REUNIRE | Primul antrenament din 2023 pentru corviniști

20 de jucători au fost prezenţi, astăzi, la primul antrenament al echipei noastre în 2023. Printre aceştia, şi cele trei achiziţii ale iernii: fundaşul brazilian Elton da Silva, respectiv mijlocaşii Alexandru Curtean şi Denis Blickling. A absentat, motivat, Rafael Garutti, care se va alătura lotului nostru începând de mâine.

Lotul pregătit de Florin Maxim, Daniel Stan şi Eugen Preda se va antrena, în următoarea perioadă pe plan local, până pe 13 februarie, dată la care va efectua cantonamentul de iarnă de la Arad (până pe 24 februarie). Până la plecarea în stagiul de pregătire „corbii albaştri” vor susţine şi trei partide de verificare. Prima, pe 27 ianuarie, la Târgu Jiu, cu divizionara secundă Viitorul, a doua pe 1 februarie, la Timişoara, cu o altă echipă din liga a doua, Politehnica şi a treilea, pe 7 februarie, în Valea Domanului, cu CSM Reşiţa – liderul seriei a opta din Liga a treia.

Programul complet al amicalelor din această iarnă poate fi consultat aici

Lotul prezent la reunire: 

Portari: Lefter*, Roman*

Fundaşi: Iacob, A. Vlad, Elton da Silva, Pop*, Neacşa, Mar*, Lupuşor*

Mijlocaşi: Mercioiu*, Bradu*, Chindriş, Curtean, Pîrvulescu, Blickling*, Hergheligiu, Pocioian*, Mitran*

Atacanţi: Lupu, Coman

*Garutti se va alătura de mâine echipei.

Florin Maxim, despre achiziţiile iernii:

„Alex şi Elton mi-au fost şi colegi, la Poli respectiv FC Voluntari, iar cu Alex am lucrat foarte bine şi la Şelimbăr. Denis este un tânăr în care noi credem, născut în 2005, avem nevoie de astfel de jucători, gândindu-ne şi în perspectivă. Sunt mai mult decât bucuros de aceste transferuri pe care am reuşit să le facem, am gândit foarte bine acest aspect. Primii doi sunt fotbalişti cu experienţă, care ştiu să joace la obiectiv, poate cumva, anul trecut, ne-a lipsit şi acest lucru. Sunt satisfăcut pe deplin şi cred că mulţi antrenori şi-ar dori să fie în postura mea, să aibă jucători cu aşa calitate, pe toate posturile”.

Florin Maxim, despre perioada de pregătire:

„Am structurat acest plan de pregătire pe care l-am şi făcut public, a trebuit să luăm în calcul şi vremea şi soluţiile pe care le avem la îndemână, mai ales în ceea ce priveşte terenurile de joc, dar şi adversarii. Sigur, ne-am fi dorit mai multe teste cu formaţii de ligă secundă, dar după cum bine ştiţi campionatul începe mai devreme la acel nivel şi nu ne puteam sincroniza programul de aşa natură. Eu cred că şi în cantonament vom întâlni adversari buni, cu aceleaşi obiective cu ale noastre, deci cred că am ales bine. Pe de altă parte, să nu uităm că indiferent de statutul clubului nostru, tot în Liga a treia suntem, astfel că trebuie să fim mai răbdători şi mai înţelegători, din toate punctele de vedere”.

Florin Maxim, despre gândul la meciurile de baraj:

„Pe mine mă interesează să duc echipa la capacitate maximă în momentul în care vom ajunge acolo, nu mă interesează ce adversar vom avea în faţă. Alex (Curtean – n.n.) ştie bine ce spun, asta stabilisem şi la Şelimbăr, îmi doresc să câştig meciul următoar şi tot aşa. Cu cine ne vom intersecta pe drumul spre liga a doua, prea puţin contează pentru mine. Noi trebuie să fim pregătiţi sută la sută, să învăţăm din greşelile din trecut şi atunci nu ne focusăm atât de mult pe adversar. Decoamdată, ce e sigur, e faptul că suntem în play-off. Rămâne să ne clasăm în primele două, iar de acolo vom vedea ce va fi”.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *