Etapa a IV-a | „Viruşii verzi”, următorii oaspeţi ai Corvinului

Echipa noastră primește, mâine, vizita celor de la Sănătatea Cluj, în runda a patra a seriei a noua. „Viruşii verzi” vin la Hunedoara după un start bun de campionat, cu şase puncte obţinute din nouă posibile şi cu trei partide în care au marcat, de fiecare dată, de trei şi patru ori.

Condusă atât de pe teren, cât şi de pe bancă de fostul internaţional George Florescu (38 de ani), Sănătatea Cluj are un început spectaculos de campionat, având – alături de Unirea Ungheni – cel mai multe goluri marcate în serie, 10. În prima rundă, ardelenii au dispus cu 3-0 de Unirea Alba Iulia (Ivan, Oltean, Zărnescu), în a doua etapă au pierdut la Ungheni, 3-5, deşi au condus la pauză cu 2-1 (Birtalan – autogol, Soroşi şi Oltean – penalti, fiind marcatori), iar etapa precedentă au câştigat, 4-3, la Cluj, duelul ACS Târgu Mureş, după ce au revenit de la 1-3! Oltean, Rusu, Szilagy (autogol) şi Goga (penalti) au înscris pentru „viruşii verzi”, care după succesul de pe „Clujana” au urcat pe ultima treaptă a podiumului, cu acelaşi număr de puncte precum Unirea Ungheni şi Avântul Reghin. Ţărmure – Mureşan, Poenar, Laco, Paşca – D. Paul, Vescan, Saroşi, Oltean – Kallemback, Rusu a fost formula folosită de alb-verzi în meciul cu ACS Târgu Mureş. 

În sezonul precedent, ne-am întâlnit în doar două rânduri cu gruparea clujeană. La Hunedoara am învins cu 2-0 (Hergheligiu, Buş), iar la Jucu am înregistrat o victorie categorică, 7-1 (Buş 2, Arnăutu 2, Mogoş, Simon, A. Dumitru), drumurile celor două formaţii despărţindu-se în ultima fază a campionatului. La finele play-out-ului, Sănătatea a ocupat locul şase în stagiunea precedentă. În ultimii ani, dincolo de cele două confruntări amintite, Corvinul (CS Hunedoara sau FC Hunedoara) şi Sănătatea au mai stat, faţă în faţă, în patru rânduri:

  • CS Hunedoara – Sănătatea 1-1 (24.04.2021)
  • Sănătatea Cluj – CS Hunedoara 2-1 (31.10.2020)
  • Sănătatea Cluj – FC Hunedoara 2-4 (24.05.2013)
  • FC Hunedoara – Sănătatea Cluj 2-0 (17.11.2012)

Înfiinţată în 1986, Sănătatea Cluj a evoluat doar la niveul Ligii a IV-a Cluj şi Ligii a treia – eşalon în care a promovat, prima dată, în 2005. „Viruşii verzi” au devenit cunoscuţi microbiştilor în sezonul 2007-2008, când au reuşit performanţa de a ajunge până în optimile de finală ale Cupei României, fiind eliminaţi de Dinamo (0-4). Pe parcurs, clujenii au eliminat, printre altele, Gaz Metan Mediaş, Unirea Alba Iulia sau UTA Arad. În 2017, alb-verzii au mai ajuns până în 16-imile competiţiei, fiind eliminaţi de FCSB, 1-6.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *