Etapa a cincea | Deplasare în oraşul Unirii, pe terenul penultimei clasate

Runda cu numărul cinci din campionatul seriei a noua vine cu o nouă deplasare scurtă, la Alba Iulia, acolo unde înfruntăm CSM Unirea, sâmbătă, de la ora 17.00. Alb-negrii nu au cel mai bun start de campionat și ocupă penultimul loc, cu doar două puncte după primele patru meciuri.

Gruparea din județul vecin nu a simțit încă gustul victoriei, singurele puncte venind după remize cu Viitorul Cluj-Napoca (0-0) și ACS Târgu Mureș (1-1). În celelalte două jocuri, Unirea a pierdut, 0-3 pe terenul Sănătății Cluj și 2-4, pe arena „Cetate”, cu Unirea Ungheni. De altfel, echipa pregătită (deocamdată) de Marcel Rusu are în dreptul ei doar două goluri marcate, având – alături de CSU Alba Iulia şi Viitorul Cluj – cel mai slab atac din serie. 

Negocieri cu Ioan Ovidiu Sabău

Debutul modest de campionat – precum şi eliminarea timpurie din Cupa României – nu sunt pe placul conducerii, care caută, în acest moment, un posibil nou antrenor pentru echipa din oraşul Unirii. Conform ziarulunirea.ro, oficialii uniriști sunt în căutarea unui tehnician din alt județ, iar în acest moment opțiunile se îndreaptă spre Ioan Ovidiu Sabău (54 de ani). Fostul internaţional nu a mai stat pe banca tehnică a unei echipe din 2014, dar vara trecută a fost aproape de o înţelegere cu FC Braşov. Cu toate acestea, există posibilitatea ca actuala bancă tehnică să rămână până la finele acestui an, asta deşi, în această vară s-au purtat negocieri şi cu Adrian Văsâi (fost selecţioner România U19) şi Călin Moldovan (fost la FC Braşov, actualmente la Inter Stars Sibiu).

Cinci goluri marcate pe „Cetate”, anul trecut

În ceea ce priveşte tradiţia celor mai recente dueluri directe, bilanţul este favorabil Corvinului, care a câştigat patru jocuri, iar o partidă s-a încheiat la egalitate, una mergând în favoarea alb-negrilor, din 2016 încoace. În sezonul precedent, echipa noastră s-a impus fără probleme la Alba Iulia, 5-0, pe 18 septembrie, după hatrick-ul lui Hergheligiu şi golurile Bradu lui Buş. În retur, a fost 2-0, la Hunedoara, după golurile lui Jairo şi Simon. În aceste condiţii, singurul succes al gazdelor jocului din această rundă a venit în 2018, 2-0, acasă, după reuşitele lui Oara şi David.

Alba Iulia, două reprezentate în „C”, după trei decenii

Sezonul actual va prilejui două deplasări la Alba Iulia pentru Corvinul. Dincolo de CSM Unirea, în seria a noua se regăseşte şi CSU Alba Iulia, astfel că oraşul Unirii dă două echipe în eşalonul terţ pentru prima dată din 1987-1988, când Unirea şi Mecanica Alba Iulia făceau parte din seria a zecea din Divizia C. Debutanta CS Universitatea Alba Iulia este susținută de instituția de învățământ superior, înființându-se în urmă cu 4 ani, în 2018, prma realizare fiind în acest an: eventul județean și promovarea în Liga 3. CS Municipal Unirea Alba Iulia este numele apărut în această vară, după preluarea AFC Unirea 1924 Alba Iulia de către autoritățile locale, ce au salvat astfel de la dispariție gruparea-fanion a oraşului.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *