Probă de caracter: revenire spectaculoasă la Ungheni, alte trei puncte în Mureş

Echipa noastră a bifat a 12-a victorie consecutivă în campionat, după 3-2 (1-1) pe terenul celor de la Unirea Ungheni. Corviniştii au condus cu 1-0, gazdele au întors rezultatul, dar echipa lui Florin Maxim a revenit în joc şi, pe final, a tranşat partida în favoarea ei. Este al patrulea succes din patru jocuri directe cu gruparea din Mureş, de care ne despart, acum, 29 de puncte!

În faţa unei asistenţe ridicate pe arena centrală din Ungheni, „corbii albaştri” au avut prima ocazie importantă de a marca, chiar în debut, dar Lupu n-a putut fructifica o pasă a lui Pîrvulescu, peste apărare. Nicky a fost „vioara întâi” în prima parte şi, după ce a avut o şansă bună de deschide tabela (11), n-a mai iertat cu un şut superb în vinclu, peste Bucur (13). Şapte minute mai târziu, alb-albaştrii au avut şansa de a închide meciul, dar mingea trimisă din marginea careului de Coman a trecut de puţin pe lângă poartă, într-o fază în care golgheterul nostru rămăsese „unu la unu” cu goalkeeper-ul advers şi avea posibilitatea de a-i pasa şi lui Bradu, care avea toată poarta în faţă! Şi dacă nu le-a ieşit hunedorenilor, le-a mers gazdelor, care la prima acţiune mai importantă de atac au făcut 1-1: centrare din dreapta Coza, lovitură de cap „în lung” a lui Astafei, poziţionat exact între cei doi fundaşi centrali ai echipei noastre (29). Roş-albaştrii au mai rămas, preţ de câteva minute în jumătatea noastră, dar Iacob a blocat bine o minge trimisă puternic de Oltean, iar repriza s-a încheiat cu o oportunitate bună a lui Elton de a marca, cu o lovitură de cap.

Repriza a doua a debutat însă nefast pentru hunedoreni, care au scos mingea din plasă la prima fază: Istrate a executat bine o lovitură liberă, din lateral stânga şi l-a „păcălit” pe Blaga, care a scăpat mingea dincolo de linia porţii. Neacşa şi compania n-au resimţit însă şocul, au rămas cu picioarele pe pământ, au avut răbdare şi au urcat şi mai mult în jumătatea adversă, cu atât mai mult cu cât gazdele şi-au pierdut unul din „motoare”, Astafei fiind schimbat după fix o oră de joc. Acelaşi Neacşa a fost primul care a dat „tonul”, cu un şut puternic de la 20 de metri, care a trecut, razant, pe lângă vinclul porţii lui Bucur. Forcing-ul alb-albastru a dat însă roade în ultimele 20 de minute. Chindriş a centrat excelent pentru Lupu, care a şutat imparabil, din demi-vole, din interioriul careului, pentr 2-2 (70), iar la faza imediat următoare, Elton a fost aproape de al treilea gol în tricoul Corvinului, dar lovitura sa de cap din doar câţiva metri a trecut peste poartă. Golul a „căzut” în cele din urmă în minutul 78, după un atac prelungit al Corvinului, finalizat, cu sânge rece, de nou-intratul Mitran, din interiorul careului! 3-2 şi hunedorenii bifează un nou succes la Ungheni, la meciul 60 pe banca tehnică a lui Florin Maxim.

Declaraţiile antrenorului nostru principal şi al marcatorului golului victoriei, Timotei Mitran, vor fi disponibile pe canalul nostru de youtube.

Unirea Ungheni (antrenor Flavius Sabău): Bucur – Şuşlak, Ndiesse, Vasiu, Vînău (75, Todoran) – Oltean (59, Duşmanu), Balint (59, Vomir), Istrate, Coza – Astafei (59, Codrea)

Corvinul Hunedoara (antrenor Florin Maxim): Blaga – Iacob, Garutti, Elton, Pop (71, Mar) – Lupu (71, Mitran), Neacşa, Bradu (81, A. Vlad), Chindriş (cpt.) (81, Curtean) – Coman (86, Hergheligiu)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *