Încă un test trecut cu brio! Victorie pe terenul liderului seriei a opta

Echipa noastră a trecut cu bine şi peste al treilea test de verificare al iernii. „Corbii albaştri” s-au impus cu 2-0 pe terenul Reşiţei, liderul seriei a opta a Ligii a treia. Ambele reuşite au venit, în repriza a doua, de la Paul Mercioiu.

Duelul dintre cele două echipe de tradiţie din vestul ţării s-a disputat pe suprafaţa sintetică din cadrul complexului sportiv „Mircea Chivu”, din Valea Domanului, şi a opus două echipe care au arătat poftă de joc şi care au oferit, pe alocuri, un fotbal peste nivelul eşalonului în care se află. Gazdele au avut primele „şarje” ofensive ale meciului, dar defensiva hunedoreană s-a descurcat bine şi, după o primă oportunitate roş-neagră („foarfecă”, din interiorul careului, peste poartă), alb-albaştrii au avut primele şanse, prin Lupu şi Mar – şuturi alături din afara şi interiorul careului (minutele 25 şi 27). Amfitrionii au fost aproape de a încheia repriza în avantaj, dar Lupu a trimis pe direcţia portarului, din poziţie bună, la capătul unei curse în flancul drept, purtate de Iacob.

Actul secund s-a derulat, la fel ca în precedentele două jocuri amicale, cu Corvinul la conducere şi după 8 minute de la reluare, Mercioiu a deschis scorul, cu o reluare cu capul peste portar, din a doua „încercare”, după ce în prima fază, goalkeeperul gazdelor respinsese în faţă şutul tânărului arădean. De menţionat, reuşita lui Mercioiu a venit după ce, cu câteva secvenţe înainte, portarul Reşiţei a scos un şut puternic, de sub „transverală”, trimis din marginea careului, de Hergheligiu. Bradu a avut şansa lui 2-0, din marginea careului, după o contră rapidă a Corvinului, dar, până la urmă, alb-albaştrii s-au mai bucurat o dată, după o nouă reuşită a lui „Merci”, care a reluat superb, din vole, în colţul lung, o centrare cu exteriorul, venită din flancul stâng, de la Neacşa. „Decarul” nostru a punctat şi el, la scurt timp, însă reuşita sa a fost anulată eronat, pe motiv de ofsaid, după un atac prelungit, în vreme ce la poarta cealaltă, reşiţenii au trimis în „transversală”, aproape de finalul jocului.

S-a încheiat 2-0 pentru Corvinul, care are două victorii şi o remiză în primele amicale ale anului (în care a întâlnit două divizionare „B” şi liderul seriei a opta din Liga a III-a) şi care se pregăteşte pentru prima partidă amicală, sub privirile primilor fani: vineri, de la ora 12:00, cu Minerul Ocna Dej (locul 6 în seria a 10-a), joc ce se va disputa la Călan!

Declaraţia AUDIO a lui Florin Maxim poate fi ascultat mai jos:

Corvinul Hunedoara (prima repriză): Blaga/Roman – Iacob, Elton, Pop, Mar – Blickling (Neacşa), Curtean, Bradu, Pîrvulescu – Coman (cpt.), Lupu.

Corvinul Hunedoara (a doua repriză): Roman/Lefter – Iacob (Lupuşor), Garutti, A. Vlad, Neacşa – Hergheligiu, Chindriş (cpt.), Pocioian, Mitran – Mercioiu, Lupu (Coman).

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *