Gata de debut! Ne vedem, duminică, pe stadion, pentru înfruntarea cu Ceahlăul!

Gata de debut! Ne vedem, duminică, pe stadion, pentru înfruntarea cu Ceahlăul!

Echipa noastră debutează în Liga a doua, duminică, de la ora 12:00, pe teren propriu, în compania unei alte nou-promovate, CSM Ceahlăul Piatra Neamţ. Jocul din etapa inaugurală a acestui sezon va fi transmis, în direct, de DigiSport şi Prima Sport. 

Astăzi a avut loc conferința de presă premergătoare jocului cu formaţia antrenată de Cristian Pustai. Au răspuns întrebărilor presei directorul clubului, Dan Colesniuc, antrenorul principal, Florin Maxim, căpitanul Marius Chindriş şi Mihai Velisar – unul dintre jucătorii sosiţi în această vară, la Hunedoara.

 

În continuare, redăm declarațiile cele mai importante ale celor prezenţi la conferinţă.

DAN COLESNIUC: 

„Vrem să facem o figură în acest sezon, asta nu înseamnă că punem o preisune suplimentară pe lot şi pe staff, doar că au demonstrat până acum că şi în Liga a treia formau o echipă de eşalon superior, prin prestaţiile avute. Ne-am propus ca în acest an să ajungem în play-off! Chiar dacă nu avem drept de promovare, noi vrem să ne facem pregătirile necesare pentru următoarele sezoane, pentru ca atunci când va fi momentul, să fim o echipă matură, şi să atacăm revenirea în prima ligă!”.

„Avem nevoie încurajarea hunedorenilor, avem nevoie să vină în număr cât mai mare la acest prim joc, pentru că e foarte important cum vom debuta în noul sezon. E clar că doar împreună vom putea repune Corvinul pe hartă! Sincer, personal, la câtă seriozitate am văzut la antrenamente şi în pregătire şi la Florin Maxim şi la băieţi, am mare încredere că ne vom bucura de un succes la acest prim meci. Dar e foarte important să avem tribunele cât mai pline, mai ales că fotbal de ligă secundă nu s-a mai jucat la Hunedoara de ani buni. Mai vreau doar să le mulţumesc autorităţilor locale şi judeţene care ne sprijină acest proiect şi tuturor care şi-au arătat disponibilitatea de a fi alături de echipă. Fireşte, ne dorim să avem cât mai mulţi parteneri pe acest drum, astfel că uşa noastră e mereu deschisă. După părerea mea, Corvinul e în top trei brand-uri din liga a doua, în acest moment”.

FLORIN MAXIM:

„Băieţii sunt toţi bine, atât din punct de vedere fizic, cât şi psihic. M-a bucurat foarte mult să văd că la antrenamente dau totul, unul pentru celălalt şi vreau să văd şi în teren acest lucru. Şi cei nou-veniţi cred că s-au obişnuit cu colegii lor, cu cerinţele noastre, ale staff-ului, cu ceea ce vreau eu de la ei, de la joc, de la echipă, în general. Nimeni nu are postul de titular asigurat, cu atât mai mult cu cât va fi un campionat mult mai intens, cu multe meciuri, pot apărea accidentări, suspendări, aşa că toţi trebuie să fie pregătiţi să intre la joc”. 

„Va fi un campionat strâns, echilibrat. S-a văzut acelaşi lucru şi anul trecut, când Dinamo a intrat în play-off, in-extremis, nimeni nu îi dădea prea multe şanse şi totuşi au promovat în Liga I, după un baraj câştigat cu o echipă de Superligă! Ok, Liga a doua e altfel faţă de ceea ce ştiam noi până acum, dar nu sunt nici balauri cu şapte capete pe teren, trebuie să fim organizaţi, să ne păstrăm principiile stabilite, să avem spirit de sacrificiu şi sunt convins că putem să arătăm de ceea ce suntem cu adevărat în stare”.

„Avem informaţii despre Ceahlăul, cred că ne-am făcut temele în acest sens. E o echipă care a adus mulţi jucători în această vară, poate fi un proces de schimbare, sunt şi ei la început… dacă luăm numele din lot, au câteva nume sonore, dar îmi place să cred că numele de pe tricou îţi garantează succesul tot timpul. Vor trebui să demonstreze şi e, ca noi. O echipă cu tradiţie, au parte şi ei de emulaţie, au jucat cu 10.000 de oameni în tribune la baraj, dornici de fotbal. Cred că va fi un meci plăcut ochiului, chiar dacă echipele domnului Pustai sunt mai organizate, poate mai ermetice, dar eu cred că avem soluţii pentru acest joc!”

MARIUS CHINDRIŞ:

„A fost o perioadă benefică de pregătire, am tratat-o foarte serios şi nu am avut accidentări. Dar acum trebuie să fim sută la sută concentraţi, să continuăm pe drumul început. Sigur, lăsăm în urmă şirul de victorii, ce a fost, a fost, acum scriem o altă filă. Ştim şi simţim că s-a creat o emulaţie în jurul echipei, se vede că lumea e dornică să vadă fotbal de Liga a doua la Hunedoara şi pot să îi asigur pe fanii noştri – cărora le mulţumim pentru sprijin – că vom face tot ce putem pentru a ne ridica la nivelul aşteptărilor pe care şi le-au creat!”

„Cred că vom avea parte de un joc atractiv, plăcut ochiului, între două echipe care şi-au dorit cu ardoarea promovarea, iar acum nu ne rămâne să demonstrăm că merităm să fim aici. Jucând acasă, va trebui să facem tot ce depinde de noi să păşim cu dreptul, e important că avem parte de primul joc în Liga a doua chiar la Hunedoara şi, sincer, cred că totul s-a aliniat aşa cum trebuie pentru noi. Sper să ţinem toate punctele acasă!”

MIHAI VELISAR:

„Am mai spus-o şi cu o altă ocazie, de la prima discuţie cu oamenii de aici mi-am dat seama că stau de vorbă cu oameni care ştiu fotbal, care îl trăiesc cu patimă. Sperăm ca prin jocul nostru să facem ca lumea să vină în număr mare la stadion, indiferent de adversarul pe care îl avem în faţă şi, de ce nu, să intrăm în play-off! Avem un grup unit, cred că acesta e lucrul cel mai important şi sper să scoatem maximum din acest prim joc. Recunosc, nu cunosc atât de bine lotul celor de la Ceahlăul, dar au jucători buni, Neicuţescu, Ştefănescu, Llullaku, dar şi noi avem nume importante în lot, care pot face diferenţa, şi sper să se întâmple acest lucru încă de duminică!”

Conferinţa de presă poate fi urmărită, în întregime, pe canalul nostru de youtube. 

Un comentariu

  1. Mult succes Corvinul Hunedoara în noua ediție de campionat 2023 / 2024 în Liga 2 ROMÂNIA !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *