„Aventura” din Cupă, mai scurtă decât ne-am fi dorit. Eşec în faţa Devei

Drumul Corvinului în ediţia din acest an a Cupei României s-a încheiat, prematur, la Orăştie. Alb-albşatrii au pierdut, 1-2, în faţa celor de la CSM Deva, în turul doi al competiţiei, după un meci în care două greşeli în defensivă au fost decisive.

În faţa a aproximativ 800 de spectatori, CSM Deva şi Corvinul au oferit un meci plin de intensitate, încă din primele minute, pe semne că duelul dintre cele două are, oarecum, afişul unui „derby” local. Devenii au avut prima mare şansă de gol, în chiar minutul doi, însă şutul lui Iana a fost scos, in-extremis, de Lefter. Faza n-a făcut decât să „anunţe” deschiderea scorului: trei minute mai târziu, Kayondo l-a depăşit în viteză pe Antonio Vlad şi a trimis, cu siguranţă, în colţul lung. A urmat apoi un joc dârz, la mijlocul terenului, cu Corvinul având posesia, însă fără a-şi crea şanse mari de gol, singura oportunitate aparţinându-i lui Hergheligiu – şut peste, din zonă mediană (22). Nici la poarta cealaltă nu a mai fost „agitaţie”, singura şansă de gol venind în minutul 39, de la Bloj, al cărui şut din marginea careului a trecut puţin peste poartă.

La reluare, jocul echipei lui Florin Maxim a crescut, iar la zece minute de la revenirea de la cabine, Hergheligiu a restabilit egalitatea, cu o lovitură de cap în colţul scurt, din centrul careului, după un assist al lui Neacşa. Terenul s-a „înclinat” treptat spre poarta lui Bădescu, dar defensiva Devei a respins aproape toate încercările amfitrionilor, ba mai mult, la o fază care nu anunţa nimic, Kayondo a profitat de o eroare a lui Garutti, a pătruns în careu şi l-a „servit” pe Popescu, pentru 2-1 (70). Finalul a fost unul încins, cu Corvinul „măcinând” în căutarea egalizator, în vreme de devenii s-au mulţumit să respingă toate mingile şi să câştige cât mai multe secunde, la aproape fiecare „şarjă” ofensivă adversă. Duelul de la Orăştie s-a încheiat cu o dublă paradă a lui Bădescu, la şuturile lui Pop şi Borţoneanu (90+5), iar CSM Deva se impune şi avansează în turul trei. 

Declaraţia antrenorului nostru, Florin Maxim, se găseşte pe contul nostru de youtube.

CSM Deva (antrenor Ştefan Nanu): Bădescu – Iana, Iordache (61, Vişan), Plută, Doboş (cpt.) – Kelemen (61, Brantea), Bedea (60, Ţoiu), Bloj, Creciunesc (75, Stelea) – Kayondon, Lemac (63, Popescu)

Corvinul Hunedoara (antrenor Florin Maxim): Lefter – Iacob, Garutti, A.Vlad (85, Pop), Neacşa – Bradu (87, Roşu), Chindriş (cpt.) – Mercioiu (85, Mar), Pîrvulescu (72, Coman), Hergheligiu (72, Borţoneanu) – Lupu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *