Dans în ploaie: trei goluri, trei puncte și Corvinul e, matematic, la baraj!

Prima etapă din play-off a însemnat a șaptea victorie consecutivă pentru echipa noastră, care a trecut cu 3-1 de CSM Unirea Alba Iulia. Rezultat care, coroborat cu victoria Unirii Ungheni în fața Metalurgistului Cugir (1-0) ne asigură, matematic, prezența în primul baraj de promovare – cu opt meciuri rămase de jucat!

Pe o ploaie rece, sâcâitoare, dar pe o suprafață de joc bună, corviniștii au început puțin mai „moale” confruntarea cu gruparea din judeţul vecin, dar treptat au trecut la cârmă şi, cu excepţia primelor zece minute din repriza secundă, n-au dat nicio şansă uniriştilor. Prima ocazie importantă de gol a venit în urma unei lovituri libere, trimise de Hergheligiu puţin peste, din 16 metri – şansă care avea să anunţe şi primul gol, din minutul 28. Centrare perfectă din stânga a lui Pîrvulescu, reluare cu pieptul (!) din „gura porţii” a lui Coman, 1-0 pentru „corbii albaştri”. Care au rămas sus, au presat şi au mai marcat o dată, înainte de pauză, prin Pîrvulescu, care a trimis în plasă o minge respinsă, greşit, în faţă de Raţ, la o centrare de pe stânga a lui Neacşa (45).

La reluare, Marcel Rusu i-a trimis în teren pe Roşu, Mâlnă şi Agbomoniyi, iar cel din urmă a readus-o în joc pe Unirea, la cinci minute de la intrarea pe teren, cu o execuţie din centrul careului, în urma unei centrări venite de la Indrei. Acelaşi nigerian a mai fost periculos o dată, în minutul 53, când a cerut un henţ la Neacşa, în careul mic, însă apoi Corvinul a reuşit să împingă jocul departe de poarta lui Blaga şi să revină în control. Mai mult, a refăcut diferenţa de două goluri, tot prin Coman, care a „cules” o minge în marginea careului – după o intervenţie a lui E. Codrea asupra lui Hergheligiu – şi a înscris, cu un şut puternic în colţul lung (63). Putea fi chiar 4-1, cinci minute mai târziu, când Curtean a fost aproape de golul sezonului, cu un şut de la 60 de metri, cu care era cât pe ce să îl surprindă pe Raţ!

În replică, albaiulienii au avut şansa de a reintra în meci, aproape de final, însă Blaga l-a blocat, excelent, pe Agbomoniyi, în postură de „unu la unu” cu acesta şi tabela a rămas nemişacată până la ultimul fluier. S-a încheiat 3-1 pentru echipa noastră, care ajunge la 55 de puncte, 20 peste Unirea Ungheni (care a învins 1-0 Metalurgistul) şi 24 faţă de cugireni, lucru care consfinţeşte, încă de pe acum, prezenţa în primul baraj de promovare în liga secundă!

Declaraţiile golgheterului nostru, Marius Coman, şi a antrenorului Florin Maxim se găsesc pe canalul nostru de youtube.

Corvinul Hunedoara (antrenor Florin Maxim): Blaga – Pop (61, Mercioiu), Elton, Garutti, Mar (46, Mitran) – Neacşa, Curtean (72, A. Vlad), Chindriş (cpt.) (88, Pocioian), Pîrvulescu – Hergheligiu, Coman (72, Lupu)

CSM Unirea Alba Iulia (antrenor Marcel Rusu): Raţ – Bârdea, P. Codrea, Grozav, E. Codrea – Fetiţa (46, Roşu), Bordonado (78, Domşa), Cîrstea (cpt.) (46, Mâlnă), Dehelean (68, Oneţ) – Indrei, Mandangi (46, Agbonoiyi)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *