Trei puncte mari, venite pe final, iar Corvinul e deja „campioana” seriei

Echipa noastră a câştigat derby-ul play-off-ului, 1-0 (0-0), cu Unirea Ungheni şi şi-a asigurat, matematic, prima poziţie în clasament, cu şapte jocuri rămase până la final! Diferenţa a făcut-o reuşita lui Marius Coman, din ultimele minute, atacantul „corbilor albaştri” recidivând după cele două reuşite din runda precedentă.

Peste 700 de suporteri au luat parte la duelul primelor două clasate din play-off-ul seriei a noua. Deşi despărţite de 20 de puncte înaintea primului fluier, cele două echipe au propus, o bună parte din timp, un joc cu mult peste media nivelului ligii a treia. Prima repriză a fost una extrem de animată, cu Corvinul la timonă, dar cu o echipă a oaspeţilor „pe vârfuri”, gata să speculeze orice eroare în defensiva amfitrionilor. Prima oportunitate de gol a venit după fix cinci minute, la lovitura de cap a lui Lupu, puţin peste, după o centrare bună a lui Neacşa.

Şapte minute mai târziu, „replica” oaspeţilor a venit de la căpitanul Istrate, care a tras puternic, din 16 metri, dar Lefter a reţinut fără porbleme. Goalkeeper-ul nostru a mai avut de lucru şi la şutul deviat al lui Trif, pentru ca mai apoi fazele periculoase să se mute la poarta cealaltă. Acolo unde Coman l-a forţat pe Coza să trimită în bară, din doar câţiva metri (23), pentru ca mai apoi Bucur să scoată, cu un reflex superb, de sub „transversală” o lovitură de cap a lui Lupu, după o schemă pusă la cale de Hergheligiu şi Neacşa (37). La faza imediat următoare, Istrate a trimis modest, din şase metri, pe lângă – deşi în poziţie bună, pentru ca repriza să se încheie cu alte două ratări ale formaţiei noastre. Mai întâi, Gherasim a scos de pe linia porţii, o lovitură de cap a lui Elton (41), iar 60 de secunde mai târziu, Coman a trimis, pe lângă, spectaculos, cu călcâiul.

Final încins, decis de o acţiune personală

Şi la reluare s-a jucat pe aceleaşi coorodonate, cu alb-albaştrii în control şi cu oaspeţii axaţi şi mai mult pe contraatac – mai ales după intrările lui Astafei şi Duşmanu. Cu toate aceste, ocaziile clare de gol nu au mai apărut la fel de uşor, doar Curtean – şut de la 20 de metri reţinut „în doi timpi” de Bucur – şi Piper, reluare peste, din 18 metri, fiind cei mai periculoşi. Unul dintre momentele-cheie ale derby-ului a venit în minutul 73, când Astafei a înscris, din interioriul careului, dar golul a fost anulat pe motiv de ofsaid – fază contestată, îndelung, de mureşeni. Care şi-au pierdut din lucididate în minutele de final, suficient cât să îi permită lui Coman să ia o acţiune pe cont propriu – finalizată, frumos, cu un şut „cu sete”, pentru o victorie muncită şi meritată! S-a încheiat 1-0, iar corviniştii au „trei din trei” în meciurile directe cu rivalii din judeţul Mureş şi îşi asigură, cu această ocazie, prima poziţie în ierarhie, indiferent de ce se va mai întâmpla de acum până la final.

„Un meci antrenant, iar băieţii ştiau că îi aşteaptă o replică solidă din partea adversarilor. Oaspeţii noştri au venit bine pregătiţi, montaţi şi după victoria din ultimul minut cu Metalurgistul, formează un grup bun, preocupat să construiască… combativ. Cred că prima repriză am fost mai puţin incisivi de cât mă aşteptam, trebuia să cerem mai mult în profunzime, iar în a doua repriză am fost ceva mai direcţi. Mă bucur că am fost lucizi pe un final de meci destul de încins, mă bucură şi reuşita lui Marius, astfel de execuţii pot face diferenţa în meciurile echilibrate. Băieţii ştiu că trebuie să arate personalitate, caracter şi tupeu până la final, pentru că doar aşa reuşeşti să obţii ceea ce îţi doreşti – mai ales în meciuri de genul acesta sau în jocuri cum vor fi cele de la baraj”, a spus Florin Maxim.

Declaraţiile complete ale antrenorului nostru şi ale lui Flavius Iacob vor fi disponibile pe canalul nostru de youtube.

Corvinul Hunedoara (antrenor Florin Maxim): Lefter – Iacob, Pop (76, Garutti), Elton, Neacşa (74, Mitran) – Hergheligiu (64, Mar), Bradu (64, Pîrvulescu), Chindriş (cpt.), Curtean (78, A. Vlad) – Lupu, Coman

Unirea Ungheni (antrenor Flavius Sabău): Bucur – Şuşlak, Ndiesse, Vasiu (74, Onişor), Coza – Gherasim (67, Vînău), Istrate (cpt.), Piper, Balint (63, Duşmanu) – Oltean, Trif (67, Astafei)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *