmp: Flavius Iacob, Ionuţ Pop, Elton da Silva, Sebastian Lupuşor, Alexandru Neacşa, Viorel Lică (ex-Poli Iaşi), Sebastian Ion (junior care a evoluat, sezonul trecut, sub formă de împrumut, la Retezatul Haţeg), Rafael Pocioian, Timotei Mitran, Alexandru Curtean, Marius Chindriş, Antonio Bradu, Nicolae Pîrvulescu, Marius Coman şi Marius Lupu, Andrei Hergheligiu.

Toate detaliile legate de programul de pregătire şi cel al meciurilor amicale din această vară poate fi consultat aici.

Rep.: Max, primul antrenament, după o vacanţă relativ scurtă, dar asumată, având în vedere că sezonul de Liga a doua începe pe 5 august. Cum sunt băieţii?

F.M.: A fost, într-adevăr, o vacanţă scurtă dar în care am reuşit să ne încărcăm bateriile, cu toţii. Au fost câteva săptămâni de vacanţă bine-venite, având în vedere încărcătura sezonului trecut, dar acum suntem cu toţii conştienţi că începem un nou capitol, în luna august, şi suntem şi nerăbdători. Noi trebuie să ţinem, cumva, steagul sus şi să facem ca impactul cu Liga a doua să fie unul cât se poate de pozitiv.

Rep.: Îmbucurător este că la reunire sunt prezenţi, aproape, toţi jucătorii pe care ne-am bazat în sezonul care ne-a adus promovarea…

F.M.: Când am structurat lotul anul trecut noi am stabilit, şi avem încredere în jucătorii noştri, că vor face faţă şi la Liga a doua. Ei au demonstrat acest lucru, pentru că şi în meciurile de baraj, de pildă cele cu Gloria Bistriţa, s-au întâlnit două formaţii structurate pentru cel de-al doilea eşalon, ca valoare. Am mare încredere în toţi jucătorii noştri, tocmai de aceea nu s-a renunţat, în mare, la nimeni.

Rep.: În schimb, la primul antrenament al verii e prezent şi Viorel Lică, un jucător cu experienţă la acest nivel.

F.M.: Da, aşa este. E un jucător pe care eu îl cunosc de foarte mult timp, din perioada când activam la FC Voluntari, e un caracter bun, îl cunosc îndeaproape… un fotbalist cu performanţe notabile, mai ales în ultimele sezoane, când a promovat cu Petrolul şi cu Poli Iaşi, în Liga I, anul acesta. E un jucător de care aveam nevoie şi care, în mod cert, ne va ajuta foarte mult în acest sezon.

Rep.: Cum vezi, mai departe, cristalizarea lotului?

F.M.: Trebuie să ţinem cont, neapărat, de posibilităţile financiare ale clubului, în acest moment, pentru că avem stabilit un buget şi trebuie să ne încadrăm în el. Eu spun că ne vom descurca, am ţinut neapărat să avem dubluri pe posturi şi cred că, în scurt timp, vom rezolva şi aceste lucruri. Să nu uităm însă, unul din atuurile echipei noastre îl reprezintă omogenitatea, grupul, lucru peste care nu cred că trebuie trecut uşor cu vederea. Tocmai de aceea nu vreau să schimb multe lucruri, doar că va mai trebui să completăm lotul şi numeric, pentru că Liga a doua este cu totul altceva.

Rep.: Suntem acoperiţi şi din punct de vedere al juniorilor, în ceea ce priveşte regula de under?

F.M.: Suntem! E un capitol la care am stat bine, după cum ştie toată lumea, şi în sezonul precedent, pentru că a fost gândit şi acest aspect. Nu mai are rost să îi enumăr, cam toţi au bifat minute şi în stagiunea precedentă. Dar, sigur vom încerca să mai creştem şi din acest punct de vedere, cu menţiunea că trebuie să fim destul de riguroşi, în condiţiile în care nivelul ligii a doua este mai ridicat şi poate, pentru unii, trecerea va fi mai dificilă.

Rep.: Obiectivul trasat (clasarea în primele zece) este realizabil?

F.M.: Cei care mă cunosc îndeaproape, care stau în jurul echipei ştiu că eu îmi doresc, dacă se poate, să câştig toate meciurile, indiferent de adversar, de forma lor, de moment… Asta vreau să cred că le-am insuflat asta şi băieţilor, astfel că e de la sine-înţeles că dacă am acceptat acest obiectiv la discuţiile legate de prelungirea contractului, cred în tărie cu el.

Rep.: Cum crezi că va arăta liga secundă în acest sezon? Şi pentru tine e o nouă provocare…

F.M.: Mă aştept să fie un sezon puternic, pentru că sunt destule echipe care îşi propun să acceadă sau să revină în prima ligă, dar în acelaşi timp nu cred că acest eşalon e vreun balaur cu şapte capete… Sunt jucători în lot care cunosc nivelul foarte bine, cu experienţă, aşa că nu putem spune că va fi ceva nou. Trebuie să ne facem treaba la fel, cu multă concentrare şi ambiţie, iar rezultatele aşteptate sigur vor veni.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *