Egalii campioanei, pentru aproape o oră!

Formaţia noastră a ţinut piept unicei reprezentante a României în cupele europene, timp de aproape o oră în amicalul disputat, astăzi, în Gruia. CFR s-a impus, în cele din urmă, cu 2-0, dar ambele reuşite au venit în repriza secundă.

Băieţii lui Florin Maxim au început extrem de curajos jocul de pe terenul campioanei şi după nici două minute au avut şansa de a deschide scorul, însă Lupu nu a putut profita de o eroare a lui Yuri şi a trimis, din doar câţiva metri, în bara porţii apărate de Scuffet. Deşi a avut în primul 11 mai mulţi jucători obişnuiţi cu statutul de titular la CFR, clujenii n-au apărut prea des în preajma careului lui Lefter, singurii mai periculoşi fiind Janga şi Roger, cel din urmă cu două şuturi ceva mai ameninţătoare pe şi deasupra spaţiului porţii hunedorene. Alb-albaştrii au încheiat prestaţia solidă din prima parte cu o altă ocazie mare, după ce Coman a scăpat unu la unu cu Scuffet, dar a trimis în blocajul acestuia, din careu, după o acţiune iniţiată în flancul stâng. 

Actul secund a început la fel de promiţător pentru alb-albaştrii, care deşi nu au mai ajuns cu la fel de multă uşurinţă spre poarta adversă au stat bine în dispozitiv şi au fost depăşiţi doar în două rânduri. Mai întâi, în minutul 55, când Ze Gomes l-a depăşit în viteză în flanc pe Chindriş şi a trimis în faţa porţii, pentru HammershøyMistrati, care a deschis scorul. Apoi, în minutul 83, când Bordeianu a trimis un şut puternic din afara careului, mingea a „muşcat” din transversală şi a intrat în plasă. Câteva minute mai târziu, Hoban a obţinut un penalti însă a fost „ghicit” la punctul cu var de tânărul Roman (intrat în a doua repriză) şi CFR Cluj – Corvinul s-a încheiat 2-0, într-un final de meci în care Florin Maxim a „rulat” toţi jucătorii apţi de joc.

Declaraţia antrenorului nostru va fi disponibilă, în curând, pe canalul nostru de youtube.

CFR Cluj (antrenor Dan Petrescu): Scuffet – Bălan, Yuri, Kolinger, Braun – Cvek, Deac (cpt.), Boateng, Roger – Malele, Janga. Au intrat în repriza a doua: Bălgrădean – Mbaye, Billong, Hoban, Brucic – Bordeianu (85’ Muanza), Itu (85’ Lucaci), Gîdea (85’ Niakate) – Ze Gomes, Yeboah, Mistrati.

Corvinul Hunedoara (antrenor Florin Maxim): Lefter (74, Roman) – Iacob (89, Lupuşor), Pop, A.Vlad, Neacşa – Hergheligiu (79, Mercioiu), Bradu (89, Pocioian), Chindriş (cpt.), Pîrvulescu (87, Mar) – Coman (74, Mitran), Lupu (85, Roşu).

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *