Încă un meci „rezolvat” în prima jumătate de oră

„Corbii albaştri” au obţinut un nou succes – al 14-lea la rând – în campionat, după 3-1 (3-0) cu CSM Unirea Alba Iulia, în etapa a şaptea a play-off-ului. Amfitrionii şi-au uşurat munca încă din prima jumătate de oră, când marcaseră deja toate golurile. Oaspeţii s-au mulţumit cu finalul de meci, în condiţiile în care Rafael Garutti a fost eliminat în minutul 72.

Un puternic sentiment de deja-vu. Asta au simţit fanii ajunşi, din nou, pe arena „Michael Klein”. Şi asta pentru că favoriţii lor au deschis scorul la fel de repede ca în etapa de la mijlocul săptămânii şi tot după o fază purtată în flancul stâng: pătrundere Pîrvulescu, finalizare din preajma careului mic, Lupu (3). A fost nevoie de alte zece minute pentru ca oaspeţii să iasă din propria jumătate, pentru prima ocazie a lor, şutul lui Cristea de la 25 de metri fiind scos, în lateral, de Lefter. Doar că aproape instantaneu, gazdele au „pedepsit” avântul ofensiv al vizitatorilor şi au făcut 2-0, în minutul 19, după ce Coman a transformat un penalty dictat pentru un henţ în careu al lui Paul Codrea. Scorul „preferat” în confruntările cu Unirea a fost stabilit în minutul 24, de Pîrvulescu, care a înscris, simplu, din careu, după o minge venită de la… Ştefan Lefter! „Porţia” de spectacol din prima repriză a mai fost asigurată şi de o reluare din „foarfecă” a lui Elton, pe lângă, dar şi de un şut al lui Bradu, scos, la timp, de Iovicin (39).

Actul secund poate fi trecut, mai degrabă, la „modul economic”, pentru că ocaziile de poartă, cel puţin la cea apărată de Iovicin, nu s-au mai succedat. În schimb, albaiulienii au presat, au dat un prim „semnal” prin Cristea – şut de la 20 de metri, scos de sub bară de Lefter şi au şi marcat. Roşu a transformat un penalty dictat de „central” pentru un henţ al lui Elton (65), pentru ca tot el să aibă şansa lui 3-2, fiind blocat, 60 de secunde mai târziu, de acelaşi (extrem de) inspirat Lefter. Peste alte şase minute, Garutti a fost trimis mai repede la vestiare, după al doilea „galben” încasat pentru un fault asupra lui Roşu, astfel că ultimele aproximativ 20 de minute s-au jucat mai mult în apropierea careului corvinist. Doar că ocaziile mari de a reintra în joc ale oaspeţilor n-au fost la fel de numeroase, singurul care a avut şansa de a marca fiind Mâlnă, al cărui şut bine-plasat din 20 de metri a fost scos de acelaşi Lefter. S-a încheiat 3-1 şi Corvinul acumulează 73 de puncte, după un meci în care a atins „borna” de 80 de goluri marcate în acest sezon!

În urma rezultatului de la Hunedoara, dar şi în urma victoriei Unirii Ungheni cu Metalurgistul Cugir (2-0), Corvinul şi gruparea din Mureş vor merge, împreună, la baraj. Echipa noastră va înfrunta Gloria Bistriţa, în vreme ce formaţia antrenată de Flavius Sabău va juca împotriva celor de la FC Bihor („campionii” seriei a zecea).

Declaraţiile lui Florin Maxim şi Ştefan Lefter sunt disponibile pe canalul nostru de youtube.

Corvinul 1921 Hunedoara (antrenor Florin Maxim): Lefter – Iacob (56, A. Vlad), Garutti, Elton, Pop (62, Mar) – Lupu (56, Hergheligiu), Bradu, Chindriş (cpt.), Curtean (62, Mercioiu), Pîrvulescu (56, Mitran) – Coman

CSM Unirea Alba Iulia (antrenor Marcel Rusu): Iovicin – Bârdea (32, Mâlnă), P. Codrea, E. Codrea, Circov (cpt.) – Benkirat (46, Bordonado), Dehelean, Cristea (73, Fetiţa), Indrei (73, Grozav) – Agbomonyi (74, Domşa), Roşu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *