Etapa a opta | La Cluj, pe terenul „lanternei roşii”

A doua deplasare consecutivă din campionat înseamnă un drum la Cluj-Napoca, pentru meciul cu ultima clasată, Viitorul. Partida din etapa a opta, de pe baza sportivă „Dan Anca”, are loc sâmbătă, de la ora 15:00.

17 puncte ne despart de „lanterna roşie” a seriei, formaţia de seniori a Academiei Viitorul Cluj, care anul trecut, la prima participare, a reuşit să impresioneze, clasându-se între cele patru formaţii care au ajuns în play-off! Lucrurile nu stau la fel de bine însă în actuala stagiune, ardelenii adunând, până acum, doar o singură victorie, în urmă cu două runde, 2-1, acasă, cu adversara noastră din etapa trecută, ACS Târgu Mureş. Clujenii au mai bifat şi o singură remiză, 0-0, cu CSM Unirea Alba Iulia. În rest, echipa pregătită de Marius Popescu a înregistrat cinci eşecuri: 1-2 cu CSU Alba Iulia, 0-4 cu CS Ocna Mureş, 0-2 cu Unirea Ungheni, 0-1 cu Avântul Reghin şi 0-3 cu Metalurgistul Cugir. De altfel, tânăra formaţie din Cluj are doar trei goluri marcate în 630 de minute de fotbal, în actualul campionat, fiind una dintre cele 7 formaţii din toate seriile care nu au reuşit să treacă de această „bornă”.

Întâlnire cu un fost jucător al Corvinului

Duelul de sâmbătă de la Cluj va prilejui, printre altele, şi o reîntâlnire cu fostul nostru portar, Denis Moldovan, titular între buturile grupării alb-albastre, în acest sezon. Dincolo de acest aspect, meciul de la finele săptămânii va fi al şaselea direct, Corvinul câştigând până acum toate confruntările:

  • Viitorul Cluj – Corvinul, 1-6 (27 august 2021)
  • Corvinul – Viitorul Cluj, 4-1 (30 octombrie 2021)
  • Corvinul – Viitorul Cluj, 5-0 (02 aprilie 2022)
  • Viitorul Cluj – Corvinul, 0-2 (22 aprilie 2022)
  • Corvinul – Viitorul Cluj, 3-2 (07 mai 2022, meci jucat la Simeria)

Filosofia grupării clujene rămâne cea de a forma jucători de perspectivă, trei dintre cele mai recente exemple în acest  sens fiind Raul Şteau, care a ajuns, în această vară, la UTA, în prima ligă (după o experienţă la Sassuolo), Laurenţiu Maxim, care evoluează la Oţelul Galaţi, în liga secundă, sau Denis Fărăgău, care joacă la acelaşi nivel, pentru o altă nou-promovată, Progresul Spartac. 

Viitorul Cluj-Napoca – Corvinul Hunedoara este sâmbătă, de la ora 15:00, în direct, pe canalul nostru de youtube. Luptă, #Corvinul!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *