Etapa a şaptea | Deplasare pe terenul nou-promovatei din Târgu Mureş

Formația noastră are programate două deplasări la rând în următoarele săptămâni. Prima dintre ele, mâine, la Târgu Mureş, pe terenul celor de la ACS Târgu Mureş, formaţie nou-promovată în acest sezon şi care are doar un singur succes în actuala stagiune: 1-0 pe terenul celor de la Unirea Ungheni, rezultat înregistrat în urmă cu două etape.

Runda precedentă, gruparea mureşeană a cedat, surprinzător, 1-2, pe terenul celor de la Viitorul Cluj, acesta fiind, de altfel, primul succes al clujenilor în campionat. În afară de cele două rezultate aminitite, ACS Târgu Mureş a mai „bifat” două înfrângeri (1-2 la Reghin şi 3-4 la Cluj, cu Sănătatea), dar şi două remize (2-2, la Târgu Mureş, cu Metalurgistul Cugir – meci în care au revenit de la 0-2 şi 1-1, în urmă cu trei etape, acasă, cu CSM Unirea Alba Iulia), rezultate în urma cărora se clasează pe locul 8 în ierarhia seriei noastre.

Reveniţi în liga a III-a după trei ani

Una dintre cele trei reprezentante ale judeţului Mureş în această serie, ACS Târgu Mureş a revenit în cel de-al treilea eşalon după o pauză de trei ani. La precedenta „aventură” la acest nivel, târgmureşenii au făcut parte din seria a cincea, dar au retrogradat după doar un sezon, având mai multe probleme financiare. Reorganizaţi aproape complet, „vişinii” au terminat Liga a IV-a Mureş fără înfrângere, apoi au trecut, la baraj, de harghitenii de la CS Gheorgheni. Promovarea a adus modificări şi la nivelul lotului, dar şi la cel al băncii tehnice în această vară. Astfel, echipa este pregătită de Sütő Szilárd şi Dobos Attila, care se află la prima experienţă în fotbalul românesc. Primul a fost, sezonul precedent, antrenor secund la formaţia de primă ligă maghiară, Honved Budapesta, în vreme ce colaboratorul său a ajuns la Târgu Mureş, după ce a făcut parte din staff-ul unei alte echipe de primă ligă din ţara vecină, Diósgyőri VTK (club din Miskolc). 

ACS Târgu Mureş îşi dispută partidele de pe teren propriu pe unul dintre terenurile din Cadrul Complexului Week-end din oraş, iar confruntarea de mâine va fi prima din istoria clubului împotriva Corvinului. Meciul va putea fi urmărit, în transmisiune directă, pe canalul nostru de youtube, cu începere de la ora 15:00.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *