Succes (şi) în intermediară! „Corbii” au răpus, încă o dată, Cugirul

Singura etapă intermediară din play-off a „curs” în favoarea echipei noastre. „Corbii albaştri” s-au impus cu 2-1 (1-1) în faţa celor de la Metalurgistul Cugir şi au bifat, astfel, al 13-lea succes la rând în campionat. Decisivă a fost o super-reuşită semnată de Alexandru Neacşa, pe final de meci!

Cu o formulă inedită trimisă în teren de Florin Maxim, corviniştii au început „ca din tun” şi au deschis scorul după doar 120 de secunde. Acţiune în flangul stâng a lui Mitran, finalizare din careul mic, Mercioiu! Replica oaspeţilor a venit în minutul 10, de la Cîrloanţă, a cărui lovitură de cap, din careu, a fost respinsă, în lateral, de Lefter. De altfel, oportunitatea avută de vârful cugirenilor a „prefaţat” golul egalizator al acestora, reuşit de Udrea, care a înscris frumos, cu un şut cu efect, în vinclul porţii hunedorene, în minutul 17. La intrarea în prima jumătate de oră a meciului de pe arena „Michael Klein”, Hergheligiu a înscris, după o pasă peste apărare a lui Mercioiu, dar reuşita acestuia a fost anulată de tuşier, care a semnalizat un henţ înaintea golului. Finalul primei reprize i-a prins pe oaspeţi masaţi în propriul careu, iar Garutti a avut două şanse mari de a marca – ambele cu capul – mingea trecând fie peste poartă, fie fiind respinsă, in-extremis, de Csapo (42).

La reluare, antrenorul nostru a operat patru modificări şi i-a trimis în teren pe Elton, Bradu, Neacşa şi Pîrvulescu, în locul lui Garutti, Curtean, Hergheligiu şi Mercioiu, însă prima oportunitate (mare) de gol a aparţinut vizitatorilor. Domşa şi Cîrloanţă au scăpat pe contraatac, dar primul nu şi-a făcut paşii cum trebuie, a trimis târziu pentru colegul său din atac şi acesta a reluat, modest, pe lângă, din zece metri (47)! A fost, de altfel, una dintre puţinele faze ofensive ale Cugirului care, odată cu trecerea timpului, a dat semnale că se mulţumeşte cu remiza de pe tabelă. În opoziţie, Corvinul a forţat,  iar Neacşa i-a dat emoţii portarului cugirean, de la distanţă (57), pentru ca mai apoi Elton să împingă mingea în plasă, după ce balonul trimis, cu capul, de Lupu, a ricoşat din bară, reuşita sa fiind anulată, corect, pe motiv de ofsaid (61). Insistenţele alb-albaştrilor au dat roade, din nou, pe final, când Neacşa a stabilit scorul final, cu un şut superb, în vinclu, de la peste 20 de metri, fără şanse pentru Csapo (87)! S-a încheiat 2-1, a patra victorie din tot atâtea dispute directe cu Metalurgistul în acest sezon iar echipa noastră îşi măreşte şi mai mult ecartul faţă de principalele urmăritoare şi se gândeşte tot mai mult la primul baraj de promovare. Baraj care, foarte probabil, ne-o va scoate în faţă pe Gloria Bistriţa, care a pierdut, 1-2, în deplasare, la Oradea şi este acum la şase puncte în spatele bihorenilor.

Declaraţiile antrenorului nostru principal, Florin Maxim, şi ale marcatorului primului gol, Paul Mercioiu, sunt disponibile pe canalul nostru de youtube.

Corvinul 1921 Hunedoara (antrenor Florin Maxim): Lefter – Iacob, Garutti (46, Elton), Pop, Mar – Curtean (cpt.) (46, Neacşa), A. Vlad (58, Coman), Lupu, Mitran, Hergheligiu (46, Pîrvulescu) – Mercioiu (46, Bradu)

Metalurgistul Cugir (antrenor Lucian Itu): Csapo – Androne (64, Tîrla), Dohotariu, Vlădia, Udrea – Şaucă (cpt.) (64, Păcurar), Boldea, Bura, Cocan (49, Tăban) – M. Domșa (72, Selagea), Cîrloanță

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *