Victorie la scor, în ultimul amical al cantonamentului

Echipa noastră a încheiat seria amicalelor din cantonamentul de la Curtea de Argeș cu o victorie concludentă în fața unei alte formații de Liga a III-a, CS Afumați. Alb-albaștrii s-au impus cu 7-1, după ce la pauză conduceau cu 3-0.

A fost multă poftă de fotbal pentru corviniști, la ultimul test al stagiului de pregătire din județul Argeș. Și asta pentru că, în doar 35 de minute, am marcat în trei rânduri, prin Mercioiu (6), Antonio Vlad (16) și Hergheligiu (33) – din penalty. De altfel, acesta a fost scorul pauzei, în ciuda altor ocazii ratate de băieții pregătiți de Florin Maxim.

Tehnicianul nostru a schimbat liniile în cea de-a doua parte, după puțin peste o oră de joc, iar scorul a continuat să capete proporții. Roșu a făcut 4-1 în minutul 69, apoi la patru minute Neacșu a bifat primul gol de la (re)venirea sa la Hunedoara, la fel ca Mar, care a dus scorul la 6-1, cu o execuție frumoasă din lovitură liberă. Rezultatul final a fost stabilit de Marius Coman, în minutul 80, 7-1! 

Corvinul încheie pe plus seria amicalelor disputate în cantonament: 2-2 cu CS Mioveni, 2-1 cu Unirea Bascov și 7-1 cu CS Afumați. Foarte probabil, echipa noastră va mai susține un test în următoarele zile, la întoarcerea din stagiul de pregătire, adversarul și locația urmând a fi stabilite în curând. Corviniștii rămân la Curtea de Argeș până pe 2 august.

Florin Maxim despre rezultatul de astăzi: “Mă bucură jocul mai mult decât rezultatul în sine, un joc solid, consistent, agresiv. Chiar vorbeam cu colegii din staff, dacă menținem ritmul o să le fie cam greu adversarilor noștri. Avem jucători cu calitate venită, bineînțeles, și cu transferurile făcute în această vară, dar și din aportul pe care îl aduc juniorii pe care ne bazăm. Chiar s-au ridicat la înălțime, mai ales astăzi, când au intrat, majoritatea după minutul 65, s-au ridicat la nivelul unei echipe de top de liga a treia”.

Despre evoluțiile lui Paul Mercioiu – care a marcat în fiecare din cele trei jocuri din cantonament: “Nu spun noutăți, nu degeaba a făcut parte din lotul unei echipe de primă ligă, nu degeaba a bifat minute la UTA… a dovedit și la juniorii lor, eu cred că e un copil care poate crește mult, cu potențial… sincer se poate regăsi printre cei care să joace și în elită, dar îmi doresc pentru el să ne ajute, să se ajute, și să jucăm, împreună, în liga a doua!”.

Despre nivelul juniorilor din lot: “Sunt foarte mulțumit și bucuros. Și jucătorii de 2005, Lupușor, Pocioianu și Mitran se pregătesc cot la cot cu seniorii, s-au adaptat foarte repede. Mar, la fel, Mercioiu… portarii, pentru că știți că noi ne bazăm pe tineri între buturi, copii buni, cu real potențial!”.

Despre soluțiile dintre buturi: “A revenit și Deak la echipă, dar mai are nevoie de puțină pregătire pentru a fi la nivelul ok, de câteva zile s-a alăturat în cantonament și Darius Roman, un portar născut în 2006. El e hunedorean, aparține de juniorii lui CFR Cluj, i-am dat minute și astăzi și cred că e o soluție bună pentru ceea ce ne dorim noi la acest capitol. Știu că poate multă lume se așteaptă să aducem și un portar cu experiență, dar, am mai spus-o, mergem pe această strategie, având în vedere că în Liga a treia ni se cere să avem doi juniori Under 18 în teren”.

Corvinul Hunedoara: Lefter, Iacob, Garutti, A. Vlad, Neacșa – Mercioiu, Chindriș, Bradu, Pârvulescu – Hergheligiu (cpt.), Lupu. Au mai intrat: Lupușor, Pop, Neacșu, Mar, Mitran, Pocioian și Roșu. Antrenor: Florin Maxim

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *