Etapa a noua | Duel cu „studenţii”, în ultima etapă a turului

Echipa noastră susține următoarele două partide din campionat, pe teren propriu. Prima dintre ele, sâmbătă, în compania celor de la CSU Alba Iulia, duel ce contează pentru etapa a noua, ultima a turului. Meciul este programat să înceapă de la ora 15:00.

După două deplasări consecutive, Corvinul revine #acasălaHunedoara pentru confruntările cu „studenţii” albaiulieni şi cu o altă grupare din judeţul vecin, CS Ocna Mureş. Duelul cu CSU Alba Iulia va fi primul direct între cele două formaţii, având în vedere că gruparea care ocupă, momentan, locul cinci în ierarhie, se află la prima „aventură” la acest nivel, secţia de fotbal a Universităţii 1 Decembrie 1918 fiind înfiinţată în 2018. Sezonul trecut a fost unul excelent pentru formaţia din Alba Iulia, care a câştigat Liga a IV-a, faza regională a Cupei şi a obţinut apoi promovarea în Liga a treia!

Întâlnire cu patru hunedoreni

Din lotul formaţiei care ne va vizita sâmbătă pe arena „Michael Klein” fac parte şi patru jucători originari din judeţul nostru, iar trei dintre aceştia au îmbrăcat, la un moment dat, şi tricoul alb-albastru. Este vorba de Octavian Ionică (fost şi la Jiul), Liviu Herci şi Alexandru Petresc, ultimii doi – fotbalişti care se numără, constant, printre titularii folosiţi de antrenorul Mihai Manea. Cel de-al patrulea jucător originar din Hunedoara este Alex Costea, care a evoluat, printre altele, la CFR Simeria şi Retezatul Haţeg. Revenind la tehnicianul în vârstă de 41 de ani al oaspeţilor de sâmbătă, Mihai Manea a realizat în premieră o promovare în Liga a treia, eșalon unde a mai condus anii trecuți Performanța Ighiu, CS Ocna Mureș și Unirea Alba Iulia. Interesant este că Manea a debutat, ca jucător, la nici 17 ani în Divizia A, la Farul Constanţa, pe vremea când antrenor al grupării de la malul mării era… Ioan Andone.

Echipa cu cele mai multe remize din serie

CSU Alba Iulia vine la Hunedoara cu doar două succese bifate până acum (3-1 cu Sănătatea şi 2-1 cu Viitorul Cluj), dar are, în schimb, cele mai multe rezultate de egalitate din serie – 4 (1-1 cu ACS Târgu Mureş şi CSM Unirea, 0-0 cu Metalurgistul Cugir şi Avântul Reghin). Albaiulienii au cedat şi de două ori, în confruntările cu Unirea Ungheni (0-1) şi Avântul Reghin (0-3) şi au al doilea cel mai slab atac din serie, cu 7 goluri marcate, „capitol” la care stă mai bine doar decât Viitorul (3 goluri).

În ceea ce priveşte lotul echipei noastre, Flavius Iacob nu va putea fi folosit în această partidă, fiind suspendat, în vreme ce Andrei Roşu este, în continare, nerefăcut.

Meciul din etapa a noua începe la ora 15:00, iar lovitura simbolică de start va fi dată de pugilistul hunedorean James Chereji, care pe data de 28 octombrie va boxa, la Cluj, în circuitul profesionist, într-o gală în care adversar îi va fi Ştefan Nicolae.

Vă reamintim, tichetul de intrare la meciul de sâmbătă costă 10 lei, iar părinţii care vin alături de copii la meci au intrare gratuită.

Programul complet al etapei a noua:

ACS Târgu Mureş – CS Ocna Mureş

Sănătatea Cluj – Viitorul Cluj

CSM Unirea Alba Iulia – Metalurgistu Cugir

Unirea Ungheni – Avântul Reghin

Corvinul Hunedoara – CSU Alba Iulia

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *