Victorie „scurtă” pe terenul ultimei clasate

Corvinul își continuă parcursul perfect din campionat și după deplasarea de la Cluj-Napoca, de pe terenul ultimei clasate. Hunedorenii au trecut cu 1-0 de Viitorul, după golul marcat în a doua repriză de Marius Coman, dintr-un penalty dictat pentru un fault în careu asupra lui Neacșa.

Alb-albaștrii au avut dificultăți în a se (re)adapta cu suprafața sintetică pe care își desfășoară jocurile gruparea Academiei de fotbal din Cluj, astfel că începutul de joc le-a aparținut gazdelor, care au „survolat” de câteva ori careul lui Deak, încercând să profite de câteva nesincronizări în defenisvă. Fără rezultat însă pe tabelă, acolo unde nici Corvinul n-a „punctat”. Mai degrabă, doar la impresia artistică, Borţoneanu, Coman, Hergheligiu şi Garutti (cu un gol anulat pentru poziţia în afară din joc) fiind singurii ceva mai periculoşi în careul fostului lor coleg, Denis Moldovan, în primul act.

La reluare, „corbii” au ieşit cu ceva mai mult nerv şi au ajuns mult mai uşor în preajma şi în interiorul careului advers, însă au avut nevoie de ceva timp până să îşi „calibreze” şuturile. În şapte minute, Bradu, Hergheligiu, Chindriş şi Pîrvulescu – ultimul, cu o reluare în bară – au ratat ocaziile cele mai importante, pentru ca în minutul 65, Neacşa să obţină un penalty, fiind faultat, clar, de un adversar. Lovitura de la 11 metri a fost transformată, simplu, de Coman, iar vârful Hunedoarei bifează astfel al şaptelea gol stagional, reuşita sa asigurând alte trei puncte pentru hunedoreni, în ciuda ocaziilor pe care le-au mai avut Lupu, Garutti şi Mercioiu. S-a încheiat 0-1, victorie „scurtă”, iar Corvinul rămâne singura echipă cu punctaj maxim din toate cele 100 de competitoare de la nivelul ligii a treia.

Declaraţia antrenorului nostru, Florin Maxim, după acest nou succes, se găseşte deja pe canalul nostru de youtube.

Runda viitoare, sâmbătă, 22 octombrie, Corvinul primeşte vizita celor de la CSU Alba Iulia, în ultima etapă a turului (ora 15:00).

Corvinul 1921 Hunedoara (antrenor Florin Maxim): Deak – Iacob, Pop, Garutti, Neacşa – Chindriş (cpt.), Bradu – Hergheligiu (62, Lupu), Borţoneanu (62, Mar), Pîrvulescu (80, Mercioiu) – Coman (85, Mitran).

Rezultatele etapei a VIII-a:

Avântul Reghin – CSM Unirea Alba Iulia  1-2

Metalurgistul Cugir – Sănătatea Cluj 2-1

Viitorul Cluj – Corvinul Hunedoara  0-1

CS Universitatea din Alba Iulia – ACS Târgu Mureş 1-1

CS Ocna Mureş – Unirea Ungheni 1-2

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *