AVANCRONICĂ | Duel „metalurgic” pe arena „Michael Klein”. CSM Reşiţa, următorul adversar

CSM Reşiţa este a doua nou-promovată pe care o întâlnim în acest debut de sezon, după Ceahlăul Piatra Neamţ. Oaspeţii jocului de mâine vin la Hunedoara după o remiză albă cu Progresul Spartac, dar sunt neînvinşi de la preluarea băncii tehnice de către Flavius Stoican. Duelul cu cărăşenii are fluierul de start la ora 11:00 şi va putea fi urmărit, în direct, pe platforma FRF TV. 

Concret, gruparea din Valea Domanului are o victorie şi două remize consecutive, de la schimbarea antrenorului: 2-1 cu CSC Dumbrăviţa, 1-1 cu FK Csikszereda şi 0-0 cu ultima clasată. Trebuie spus că roş-negrii au început campionatul sub comanda lui Călin Cheregi, cel cu care reşiţenii au revenit în liga secundă, dar tehnicianul în vârstă de 49 de ani a fost demis după debutul nefericit de campionat, în care formaţia din Caraş-Severin a pierdut, 0-1, cu Unirea Slobozia şi 0-4 cu Ceahlăul Piatra Neamţ

Stoican, înapoi la Reşiţa după 12 ani

CSM Reşiţa se numără printre cele patru formaţii din liga secundă care şi-au schimbat antrenorii deja, în acest campionat, alături de Metaloglobus Bucureşti, FC Argeş şi Chindia Târgovişte. Practic, Flavius Stoican (46 de ani) a revenit la Reşiţa, după 12 ani, cea mai recentă experienţă a sa fiind în Superligă, la FC Botoşani, între decembrie 2022 şi iunie 2023. În ceea ce priveşte lotul, cărăşenii se bazează, printre alţii, pe jucători cu experienţă şi minute la nivelul primelor două ligi, precum Bărboianu, Drăghiceanu, Rus sau Godwin (împrumutat de la UTA), iar recent l-au înregimentat şi pe Mediop Ndiaye, senegalez care s-a întors la Reşiţa, după experienţe la Concordia Chiajna şi FC Argeş

Înainte de Hunedoara, două amicale cu prim-divizionare

Reşiţenii n-au stat în pauza prilejuită de acţiunile echipelor naţionale şi au disputat două partide de verificare, în decurs de 48 de ore, împotriva unor formaţii de primă ligă. Mai întâi au jucat în compania celor de la FCU Craiova 1948, în faţa cărora au cedat, 1-4, iar mai apoi au întâlnit “U” Cluj, într-un test disputat la Alba Iulia şi câştigat cu 2-1. Lascu şi un autogol al lui Piţian au pecetluit succesul cărăşenilor, în faţa unei echipe din care au făcut parte, în mare, juniori ai grupării conduse de Ioan Ovidiu Sabău. „După părerea mea, suntem pregătiți de meciul de la Hunedoara din punct de vedere mental. Este clar că vom avea nevoie și de șansă în anumite momente, deoarece ocazii vom avea. Trebuie să fim atenți și să băgăm mingea în poartă în momentul în care vom avea ocazii. Ca o dezamăgire după aceste două meciuri amicale este faptul că Nicușor Fota are ceva probleme medicale, dar sper ca până la ora partidei cu Corvinul el să fie apt de joc”, a spus antrenorul vizitatorilor de mâine, în presa locală.

„Până la urmă, era normal să susţină şi aceste teste, au schimbat antrenorul şi chiar dacă ştie bine ce are în lot, orice antrenor vrea să vadă mai bine ce şi unde are de lucrat, cred că şi eu aş fi făcut la fel. Am fost la meciul lor de la Alba Iulia (2-1 cu „U” Cluj), i-am urmărit şi am văzut o echipă foarte bine organizată din punct de vedere defensiv, n-au lăsat prea multe spaţii adversarilor, au fost percutanţi pe contră, va fi un meci frumos sâmbătă! Am avut, mai mereu, în ultima perioadă, meciuri amicale bune cu Reşiţa, toate au fost intense şi, chiar dacă, de pildă, în ultimul meci a fost 0-0, au fost ocazii şi de o parte şi de cealaltă. Suntem două nou-promvoate, care propun un fotbal bun şi de aceea spun că va fi un meci interesant sâmbătă”, a prefaţat jocul şi antrenorul nostru, Florin Maxim.

Echipe cu tradiţie în fotbalul românesc, CSM Reşiţa şi Corvinul au stat faţă în faţă, în ultimii ani, doar la nivelul ligii a treia, acolo unde s-au întâlnit de opt ori în ultimii mai bine de 10 ani. Bilanţul este favorabil alb-albaştrilor, care au câştigat 5 confruntări, pierzând două, o singură partidă terminându-se la egalitate. Ultima întâlnire la nivelul Ligii a doua a fost în sezonul 2007/2008, când FCSM Reşiţa câştiga, tur-retur, meciurile cu Corvinul 2005 Hunedoara, 5-0 în Valea Domanului şi 3-1 pe arena „Michael Klein”.

Preţul unui bilet de intrare este de 20 de lei (elevii până la 18 ani – inclusiv – au intrarea liberă), iar porţile de acces se deschid cu o oră şi jumătate înainte.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *