Succesul cu numărul şapte, conturat mai greu decât se aştepta

Corvinul își continuă parcursul fără greșeală din campionat după ce a bifat al șaptelea succes din tot atâtea posibile, pe terenul celor de la ACS Târgu Mureș. „Corbii” s-au impus cu 3-2, la capătul unui joc pe care singuri şi l-au făcut mai dificil decât era aşteptat.

Pe o suprafaţă de joc uşor moale, dar mult peste altele de la acest nivel, elevii lui Florin Maxim au stat doar în jumătatea adversă în primele zece minute. Timp în care Coman şi Iacob au avut primele două şanse mari de a marca. Primul, cu o lovitură de cap puţin peste, din careul mic (7), al doilea cu o centrare din flanc, care era să îl păcălească pe Szanto, goalkeeper-ul de 19 ani din poarta gazdelor scoţând de sub bară (12). De marcat au făcut-o însă adversarii, la prima lor incursiune mai perciuloasă în jumătatea hunedoreană. Borbely a profitat de o minge lungă, l-a depăşit pe Pop şi a centrat în careu, de unde Gliga a reluat pe lângă Lefter (13). 

Favoriţii nu au acuzat însă şocul primirii golului şi au egalat, şapte minute mai târziu, prin Coman, care a reluat, imparabil, cu capul, sub bară, o centrare perfectă venită din dreapta, de la Iacob. A urmat o altă acţiune în viteză a echipei noastre, finalizată cu un şut peste al lui Chindriş, din marginea careului (24), pentru ca la faza imediat următoare, Lefter să solicite schimbarea, din cauza unei probleme în zona inghinală – fiind înlocuit cu Roman, aflat la al doilea meci în poarta Corvinului. Până la pazuă, „responsabil” cu ocaziile mari a fost Lupu, care n-a reuşit să marcheze, deşi a scăpat în două rânduri singur cu Szanto (28, 42). 

Şi actul secund a început cu acelaşi jucător în prim-plan, cu alte două „şarje” spre poarta târgmureşeană, pentru ca mai apoi Claudiu Borţoneanu să semneze două şanse bune, din marginea careului. În consecinţă, golul de 2-1 a venit oarecum logic, după o execuţie a lui Lupu, „servit” de Borţoneanu (61), doar că, la fel ca în prima repriză, ocaziile irosite în faţă s-au „răzbunat” la poarta opusă, unde Lupuleţ a profitat de o greşeală a lui Roman şi Vlad şi a făcut, 2-2, la o fază care nu anunţa nimic. Puşi, din nou, în situaţia de a căuta golul de trei puncte, hunedorenii au presat încontinuu până aproape de final, iar efortul lor a fost răsplătit de acelaşi Coman, care a închis meciul cu o lovitură de cap, din careul mic, după o centrare cu efect a lui Pîrvulescu (89). S-a încheiat 3-2 pentru formaţia noastră, nu fără emoţii însă, iar alb-albaştrii rămân instalaţi, confortabil, în fotoliul de lider, cu punctaj maxim.

Runda viitoare prilejuieşte o nouă deplasare, la Cluj, pentru duelul cu Viitorul (sâmbătă, ora 15:00), echipă care a fost depăşită clar, în celălalt meci al zilei, 0-3, de Metalurgistul Cugir.

ACS Târgu Mureş (antrenor Szillard Suto): Szanto – Precup, Circa, Dumbrăvean (65, Oprea), Caliani – Gliga (71, Csegoldi), Borbely (83, Potor), Moldovan (cpt.) (71, Ungur), Vecerdea (63, Greu) – Veress, Lupuleţ.

Corvinul Hunedoara (antrenor Florin Maxim): Lefter (25, Roman) – Iacob, Garutti, Pop (61, A. Vlad), Neacşa (67, Mar) – Chindriş (cpt.), Bradu – Borţoneanu (61, Mercioiu), Lupu (61, Hergheligiu), Pîrvulescu – Coman.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *