Începem aventura şi în Cupa României. Mâine, la Orăştie, duel cu CSM Deva

Corvinul revine pe teren, pentru un nou joc oficial, la trei zile de la debutul cu dreptul din campionat (0-4 la Ocna Mureş). „Corbii albaştri” înfruntă CSM Deva, mâine, la Orăştie, în turul secund al Cupei României. Duelul va avea fluierul de start la ora 17:30.

Este prima confruntare directă dintre cele două conjudeţene după cea de anul trecut, din aceeaşi fază a competiţiei, când câştig de cauză a avut echipa noastră în urma unei partide disputate pe arena „Michael Klein”. A fost, atunci, 0-0, în timpul regulamentar şi în prelungiri, iar calificarea Corvinului a venit după loviturile de departajare (5-3). 

La fel ca echipa noastră şi Deva a debutat cu o victorie în noua stagiune, tot în deplasare. În weekend a fost 3-1 pentru formaţia pregătită de Ştefan Nanu, pe terenul Aurului Brad, după un meci „rezolvat” în primele 20 de minute! Vişan şi Alexandru Popescu, cu o „dublă” au marcat golurile Devei, care a scos mingea din poartă doar după penaltiul transformat de Tecsi (fost jucător atât la Deva, cât şi la Hunedoara), pe final de repriză. Fază care a fost contestată vehement de banca tehnică a devenilor, lucru care a dus, de altfel, şi la eliminarea lui Nanu, care va privi, astfel, din tribună duelul cu Corvinul de mâine.

Revenind la confruntarea din Cupă, tehnicianul Devei crede că echipa noastră porneşte ca favorită. „Întâlnim o echipă valoroasă, care a făcut transferuri tari în intersezon, și are ca obiectiv promovarea, pornește ca favorită în această întâlnire. Noi, o echipă modestă și muncitoare, ne axăm pe obiectivul pe care ni l-am propus, adică o clasare în primele patru la sfârșittul campionatului. Am jucat, și anul trecut, împotriva Hunedoarei, mare favorită și atunci, și am pierdut, pe terenul lor, la penalty-uri. Va fi un meci dificil și, dacă vom trece în etapa următoare, va fi un bonus pentru noi”, a declarat Ștefan Nanu

Antrenorul nostru, Florin Maxim, a prefaţat şi el duelul de mâine de pe stadionul „Dacia” din Orăştie: „Într-o săptămână avem trei meciuri, după o pauză lungă, dar programul e la fel pentru toate echipele care intră şi în Cupa României. Eu sper să trecem cu bine peste aceste jocuri. Ei au avut o zi în plus pentru a pregăti acest meci, dar băieţii mei sunt pregătiţi, noi aşa ne-am structurat şi meciurile din cantonament, la două zile, şi nu cred că va fi o problemă din punct de vedere fizic. Nu cred să fie un meci al orgoliilor, cel puţin nu din partea noastră. Meciurile de Cupă au un aer diferit, nu mai are rost să aducem aminte ce emulaţie a fost, anul trecut, cu FCSB… sper să iasă un meci plăcut şi cred că echipa care va face greşeli mai puţine va avea câştig de cauză. Punem accent şi pe Cupă, avem nevoie de meciuri tari, aşa că de abia aşteptăm să reintrăm la joc”

Meciul de la Orăştie va fi arbitrat de o brigată din Timiş, cu Cătălin Roman din Timişoara la centru, asistat de Raul Ghiciulescu (Lugoj) şi Ştefan Patrik (Timişoara) la cele două margini. 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *