Dinu Maghici, noul coordonator al Centrului de Copii și Juniori

Dinu Maghici (39 de ani) este noul coordonator al Centrului de Copii şi Juniori al clubului nostru. Fost fotbalist, printre altele, la UTA și ACU, în liga secundă, dar și Frontiera Curtici, Gloria Arad sau CS Ineu, în eșalonul terț, Maghici și-a făcut stagiatura ca tehnician la Academia celor de la FC Liverpool (grupele de copii Under 12), după care a antrenat 6 luni la trei cluburi de pe coasta de vest a Statelor Unite ale Americii și până în prezent a adunat o experiență de 10 ani la toate nivelurile juvenile. Din 2014 a fost antrenor la Viitorul Arad, club privat specializat în creșterea copiilor și juniorilor, iar anul acesta a avut rezultate remarcabile la Campionatul Național Under 17 și în Cupa României, unde a adunat 15 victorii și două remize, iar la Under 16 a terminat în primele opt echipe din țară, în urmă cu două sezoane.

La nivel de seniori, anul acesta, a făcut parte și din staff-ul tehnic al celor de la Astra Giurgiu, unde a fost antrenorul secund al lui Ionuț Badea și, de-a lungul carierei, a mai pregătit, la nivelul ligii a patra, Progresul Pecica, Frontiera Curtici și Păulișana Păuliș – grupare de care s-a despărțit în această iarnă, înainte de a oficializa trecerea la Hunedoara.

Am discutat, de ceva vreme, cu Bogdan Apostu, care m-a întrebat dacă aș fi dispus să fiu coordonatorul centrului și, sincer, nu am stat foarte mult pe gânduri, având în vedere și modul în care este organizată și echipa de seniori și parcursul pe care îl are în acest sezon. Am purtat discuții și cu președintele clubului și cu primarul Dan Bobouțanu și am bătut, repede, palma. Sunt nerăbdător să începem treaba, am primit și asigurări din partea administrației locale că vom beneficia și de o infrastructură sportivă mai bună, dar până atunci trebuie să dezvoltăm o filosofie a Academiei, un stil de joc aparte, la toate grupele de copii și juniori și să nu uităm și de partea educațională, pe care vom pune un accent la fel de mare. Sunt convins că vom găsi suficiente talente cât să repunem pe harta Academiilor importante de fotbal şi pe cea de aici, de la Hunedoara”, a spus Dinu Maghici.

7 grupe de copii sunt, în acest moment, în cadrul clubului nostru: Under 7, Under 9, Under 11, Under 13 (două grupe), Under 15 (două grupe). Lor li se adaugă şi echipa secundă, formată din juniori Under 17 şi Under 19.

2 comentarii

  1. Succes Maghici. Sa faci o treaba buna si sa avem din nou un centru puternic de juniori

  2. sa aveti grija de toti copii din grupe

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *