Misiune îndeplinită şi pe arena „Cetate”. Cinci din cinci pentru băieţii lui Maxim

Corvinul continuă trasa bună din campionat și a bifat, astăzi, la Alba Iulia al cincilea succes din tot atâtea partide. Alb-albaștrii s-au impus cu 3-0, la capătul unui joc în care au lăsat impresia că nu au trebuit să se întrebuințeze foarte mult pentru a lua toate punctele la Hunedoara. Partida de pe arena „Cetate” a însemnat şi debutul la seniori al lui Darius Roman, la doar 16 ani!

Iar juniorul din poarta echipei noastre s-a achitat bine de sarcini, atunci când gazdele au ajuns în preajma porţii, având de lucru, mai mult, doar în primele minute ale întâlnirii, la o serie de centrări ale lui Cristea, ori la mingile aruncate spre vârful nigerian Agbomoniyi. În rest, alb-negrii nu au avut replică în faţa Corvinului, care şi la Alba Iulia a început bine jocul, având o ocazie bună în minutul 2, prin Coman, pentru ca la faza imediat următoare, Lupu să ţintească bara, cu o lovitură de cap. Golul a venit după 20 de minute, tot de la Coman, care a finalizat o fază frumoasă de atac, la care au luat parte Iacob şi Hergheligiu – cel din urmă „aşezându-i” în faţa porţii, nouarului nostru, care a bifat, astfel, a treia reuşită în ultimele două meciuri. Până la pauză, „corbii” au mai avut trei şanse bune de a marca, prin Pop, Lupu şi Hergheligiu, care au fost blocaţi, de fiecare dată, de Iovicin (cel mai bun om al uniriştilor).

La reluare, alb-negrii au cedat complet ostilităţile şi n-au reuşit să expedieze nicun şut pe poartă (!), în vreme ce Corvinul a continuat să caute golul doi, însă aceiaşi Coman şi Lupu au ratat din interioriul careului, în vreme ce Pop a fost, din nou, aproape de gol, lovitura sa de cap fiind reţinută de goalkeeperul advers (60). S-a făcut însă 2-0, tot după o fază plecată din dreapta: centrare „la firul ierbii” Iacob, reluare simplă, din careul mic, Marius Lupu (61)! Până la final, hunedorenii au mai lăsat piciorul de pe acceleraţie, iar Borţoneanu şi Roşu au avut câteva şanse bune de a marca, albaiulianul reuşind, în cele din urmă, în al doilea minut de prelungire, să înscrie pentru prima dată în acest sezon, cu un şut puternic în colţul lung, din interiorul careului. S-a încheiat 3-0 pentru Corvinul, care a câştigat toate cele trei confruntări din judeţul vecin, de până acum, fără să primească gol! Runda viitoare, favoriţii primesc vizita ocupantei locului doi, Unirea Ungheni, sâmbătă, de la ora 15:00 – o victorie putând duce echipa noastră la nouă puncte distanţă de mureşeni.

Declaraţiile lui Darius Roman şi Florin Maxim se găsesc deja pe canalul nostru de youtube.

CSM Unirea Alba Iulia (antrenor Marcel Rusu):  Iovicin – Bârdea, Benkirat, E. Codrea, Circov (83, Ivan) – Harangozo, C. Cristea (cpt.) (73, Epure), Mâlnă, Indreiu (59, Tendieu) – Sebaș,  Agbomoniyi (83, Cârloanță).

Corvinul Hunedoara (antrenor Florin Maxim): Roman – Iacob, Garutti, Pop (77, A. Vlad), Mar (71, Neacșa) – Chindriș (cpt.), Bradu – Hergheligiu (77, Borțoneanu), Lupu (77, Mercioiu), Pîrvulescu – Coman (71, Roșu).

Rezultatele etapei a cincea:

Avântul Reghin – Viitorul Cluj          1-0

Metalurgistul Cugir – Ocna Mureş   4-3

Unirea Ungheni – ACS Tg. Mureş          0-1

Sănătatea Cluj – CSU Alba Iulia 1-3

CSM Unirea – Corvinul Hunedoara 3-0

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *