Start ca „din tun” în noul sezon: victorie la scor, la Ocna Mureş

Corvinul a început cu dreptul noua stagiune. Alb-albaştrii au depăşit, clar, 4-0, CS Ocna Mureş, în runda inaugurală a Ligii a III-a, după o prestaţie solidă, în care nu au lăsat loc de prea multe interpretări.

„Corbii” au început sus jocul din judeţul vecin şi după trei minute au şi deschis scorul, graţie unei reuşite semnate de tânărul Paul Mercioiu, şut bine plasat din marginea careului – care, după gol, s-a bucurat alături de Peluza Nord. Piciorul a rămas apăsat puternic pe acceleraţie şi după deschiderea scorului, jucându-se, practic, la o singură poartă. Coman, Borţoneanu (omul cu pasa la primul gol), Mercioiu şi Iacob au avut, fiecare, şansele lor de majora diferenţa, însă în cele din urmă la finalizare a apărut Antonio Bradu, care a înscris, simplu, din careu, după o pasă venită din flancul drept de la Iacob (29). La poarta cealaltă, doar Giurgiu şi Ceaca l-au „deranjat” pe Lefter, însă trupa lui Dan Roman nu a fost capabilă să ofere o replică solidă Corvinului. 

Iar lucrurile au rămas la fel şi la reluare, când echipa noastră, deşi a trecut (oarecum) pe modul economic, tot a produs câteva faze periculoase la poarta celor de la Soda. Iar nou-intraţii Roşu, Hergheligiu şi Lupu şi-au făcut simţită prezentă încă de la primele pase, cel din urmă ieşind mai mult în evidenţă cu o „dublă” în ultimul sfert de oră. Mai întâi a şutat, cu sete, din 20 de metri, sub bară, pentru ca mai apoi să trimită, imparabil, cu capul, o centrare perfectă venită de pe stângă, de la Adi Mar, intrat şi el foarte bine în joc în actul secund. Până la final, doar Hergheligiu şi Roşu au mai avut şanse de a majora diferenţa, în vreme ce la poarta cealaltă, singurele faze importante ale gazdelor au venit în urma unor cornere, la care Lefter nu a avut însă niciun fel de emoţie.

S-a încheiat 0-4 pentru echipa noastră, care porneşte cu dreptul în noul sezon şi are un moral bun înaintea confruntării de marţi, de la Orăştie, cu CSM Deva, în turul secund al Cupei României – confruntare care va începe la ora 17:30.

CS Ocna Mureș (antrenor Dan Roman): M. Ţăranu – Gorga (55 Bucşă), Cimpoieşu, A. Ţăranu (55 Paleoca), Kiraly (68 Guţ) – Goronea, Giurgiu (cpt.), Socaci, Coman (43 Ghiţă) – Creţ, Ceaca

Corvinul Hunedoara (antrenor Florin Maxim): Lefter – Iacob, Garutti, A. Vlad, Florin Maxim): Neacșa – Chindriș (cpt.), Bradu (81 Mar) – Mercioiu (74 Mitran), Pîrvuelescu (56 Roşu), Borțoneanu (56 Hergheligiu) – Coman (56 Lupu)

Celelalte rezultate înregistrate în prima etapă:

Avântul Reghin – ACS Târgu Mureş 2-1

Metalurgistul Cugir – Unirea Ungheni 2-1

CSU Alba Iulia – Viitorul Cluj 2-1

Sănătatea Cluj – CSM Unirea Alba Iulia 3-0

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *