Față în față cu o echipă care revine în Liga a treia după șase ani

Adversara noastră din amicalul de miercuri, ACB Ineu, a revenit, în această vară, în cel de-al treilea eșalon după șase ani. Arădenii au trecut de Recolta Dănceu cu o dublă victorie (5-0, 6-2) în barajul de promovare și au devenit astfel a cincea reprezentantă a județului la acest nivel.

Echipa este condusă de antrenorul Cristian Sculici, ajutat de colaboratorii săi, Teodor Mihuț, Marcel Ponta și Cosmin Merșca. Gruparea ineuană are o medie scăzută de vârstă, cu un lot format, în preponderență din jucători sub 21 de ani. De altfel, și patru dintre cei șapte jucători de culoare ai arădenilor se încadrează în aceeași medie: Jean Baptiste Mendy (19 ani), Mouhamed Ndoye (19 ani), Mouhamed Toure (18 ani), Christin Banam (19 ani), doar că aceștia nu vor avea statut de juniori, neavând jucați trei ani în competițiile juvenile din România. Cahill are 21 de ani, Wilmer, 26, iar Ngake este unul dintre cei trei fotbaliști ai „alb-albaștrilor” peste 30 de ani, alături de Merșca și Hulbăr.

„Media de vârstă echipei este destul de scăzută, dar asta nu înseamnă că ne vom mulțumi cu puțin, dimpotrivă. Încercăm să ajungem în play-off, să facem o echipă competitivă și, de ce nu, să propunem niște jucători pentru primele două ligi. Îi avem și pe cei șapte jucători străini care ridică nivelul echipei și care pot exploda oricând cu o bună pregătire fizică și tactică”, a declarat, pentru sportarad.ro, antrenorul principal al arădenilor, Cristian Sculici.

Ultima dată când Hunedoara și Ineul au stat, față în față, într-un meci oficial, a fost la 19 martie 2016. Pe atunci, FC Hunedoara, se impunea, acasă, în fața CS-ului, cu 2-1, grație unor reușite ale lui Tecsi (2), antrenorul oaspeților fiind și atunci, ca acum, Cristian Sculici. În același sezon, în tur, Hunedoara se impusese cu 3-1, după golurile lui Bozian (2) și Drăgoescu.

Până în acest moment, ineuanii au susținut opt partide de verificare:

ACB Ineu – ACS Villa Gurba 7-2

CAO Oradea – ACB Ineu 1-1

Aurul Brad – ACB Ineu 2-2

ACB Ineu – Gloria Cermei 1-2

CSU II Craiova – ACB Ineu 3-4

ACB Ineu – Aurul Brad 0-0

ACB Ineu – Șoimii Lipova 1-2

ACB Ineu – UTA Under 19 3-4

Un comentariu

  1. Aduceti-l pe Bogdan Gavrila sa desprtit de Dinamo si isi cauta echipa

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *