Dacă e Unirea Alba Iulia sunt trei goluri și trei puncte!

Formația noastră a bifat al patrulea succes din tot atâtea confruntări directe cu CSM Unirea Alba Iulia, căreia alb-albaștrii i-au marcat, din nou, trei goluri. Reușitele lui Herghelegiu, Garutti și Coman au făcut diferența, pentru a zecea victorie consecutivă „afară”. Mai mult, „corbii albaştri” au rămas singurii neînvinşi de la întreg nivelul ligii a treia!

A doua „debarcare” pe arena „Cetate” (în compania Unirii) a însemnat, încă o dată, un joc controlat aproape în totalitate în faţa echipei pregătite de Marcel Rusu, asta chiar dacă ocaziile nu au fost la fel de numeroase. Dar au lăsat, de cele mai multe ori, loc pragmatismului şi calmului din construcţia „corbilor albaştri”. Care au „survolat” prima dată careul lui Raţ, în debut de joc, prin Hergheligiu. Replica (singulară, în prima repriză) a gazdelor a venit în minutul 14, când centrarea lui Benkirat din dreapta nu a fost ajunsă nici de Mandangi şi nici de Paul Codrea – aflaţi în mijlocul careului. Atacantul iberic al gazdelor a fost în centrul atenţiei, câteva minute mai târziu, în careul advers, când l-a faultat clar pe Iacob, iar Hergheligiu (22) a înscris, cu multă siguranţă, din penaltiul dictat de centralul Robert Mormeci. Hunedorenii au prins şi mai multă siguranţă şi au dominat jocul, iar până la intrarea la vestiare au mai avut două şanse bune, prin Pîrvulescu – şut din 16 metri, reţinut de Raţ – şi Garutti, „cap” din cinci metri, alături, după un corner al lui Mar.

Actul secund n-a fost cu mult mai diferit decât primul, corviniştii fiind la conducere, în vreme ce gazdele – la fel ca la precedentul duel de la Hunedoara – au forţat în flancul stâng, dar Indrei n-a putut profita de o uşoară relaxare a lui Garutti şi a trimis, alături, cu latul, din 16 metri. La poarta opusă, Raţ a avut de lucru la şutul lui Lupu (53) şi la lobul lui Coman (72), pentru mai apoi să contabilizeze alte două ieşiri oportune la Mitran şi Bradu. Gazdele au mai încercat marea cu degetul pe final, când au ratat şi cea mai mare ocazie a lor, Roşu trimiţând peste poartă, din doar şase metri, o centrare venită din stânga (82). Şi ce n-au izbutit alb-negri au reuşit băieţii lui Florin Maxim, după două faze la baza cărora a stat acelaşi jucător: Alexandru Neacşa. Decarul echipei noastre le-a „pus” mingea pe cap lui Garutti şi Coman, după două cornere din dreapta, iar Corvinul a bifat al patrulea succes cu trei goluri în faţa Unirii Alba Iulia şi totodată al 11-lea din tot atâtea posibile în confruntările cu echipele din judeţul vecin. În plus, Chindriş şi compania au trecut de 70 de goluri marcate în actuala campanie şi au zece victorii la rând în Liga a treia!

Declaraţiile lui Alexandru Neacşa şi Florin Maxim se găsesc pe canalul nostru de youtube.

CSM Unirea Alba Iulia (antrenor Marcel Rusu): Raț – Bârdea (60, Mâlnă), P. Codrea, I. Grozav (77, Circov), E. Codrea – Benkirat, C. Cristea (cpt.) (71, Agbomonyi) – Indrei, Domșa (60, Harangozo), Mandangi (46, Fetiţa)

Corvinul Hunedoara (antrenor Florin Maxim): Lefter – Iacob, Garutti, A. Vlad, Mar – Hergheligiu, Mercioiu, Chindriş (cpt.), Bradu, Pîrvulescu – Lupu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *