Zi cu soare pe „Michael Klein”. Corviniştii, victorie la scor, după o prestaţie fără cusur

Corviniştii au demonstrat, încă o dată, dacă mai era nevoie, de ce domină autoritar seria a noua a Ligii a treia. „Corbii albaştri” s-au impus cu 6-0 (4-0) în faţa celor de la Viitorul Cluj-Napoca, după o prestaţie în care mai puteau marca, fără probleme, încă pe atâtea goluri!

Zi cu soare, şi la propriu şi la figurat, pentru Corvinul, în etapa a 17-a a sezonului regular. Băieţii lui Florin Maxim au arătat poftă de joc în faţa unei formaţii tinere a Viitorului, incapabilă să le facă faţă. Diferenţa de valoare şi de pregătire s-a simţit încă din primele minute – drept dovadă, Corvinul avea 1-0 deja, după nici patru minute – când Elton a trimis, perfect, sub bară, cu capul, o centrare excelentă venită din corner, de la Adrian Mar. Odată deschis „robinetul”, corviniştii au presat şi mai mult şi în următoarele minute, Lupu şi Coman au avut alte două şanse mari de a face 2-0, urmaţi, îndeaproape, de Pîrvulescu şi Mercioiu – într-un debut de meci în care clujenii i-au „pierdut” pe drum pe alb-albaştri.

Au urmat alte două şanse imense ratate de Coman, pentru ca Lupu să facă 2-0, simplu, din careul mic, după o pasă venită, din dreapta, de la Iacob (17). În cele din urmă, Coman a „răzbunat” ocaziile din debut, şi a făcut 3-0 cu o lovitură de cap, direct în vinclu, după o centrare venită de la Bradu (33). 4-0 s-a făcut opt minute mai târziu, după o reluare simplă în „scurt” a lui Mercioiu (centrare Iacob), pentru ca Pîrvulescu şi Chindriş să mai „semneze”, la rândul lor, alte oportunităţi mari de a „mişca” tabela.

La reluare, Lupu a luat la ţintă bara, după o combinaţie de efect Mar-Pîrvulescu, în stânga, pentru ca la faza următoare şi Bradu să lovească stâlpul porţii, după o altă fază de atac creată de Lupu şi Iacob. Garutti a fost şi el aproape de gol, după un corner executat de Mar, pentru ca următoarele două reuşite să vină într-un interval de doar şapte minute. Mai întâi, Hergheligiu l-a lăsat singur pe Mitran, care a trimis în colţul lung (70), apoi Chindriş a pus „cireaşa pe tort”, cu un şut superb de la 30 de metri, direct în vinclul porţii apărate de Borz. Goalkeeper al clujenilor care a mai „scos”, ulterior, alte trei şuturi ale lui Mitran, Lupu şi Mar, păstrând astfel proporţiile scorului.

S-a încheiat 6-0 pentru formaţia noastră, care a reuşit o nouă prestaţie solidă şi care se apropie de „borna” de 60 de goluri marcate în sezonul regular! Săptămâna viitoare, Corvinul joacă, în deplasare, pe terenul celor de la CSU Alba Iulia, în ultimul joc dinaintea play-off-ului.

Declaraţiile lui Timotei Mitran şi Florin Maxim se găsesc deja pe canalul nostru de youtube.

Corvinul Hunedoara (antrenor Florin Maxim): Lefter (60, Blaga) – Iacob, Garutti, Elton (46, Pop), Mar – Mercioiu, Bradu, Chindriş (cpt.), Pîrvulescu (60, Mitran) – Lupu, Coman (60, Hergheligiu)

Viitorul Cluj (antrenor Marius Popescu): Borz – Milandru, Borma, Istrate, E. Bartoş (20, Şerbănescu) – R. Bartoş (55, Aparascăi), Calo (cpt.), Chirilă (72, Mureşan), Pasc (46, Selegean) – Pop (46, Dreve), Iepure.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *