O nouă victorie „la zero” şi încheiem sezonul regular cu 17 victorii şi o remiză!

Echipa noastră a încheiat sezonul regular fără eşec şi aşteaptă cu încredere primele meciuri din play-off. „Corbii albaştri” s-au impus cu 2-0 (şi) în deplasarea de pe terenul celor de la CSU Alba Iulia şi au încheiat prima parte a campionatului cu 17 victorii şi o remiză. Succesul din oraşul Marii Unirii a fost obţinut în condiţiile în care amfitrionii au evoluat 70 de minute cu un om în minus, după eliminarea lui Iacob, pentru cumul de cartonaşe galbene!

Corviniştii n-au stat prea mult la discuţii în jocul de pe arena „Cetate” şi după fix cinci minute aveau deja 1-0 pe tabelă. La o primă incursiune periculoasă în careu, Pîrvulescu a fost faultat clar de Albu, arbitrul a dictat penalty, iar Hergheligiu a transformat fără emoţii. Zece minute mai târziu, Iacob a pătruns în viteză, în dreapta, a centrat bine, pe jos, pentru Mercioiu, dar un fundaş advers i-a „suflat” mingea jucătorului originar din Arad. Apoi, Flavius Iacob a fost, din nou, în centrul atenţiei, după ce a văzut două cartonaşe galbene în decurs de doar două minute (pentru un fault la mijlocul terenului şi unul în marginea careului), astfel că echipa noastră a trebuit să se regrupeze şi îşi regăndească, pentru moment, planul de bătaie.

Însă, chiar şi cu un om în minus, hunedorenii n-au avut emoţii decât o singură dată (pe toată durata partidei!), în minutul 26, când Cunţan s-a trezit singur în centrul careului, dar a trimis, modest, pe lângă. Repriza s-a încheiat tot cu Corvinul în atac, însă Mercioiu n-a putut ajunge, din poziţie bună, o recentrare a lui Hergheligiu (36). Cei doi au rămas la cabine pentru actul secund, lăsându-le locul lui Pop şi Coman, iar cel din urmă a şi reuşit să marcheze – şut pe sub portar, după un dribiling printre doi adversari – însă reuşita sa a fost anulată pentru o poziţie în afară de joc (51). La poarta opusă, Blaga – titular în premieră – n-a avut prea mult de lucru, cu excepţia unei intervenţii sigure la Bolojan, în minutul 53.

Apoi, încet-încet, Corvinul a rămas în posesie, a controlat jocul fără să se întrebuinţeze prea mult şi a mai avut alte două şanse de a închide meciul: Lupu, şut în portar, pe contraatac (65), respectiv Curtean, „scăriţă” peste goalkeeperul advers, respinsă de un fundaş (72). Insistenţele au dat roade chiar în minutul 90, când Chindriş l-a găsit în centrul careului pe Garutti, care a înscris, din drob, stabilind scorul final. 2-0 pentru Corvinul, care încheie, pentru al doilea an consecutiv, sezonul regular, în postura de lider neînvins.

Vom reveni cu declaraţii VIDEO ale lui Florin Maxim şi ale căpitanului Marius Chindriş, precum şi cu programul play-off-ului.

CSU Alba Iulia (antrenor Mihai Manea): Şerban – Ionică, Albu, Kilyen, Petrec – Herci, Bucurică (cpt.), Gilyen (Bodea, 78) – Bolojan (Amihăiesei, 78), Vasinc (Paleocă, 46)

Corvinul Hunedoara (antrenor Florin Maxim): Blaga – Iacob, Garutti, Elton, Mar (A. Vlad, 80) – Hergheligiu (Pop, 46), Bradu, Chindriş (cpt.), Pîrvulescu (Curtean, 69) – Mercioiu (Coman, 46), Lupu (Mitran, 80)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *