De neperturbat! Încheiem 2022 cu o victorie categorică 

Echipa noastră a încheiat anul cu o prestație convingătoare pe terenul celor de la Unirea Ungheni, de care au trecut cu 3-0, toate reușitele venind în repriza secundă. Terminăm 2022 pe prima poziție, cu cea mai bună linie de clasament: 52 de goluri marcate, 9 primite, 14 victorii și o remiză.

Deși a trimis în teren un prim “11” în care Marius Chindriș a fost fundaș central, Alexandru Neacșa a jucat în centrul liniei mediane, iar Paul Mercioiu în atac, alături de Marius Coman, trupa lui Florin Maxim a făcut un nou joc peste medie. În special în actul secund, după ce prima repriză a fost una echilibrată, în care gazdele au fost la timonă doar în primul sfert de oră. Apoi, treptat, „corbii” au pus stăpânire pe joc, au „mutat” centrul atenţiei spre poarta adversă, însă doar Coman şi Mercioiu au fost singurii care au fost ceva mai aproape de gol.

Ritmul de joc a crescut însă la reluare, când hunedorenii au arătat de ce domină atât de clar seria a noua. Pîrvulescu şi Neacşa – în două rânduri – au fost aproape de a deschide scorul, însă până la urmă cel care a „mişcat” tabela a fost Andrei Hergheligiu, care a reuşit o execuţie superbă – lob, din unghi închis, în vinclul porţii lui Feier (61). De aici încolo, pe teren a existat, cu mici excepţii, doar o singură echipă! Hunedorenii au presat încontinuu, au dominat jocul la mijloc şi au mai înscris de alte două ori. Mai întâi, prin Chindriş – reluare din vole, din 16 metri, după un corner executat bine de Neacşa (73) şi mai apoi prin nou-intratul Lupu, care a punctat, simplu, tot de la 16 metri, după o acţiune iniţiată în stânga de Mercioiu (78). S-a încheiat 3-0 pentru formaţia noastră, care bifează al patrulea meci consecutiv în care marchează trei sau mai multe goluri şi iernează, liniştită, pe prima poziţie a ierarhiei, după un 2022 plin.

Declaraţiile lui Florin Maxim şi Andrei Hergheligiu se găsesc pe contul nostru de youtube, la finele transmisunii integrale a jocului de la Ungheni.

Unirea Ungheni (antrenor Flavius Sabău): Feier – Şuşlak, Ndiesse, Chiorean (74, Vînău), Onişor – Rusu (74, T. Radu), Piper (38, Birtalan), Petra, Istrate (cpt.) – Ganea (56, Codrea), Ciubâncan.

Corvinul Hunedoara (antrenor Florin Maxim): Roman – Iacob (46, Borţoneanu), A. Vlad, Chindriş (cpt.), Mar (74, Mitran) – Hergheligiu (62, Lupu), Bradu, Neacşa, Pîrvulescu – Mercioiu, Coman.

Rezultatele complete ale etapei a XV-a:

ACS Târgu Mureş – Viitorul Cluj 2-1

Unirea Alba Iulia – CSU Alba Iulia 2-1

Metalurgistul Cugir – Avântul Reghin 2-0

Unirea Ungheni – Corvinul 0-3

Sănătatea Cluj – CS Ocna Mureş 7-3

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *