De neperturbat! Corvinul, şase din şase în campionat

Corvinul îşi continuă parcursul fără greşeală din campionat. Alb-albaştrii au ajuns la şase victorii din tot atâtea partide, după 1-0 (0-0) cu Unirea Ungheni, formaţie de care s-au distanţat la nouă puncte, după acest succes. Unicul gol al meciului a venit de la Borţoneanu, aflat la prima sa reuşită în actualul sezon.

Peste 700 de suporteri au fost prezenţi în tribunele arenei „Michael Klein”, pentru derby-ul seriei, cu gruparea din Mureş, iar „corbii” n-au dezamăgit. Cu un joc solid pe fază defensivă şi cu acelaşi aplomb ofensiv, Corvinul a ajuns deseori în faţa porţii, acolo unde Coman, Borţoneanu şi Hergheligiu şi-au arătat „colţii” ori de câte ori au avut ocazia. Cel din urmă a avut cele mai clare şanse a de modifica tabela în primul act, însă de fiecare dată a fost „ghicit” de Feier, care a „scos” şuturile acestuia, din minutele 31 şi 39. De partea cealaltă, oaspeţii au fost periculoşi doar la fazele fixe, fără a crea însă prea multă panică în careul lui Lefter, astfel că la pauză s-a intrat fără gol marcat.

Actul secund a început extrem de abrupt, cu Petra ratând o ocazie mare, în chiar prima fază de la reluare, când a şutat pe lângă, din interioriul careului, din zona punctului cu var. La faza imediat următoare, Corvinul a deschis scorul, după o acţiune frumoasă: pasă în viteză Coman pentru Hergheligiu, centrare perfectă pentru Borţoneanu, care a înscris cu capul din şase metri (49). Au urmat, apoi, alte şanse bune de a dubla avantajul pentru formaţia noastră, însă acelaşi Feier a blocat, pe rând, şuturile lui Hergheligiu (58) şi Chindriş (71), înaintea ca Lupu să trimită în plasă, reuşita fiind însă anulată pe motiv de offside (82). Pe contră, Codrea a avut şansa – nesperată – a egalării, însă reluarea sa din şase metri a fost respinsă de pe linia porţii de Mar! Finalul de meci a mai adus o ocazie mare pentru amfitrioni, care puteau face 2-0, însă Neacşa a trimis alături, de puţin, după o acţiune construită în flancul stâng (90+3). S-a încheiat 1-0 şi Corvinul merge „ceas” în campionat, înaintea celor două deplasări din următoarea perioadă, de la Târgu Mureş şi ClujNapoca (cu Viitorul). 

Declaraţiile marcatorului unicului gol al meciului, Claudiu Borţoneanu, şi ale antrenorului, Florin Maxim, se găsesc pe canalul nostru de youtube.

Corvinul Hunedoara (antrenor Florin Maxim): Lefter – Iacob, Garutti, Pop (65, A. Vlad), Mar – Hergheligiu (72, Roşu), Bradu, Chindriş (cpt.), Pîrvulescu (65, Mercioiu) – Borţoneanu (73, Neacşa), Coman (65, Lupu).

Unirea Ungheni (antrenor Flavius Sabău): Feier – Suslak, Chiorean, Ndiesse, Onişor (64, Vînău) – Rusu (53, Ganea), Petra, Balint (64, Todoran), Piper – Ciubâncan (53, T. Radu), Astafei (cpt.) (28, Codrea)

Rezultatele etapei a şasea:

CSU Alba Iulia – CSM Unirea Alba Iulia 1-1

Avântul Reghin – Metalurgistul Cugir 0-0

Viitorul Cluj – ACS Târgu Mureş 2-1

CS Ocna Mureş – Sănătatea Cluj 0-0

Corvinul – Unirea Ungheni 1-0

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *